Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 29

Viestit - Constantem

Kasvintuotanto / Vs: Kasvinsuojelu 2017
: 06.07.17 - klo:09:52
Syysvehnälle tuli tuutattua eilen Armure + Amistar. Sama käsittely varmaankin ens tai sitä seuraavalla viikolla kevätvehnälle.

Kevätvehnäkasvustot huolestuttaa kyllä kovasti, ne on aivan järjettömän tiheää myrkynvihreää säilörehunurmea - parasta mulla ikinä. Saivat kylvön yhteydessä maltilliset 135 kg N / ha, mutta olosuhteet on olleet viimeiset viikot kuin BauerTM. Rikkaruiskutuksen aikoihin oli vaan niin pirun kuivaa, enkä laittanut mitään kasvunsäädettä. Nyt se taitaa olla myöhäistä, kun pikku hiljaa tähkä alkaa jo kurkkimaan. Jotenkin tuli nukuttua tässä viikko-pari sitten, olisi pitänyt ehdottomasti ajaa Moddus-kierros lippulehdelle. Ruiskutin rikat tosin Attribut Superilla, se lyhentää kyllä kortta, mutta ei sinänsä taida vahvistaa alempia solmuvälejä?

En uskalla ajaa typpeä enää rakeina, mutta typpilitkut vedän myöhemmin, jos ovat edes jotenkin pystyssä.

Oraita ei kehuta kuin kerran, mutta tässä vaiheessa on parhaat kasvustot ikinä, pl. rukiin tähkät on lyhyitä kevään kuivuudesta johtuen.
Kasvintuotanto / Vs: Hybridiruis vertailua
: 01.07.17 - klo:00:17
Mää taidan kääntää uuden lehden päiväkirjassani ja harkita vakavasti populäärikulttuuria vit tulanpahnajänkhällä, Reettaa, ehkä....

Oikein! Mulla on nyt kolmas vuosi rukiin viljelyn opettelua menossa ja ehdottomasti kylvän tulevana syksynä, jos vaan on kelejä. Reettaa vedetään taas, tottakai. Hybridit ei kiinnosta.

Ruis ei kestä sitten yhtään seisovaa vettä eli parhaille lohkoille kylvettävä. Pakkanen ei Reettaa pane; talvella -16 oli pahimmillaan -27 pakkasta ilman sentinkään suojaavaa lumikerrosta eikä mitään vaikutusta.

Sitten unohdat ne ylimääräiset kemikaalikikkailut. Mun resepti:

- Kylvö syyskuun ekalla viikolla ja aivan viimeistään 10.9. kynnettyyn maahan. 30 kg N. Mulla esikasvina aikainen kaura.
- keväällä salttua 450 kg / ha
- rikat + 2 l CCC + Gramitrel + Mantrac

Täällä reseptillä tuli viime vuonna 6 tonnia ruista. Tänä vuonna ei tule yhtä hyvin. Talvehtiminen onnistui hyvin, mutta kevään kuivuus teki tehtävänsä, tähkät on lyhyitä.

Eli unohda etanat, lumihomot ja toinen jarrukierros. Reetta on vaatimaton - ihan kuin SS-mies on useasti todennut.
15000e/ha--->11500e/ha.

Reilussa vuodessa. Keskihinta seutukunnalla 12000e.

Uusimmassa EM:ssä eikun KM:ssä oli mielenkiintoinen taulukko peltokauppojen toteutuneista hinnoista. Varsinais-Suomen mediaanihinta vuoden 2017 alkupuolen kaupoissa yli 14000 euroa... Se siitä hintojen laskusta!
Ihan hyvä kone Juko on. Mulla on -95 mallinen 3 metrin takapyörä-Juko, joka pohjautuu käytännössä samaan tekniikkaan kuin tuo sivupyöräkone. Optiseed-syöttö on auringontarkka. Kiertokoesysteemi on aivan naurettava; itse teen kiertokokeen laittamalla pressun / muovin vantaiden alle. Niiden laatikoiden kanssa ei kukaan jaksa taistella.

