Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Viestit - Jep

C-alueen sikamiehillä ei ole hätää mitään, mutta AB-alueella tuet laski ja laskee tulevina vuosina, ja AB-alue on kuitenkin HK:n päähankinta-aluetta lihassa, jos ne ei pysty nostamaan tilityshintaa seuraavan 1-2 vuoden aikana merkittävästi, niin se on tenkkapoo sekä HK:lle että varsinkin AB-alueen tuottajille.

Nyt jotkut luottaa vankasti siihen, että sian tarjonta vähenee, ja hinta nousee automaattisesti merkittävästi.

Mutta ennemmin puuttuva lihamäärä tuodaan  HK:n toimesta ulkomailta, jos sieltä saadaan halvemmalla, kuin alettaisiin nostaa merkittävästi Suomen hintaa.

 


Tilityshintaan pitää saada merkittävästi korotusta 1-2 kk:n kuluessa! Muuten vaihtuu taloissa isäntä. Tosin se pystyy tuottamaan taas vähän halvemmalla... ;) Oy-sikaloilla voi olla toinen tilanne...

Kannattaisko ottaa Hkscania salkkuun? Aika edullinen on...

... Jos vaikka sirkka-liisa sais jotain pikku ekstraa tukiin seuraavalla saksanmatkallaan.. ;D ;D
[/quote]

Ekstra leikkauksiako meinasit?

Älkää murehtiko, peltoa on kohta tarjolla ja paljon. Lannoitteiden, kasvinsuojeluaineiden, koneiden, sähkön ja öljyn hintojen nousu pitää siitä huolen. 150-190 e/tn viljan hinnoilla ei niitä kauan maksella! 
Se on sitten HK.n Ruotsin valloitusreisu mennyt kuralle.
Vaikkei silti, maksavat siellä hyvin tuottajalle.


Täs markkinatilanteessa odotettu tulos. Nopeita toimia kaivataan. Omavaraisuus putoomassa. Iso laiva kääntyy hitaasti, jos kapteeni on hereillä ja porukka iskussa.
Sikatalous / Vs: Kaasutiivis siilo?
: 07.08.08 - klo:21:40
Kerro lisää

Olisi kiva tietää miten sen ajan vehkeet pakkasivat ja eritoten muovin laatu säkissä. Muovit ovat valtavasti kehittyneet. Auma ja rakennusmuovit ainakin kehittyneet. Muistan 80 luvun puolessavälissä kun ekaa kertaa harjoiteltiin paalirehujuttuja, säkkeihinhän ne laitettiin.


Pakkaja oli punainen, merkkiä en nyt muista, leveydeltään n.9 jalkanen säkki,pituutta oli parisenkymmentä metriä. Pakkaajaan pyörittämiseen riitti kuusviitonen verku. Syöttöpöydässä oli kaarevat sullojasormet kierteisessä rivissä.  Rehupötkön tiiviyttä säädettiin vaijerin varassa olevaa päätyverkkoa päästämällä. eli pötkö työnsi pakkaajaa edellään. Muovi oli sitkeetä ja paksua,mustaa sisältä päältä valkoista. AIV:llä hapotettu rehu oli laadukasta alusta loppuun. 
Sikatalous / Vs: Kaasutiivis siilo?
: 07.08.08 - klo:17:32
Näitten aika ohi, kaasutiivis 200 kuution pussi on niin kätevä asfalttilaatalla.

Joku aika sitten esiteltiin KM joku asiallisen pohjanmaan (ruottlainen) mies joka oli itelle tuonnu tuubipakkerin. Oliko se 4 m tai jotakin halkasijaa säilörehua varten, onko enempi näitä maassa?


Meillä laitettiin 70-80-luvun vaihteessa rehua tuubiin. En pidä mitenkään erikoisen ratkaisuna viljalle, rehulla ok jos tykkää pelata muovin kanssa. Liikaa töitä/päivä. Tornisiilo sen pitää olla ja viljan siirtyä joka päivä automaattisesti päivävarastoon. Pienoislogiikat nykyisin jo edullisia laittaa. Ajattelin jos olisi kokeneempia käyttäjiä tällä palstalla. Ei taida olla, se siitä
Sikatalous / Kaasutiivis siilo?
: 04.08.08 - klo:19:32
Minkälaisia kokemuksia ohralla?
Kuinka siat syö?
Kannattaako hankkia?
Onkohan HKScan ollu kauppatuulella, osake sellaisessa nousukiidossa tänään pörssissä.


