Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - Ituniska

Kasvintuotanto / Vs: Galera
: 11.06.12 - klo:22:51
2010 ajoin Galeran, Fastacin ja Agilin samas seokses ilman vioituksia. Dassoilia meni 0,3L/ha. Lajikkeena oli Apollo.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivaatko yöllä
: 14.08.11 - klo:23:24
No jos 24h vuorokaudes laskee niin 25 päivää. Mutta tyhjäysten ja täyttöjen välit huomioiden n. 35-40 päivää. Eikä tuo vajaa 600 oo toteutunu ku muutamana syksynä ja niinä on yleensä kuivaukset venyny pitkälle lokakuulle. Keskiarvo on n. 400h/syksy.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivaatko yöllä
: 14.08.11 - klo:23:19
Ympäri vuorokauden pyörii kuivuri, omia + rahtia. Yhteensä menee 180 Antista n. 800tn/syksy läpi. Märkinä syksyinä kuivaajaan on tullu 500-600h, viime syksynä taas ei tullu ku n.350h.

No jopas on tunteja siunaantunut. Mitäs toi 600 tuntia tekee päivinä?

Yleensä on elokuun alus alotettu kuivaukset muutamalle kuminan viljelijälle ja viimeset kevätrypsit menee syys-lokakuun vaihtees. Tälle syksyä on vähä vajaa 100h mittaris.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivaatko yöllä
: 14.08.11 - klo:23:10
Ympäri vuorokauden pyörii kuivuri, omia + rahtia. Yhteensä menee 180 Antista n. 800tn/syksy läpi. Märkinä syksyinä kuivaajaan on tullu 500-600h, viime syksynä taas ei tullu ku n.350h.
Kukahan ihan oikeesti laittaisi maviin tms tuon  kuningasidean pinta-alojen viljelijä-lukituksesta, jonka yli hallinto ei kävelisi ilman viljelijän lupaa. Kuka tuntee porukkaa MAVI:ssa ja laittaisi viestiä oikeesti eteenpäin asiasta ettei me vaan täällä narista. Yritin ettiä mavin sähköisen haun palaute - osoitetta tms mutta en löytänyt. ???

Kysytty on ja tämmönen tuli vastaus.

Moi,

Tuossa on tietysti ajatusta, mutta koska rekisteri perustuu ortokuviin ja sitten on vielä olemassa velvoite pitää rekisteriä ajantasalla niin jos lukitaan vilejlijän mielestä "oikea" digitointi ja se uudemmalla kuvalla on selvästi pielessä, puskittunut tms niin pakko on jotakin tehdä. Eikä kaikkia näitä voida paikanpäällä valvoakaan. Tästä voidaan tietysti olla edelleen eri mieltä, mutta tilanne on se että komissio tarkistaa rekisterin ajanmukaisuuden ja jos se ei ole kunnossa niin kustannukset ovat useita kymmeniä miljoonia. Kysehän ei ole nyt vaan siitä mikä viljelijän mielestä on oikei vaan sen on kestettävä myös ulkopuolista tarkastelua.

Lopputulos on se että rekisteriä on päivitettävä ja ortokuvia on ostettava. Alojen lukitseminen olisi kovin mukavaa meistäkin, mutta valitettavasti sellaista mahdollisutta ei ole näköpiirissä. Välimuotoja yritetään kehittää. Esimerkkinä viljelijän sähköinen korjaus uudelle kuvalle ennen tukihakua jota pilotoidaan nyt 2011 syksyllä. Silloin tuottaja itse korjaisi uuden kuvan mukaiseksi, ja olisi paremmin tietoinen muutoksia kuin silloin kuin hallinnon tehdessä korjaukset.