Kiekkovantaista en osaa sanoa mitään. Itsellä on laahavannaskone, jolla saa ainakin omilla savimailla tosi hyvät oraat. Laahavantaat menee samantien tukkoon, jos kone pysähtyy tai pääsee vähänkin taaksepäin eli koneen nosto ja lasku ainoastaan liikkeessä. Laahavannasversio myös tukkii aika herkästi kevytmuokatulla, jos on puitu vähänkään pidempään sänkeen. Samoin vantaiden kulutusosia saa hitsata aika tiheästi, en tiedä sitten miten on kiekkovantaiden laita. Suomalaisista koneista ostaisin Jukon, vaikka kait se Rapid paljon vahvemmin on tehty.

Sain naapurilta 2,5 m nostolaitekoneen konjakkipullon hinnalla varaosakoneeksi, eikä ole tarvinnut käydä marmoritiskillä ostamassa varaosia. Jotain piikkejä / vast. kulutustavaraa on tarvinnut vaihtaa.

Se on täällä rintamailla jo henkilökohtainen arvostuksen osoitus, että yleensäkin
tarjotaan. Tuohon ei voi sanoa ei. Eiköhän tuo puolella miljoonalla lähde.
Vivuttaa lainaneuvotteluissa entisillä hehtaareilla ja se on siinä.

-SS-

Joo ei ole ennen tarjottu suoraan, eikä varmaan ikinä enää tarjotakaan. Kai sitä pitää alkaa kauppoja hieromaan. Voi tosin olla, että myyjän ja ostajakandidaatin näkemykset eivät kohtaa, niin saa luopua leikistä jo heti kättelyssä.
Onkos joku tehnyt kauppoja Varsinais-Suomessa tässä lähikuukausina? Onko hinnat lähteneet oikeasti laskuun? Otanta on tietty niin pieni, ettei niistä taida mitään suuntaa saada. Joku paikallinen rahamies sotkee aina tilastoja yksittäisten kauppojen osalta.

Rajalta tarjottiin yllättäen 40 hehtaaria ostettavaksi isännän äkillisen ja vakavan sairastumisen vuoksi. Lupasin palata asiaan heti kylvöjen jälkeen. Jos kauppa toteutuisi järjellisellä hinnalla, niin se on sitten meikäläisen loppu-uran kaupat siinä.
Kyllä se on nyt lähdettävä välittömästi Omamyyjän puheille - vai olisiko se jo punavanteisen paikka!

Oikeasti välillä huvittaa tiettyjen isäntien koneenvaihtokiima. Ymmärrän, että jos siellä kopissa istutaan päivittäin aamusta iltaan, niin pitää miettiä vähän mukavuuttakin. Näin viljatilallisena nieleskelen ihan mielelläni pölyä pari viikkoa keväisin retrovehkeissäni.

Kukin tyylillään ja ne piirtää, kellä on liitua. Itse laitan mieluummin rahani saveen kiinni.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2016
: 08.05.17 - klo:15:26
Rukiit kasvoivat tuossa lämpimän jakson aikana varmaan sentin päivässä. Parhaimmilla lohkoilla alkaa menemään jo rivivälit umpeen.

Syysvehnät jurovat kuivuudessa, pakkasen nostamat juuret huutavat kipeästi vettä! Viikko sitten näytti vielä ihan hyvältä, mutta voi olla, että joutuu rikkomaan kasvustoja enemmänkin kuin alunperin ajattelin.
http://www.metsatilat.fi/karjala/maatilat/ilomantsi/tuomarila

Hieno kokonaisuus! Jos olisi lähempänä, ostaisin samantien koko roskan pois. Tuo olisi vielä maksettavissa maa- ja metsätalouden tuloilla pois, toisin on tässä omalla lähiseudulla.

