Luomussa pyritään maan kestävän tuottokyvyn satoihin sekä parantamaan sitä.
Näin siellä mainoksissa lukee, mutta onneksi meillä on rehellisiä viljelijöitä, jotka joko tietoisesti tai tiedostamattaan kertovat muuta:
Järvenpohjassa kasvaa luomuaTämä luomutilallinen jo kertoi kansalle tavanomaisen tuotannon helpoudesta, eli kauppaan ja myrkyt peltoon.
Nyt hän kertoo toisessa jutussa luomutuotannon autuudesta.
Isäntäpari on tyytyväinen päätökseensä luomun viljelystä ja jaksaa pysyä toiveikkaana, vaikka sadot ovat välillä mitä ovat.
Toivottavasti myös valtakuntamme päättäjät lukeavat näitä uutisia, jotta tietävät sen, mitä äänestäjät voivat joutua kokemaan luomuhevosta veikatessa.
Isäntä Peter Holmberg kertoo esimerkiksi härkäpavun antavan satoa aina 300 kilon ja yli 3000 kilon välillä hehtaaria kohden vuodesta riippuen.
Sadot ovat mitä ovat, mutta pääasia on, että trendikkäät kaupunkilaiset saavat kallista ruokaa lautaselle, jolla on kaupallista imua harvojen ja valittujen joukossa ainakin jonkin aikaa?
Entäs ne muut?
No ne nälkäiset voivat lohduttautua rouvan sanoin:
Vaan ei myö niistä välitetä, tämä on luomua, rempseä emäntä toteaa.
Sellaista lehdissä viikonlopun jäljiltä.