Onkohan ne huomannu mavis ostavansa vanhoja ilmakuvia. Keväällä tulleet digitoinnit oli kaikki tehty samoista 2006 ja 2009 kuvatuista kuvista ku 2010 keväälläki tulleet ja silti pinta-alat oli muuttunu. Äkkiä ajattelis jotta ne pusikoitumiset ei näy niis vanhoos kartoos  ???
Kasvintuotanto / Vs: Tukioikeus
: 09.02.11 - klo:23:14
10% pellon hinnasta laitettiin viimme keväänä. Kuulemma yleinen käytäntö jonka verottaja hyväksyy helposti.
Kasvinsuojelulta tulee kans aineet suht. isolle porukalle. Pärjäs lähes kaikis aineis agrille ja keskolle. Agrilta ja Keskolta ei tuu muuta ku ne mitä ei saa mistää muualta, esim. moddus, Ratio, Tooler ym.
Bernerillä ei sitten tautiaineita ole myynnissä tänä vuonna...
Minne Acantot hävis?
Acantot ja monet muut Bernerin tuomat aineet on Agrin yksinmyynnis, eli Berner tarjoaa niitä kyllä mutta ei muille ku Agrille. Yksityisille kaupoille ei tosiaan tarjottu muuta ku 500ml Tilttiä viljojen tautiaineista :-\
2010 sitoutuneille oli jo pakollinen. Asia oli ilmeisesti elyllekki epäselvä, ku vasta jälkikäteen ilmoittivat ja sakottivat ku ei lhp:a löytyny. 

Sivu 10:

http://www.mavi.fi/attachments/mavi/ymparistotuki/5oTAzU4R1/Ymparistotuen_sitoumusehdot_2010.pdf

Sähköinen tukihaku voisi periaatteessa varoitella, mutta säädökset taitaa olla liian mutkikkaat.


"Vuonna 2010 annettavien ympäristötukisitoumusten osalta luonnonhoitopeltojen tuki voidaan
maksaa vain, jos viljelijän ympäristötuessa tukikelpoisesta peltoalasta  on koko sitoumuskauden
ajan ensimmäisestä sitoumusvuodesta lähtien vä-
hintään 5 prosenttia, kuitenkin vähintään 0,5 hehtaaria, on luonnonhoitopeltoa."

Oon tuota muutaman kerran lukenu läpi ja mun mielestä tuo 5% velvoite koskee vain silloin jos hakee tukea luonnonhoitopelloille, eli jos ei oo yhtää luonnonhoitopeltoa sen ei pitäisi olla este ympäristötuen maksulle, silloin vain ei voi saada tukea luonnonhoitopelloille koko sitoumusaikana. Tarkastaja kuitenki ilmoitti että sitä on pakko olla kaikis uusis sitoumuksis. Tiedä sitte oonko tulkinnu väärin... 
2010 sitoutuneille oli jo pakollinen. Asia oli ilmeisesti elyllekki epäselvä, ku vasta jälkikäteen ilmoittivat ja sakottivat ku ei lhp:a löytyny. 
Se on vaan hetken päästä kaikilla ymppiin sitoutuneilla lhp:tä, halus tai ei. 2010 ja myöhemmin uuden ymppisitoumuksen tehneet/tekevät sitoutuu pitämään vähintään 5% pinta-alasta lhp:na. Jos ei sitte seuraavalla ymppikaudella pakollisuus jää pois, mutta tuskin poistuu...
Kasvintuotanto / Oman siemenen kunnostus
: 16.01.09 - klo:21:41
Käyttääkö agrolaiset kuinka paljon siemenen lajittelu-/peittauspalveluita ja millä hintaa siementä on kunnostettu?
Meillä on Goldsaat merkkinen rumpuseulalla. En oo sen tarkemmin perehtyny sen saloihin. Se tuli mukana ku ostettiin osuuskaupan vanha viljanvastaanottopiste 90-luvun alkupuolella.
Onko kellää viljaa vastaanottavalla/välittävällä käytössään virallista tietokoneohjelmaa, jolla sais tehdyksi vastaanottokuitin ja jolla sais laskettua tilityshinnan vähennyksineen/lisineen ym. 
Sivuja: [1] 2