Porukalta on vissiin jo unohtunut viimeinen tulosvaroitus. Kävi se aika alhaalla...
Sikatalous / Vs: Eipä harmita yhtään..
: 19.07.08 - klo:23:23
Että kohta tulee kaksi vuotta kun sikalan ovesta kävelivät ulos viimeiset emakot ja porsaat. Vielä vuosi koulua ja valmistun putkimieheksi. Kyllä palkkatyössä raha tulee lähes lahjaksi,kun sitä vertaa teurastamon renkinä puurtamiseen.

Eiköhän tuo esimerkkisi tule yleistymään lähiaikoina.

Muuten, eilisessä MT:ssä HK:n hallituksen pj. laskeskeli, että nykyisen tuotantomäärän ylläpitäminen sikataloudessa HK:n tuottajien keskuudessa vaatii seuraavan 10 vuoden aikana 200 miljoonan euron investoinnit alkutuotannossa, 20 miljoonaa per vuosi, ja kaikki tämä ilman investointitukea toistaiseksi, eli pitäisi löytyä vuosittain useita rohkeita investoijia, mutta mistähän niitä löytyy, ja ennen kaikkea, mistä löytyy pankinjohtajia, jotka uskaltaa tässä kannattavuustilanteessa (ja myös tukitilanteessa) lainoittaa sikalainvestoijia, mutta ennen kaikkea, löytyykö niitä investointihalukkaita , paitsi ehkä joitakin  nuoria, herkkäuskoisia, jotka on helppo teurastamon  kehittämispomojen ympäripuhua aloittamaan miljoonainvestointi sikalaan.
Kyllä tässä lähistöllä aletaan pykäämään 2000 töpselin koppia.... ::)


Pienen meinaa tehdä. Eihän siinä ole vielä töitä kuin yhdelle, jos tekee nykyaikaisen kopin... :)
Sikatalous / Vs: Ahdinkoa pukkaa 3
: 19.07.08 - klo:23:14
Lainaus Luumäen sikaisännän haastattelusta:

"Toikka laskee tuottajahinnan nousun varaan. Valtion maksama tuki on hänen mielestään se viimeinen keino, jos muu ei auta."

Hän siis odottaa, että tuottajahinta nousee... se taas riippuu siitä, kuinka paljon sianlihantuotanto muualla Euroopassa vähenee,jos WTO neuvotteluissa päästään saopuun maatalouden tuontitullien alentamisesta, niin se taas tietää sianlihan tuonnin lisääntymistä Brasiliasta ja USA:sta, jos Euroopassa tuotanto vähenee, mitä kyllä epäilen, ja mitähän tuo viimeinen lause -"Valtion maksama tuki on hänen mielestään se viimeinen keino, jos muu ei auta"  mahtaa tarkoittaa?, luuleeko hän, että Valtio tulee apuun jollain hätäaputuella, jos homma oikein tukalaksi menee?

Kun se eläinyksikkökohtainen 141-tuki kuitenkin vuoden 2013 jälkeen loppuu AB-alueella, tämä tuntuu unohtuvan monelta sikamieheltä,

Yritän tässä vain painottaa sitä, ettei kenelläkääm olisi katteettomia odotuksia tulevaisuuden suhteen, eihän naudanlihankaan hinta ole noussut tuottajia tyydyttävälle tasolle, vaikka siitä on Suomessa selkeää alituotantoa.



Valtiolta turha odotella lisää mitään tukia sikamiehille, vaikka tuotanto romahtaisi. Tuotantotuet tulee ainoastaan alemaan, kuten eläinyksikkökohtainen 141-tuki tänä vuonna  romahti -14% AB-alueella. Sen varaan ei kannata enää mitään laskea.

Sian kate ei voi olla enää positiivinen näillä hinnoilla. Olis mukava tietää miten kate lasketaan jos tuesta jää useita euroja katteeksi.
Sivuja: 1 [2]