Minkäslainen kokonaisuus tuo oli, hinta ym.  On jo ilmeisesti myyty niin ei näe enää.

Voi olla, että muistan pahasti pieleen, mutta speksit olivat suurin piirtein seuraavat:
- peltoa 25 ha. Karttojen perusteella ihan asiallisen kokoisia lohkoja, joku lohko taisi rajoittua järveenkin.
- metsää 100+ ha. Muistaakseni puustoa aika lailla, ei se ainakaan mitään pelkkää hakkuuaukkoa ollut
- mun silmään ihan nätti tilakeskus, torppa oli kyllä sisältä remonttikunnossa. Sitten oli jotain konehallia, vanha navetta, oliskohan ollut vielä puurunkoinen kuivaamo tai sitten joku kylmäilmaviritys
- järven rantaa muutamia satoja metrejä, huonokuntoinen rantasauna
- hintapyynti jotain 600 k€. Myytiin myös osissa, pelkät pellot taisi olla satasen kieppeillä.
- ongelmana se sijainti. Ei taida alueella olla jatkavia tiloja, kun kerran oli pitkään myynnissä.
Itsellä vähän sama homma tosin siipiä voisi olla viisi tai ehkä kuusikin. Ihan satunnaista käyttöä jos en nyt sitten innostu syysviljamaita kyntelemään. Etupäässä peltojen muotoiluun noilla tulisi tehtyä. Auroista ei mitään käsitystä. Mitä tuollaisista käytetyistä tulisi katsoa, muuta kuin että kuluneisuus? Laukaisimiahan on erilaisia jne?

Se pitäisi jollakin tavalla todentaa, että runko on suurin piirtein suora. Naapuri osti käytetyt Överumit, jotka oli kyllä halvat mutta niitä ei saanut säätöihin millään kun edellinen omistaja oli ajanut ne johonkin maakiveen ja runko oli vino.

Mä vaihdoin viime vuonna vanhat vuoden -83 120-Kvernet uusiin 150-kääntöpään auroihin. Katselin aikani käytettyjä, mutta niiden hintapyynnit olivat jotain aivan käsittämättömiä. Omasta mielestäni tein hyvät kaupat, sillä väliraha oli erittäin kohtuullinen.
13 k€/ha ? Salon seutu, maksoin v. 2007 jo sen verran.
Onneksi heinäkuun 20.pvä viimeinen lainaerä maksuun.
Onkin saanut tehdä pää täristen kakkos- ja kolmostyötä, että on
saanut senkin pikkupläntin maksuun.

Ja Tein Finaviat, kiinteällä korolla, 4% kalliimpi laina kuin olisi helippoorilla ollut.

Jos jotakin mettänsyrjiä löytyis ensi syksynä, voisi jotain lainaa koittaa saada taas.

-SS-

Tässä Aurajokivarressa on hinnat pysyneet kohtuullisen hyvin kurissa. Viimeisin oma kauppa viime vuodelta, 15,5 ha yhdessä lohkossa ja tasaraha 200. Oli ihan julkisessa myynnissä ja mun lisäksi tarjouksen tais jättää 4 muuta. Eipä pahemmin viime vuosina ole kyllä maata tullut julkisiin myynteihin, vanhoille vuokramiehille myydään, mikä onkin hyvä asia ja pitänyt hintatason edes jotenkin siedettävänä.

Ei silti näissäkään hinnoissa mitään järkeä ole. Mulla on ikää parin vuoden päästä 40 vuotta ja olen miettinyt, että yhden kaupan vielä pystyisi tekemään, jos vaan tulee järkevän etäisyyden päästä myyntiin. Jostain syystä meidän kulmilla on vuokramaat suhteessa kalliimpia kuin ostomaat. Ylihintaiset vuokrasopparit olen jättänyt pikku hiljaa pois ja viljelen jatkossa ainoastaan omia (pankin) maita sekä muutamia edullisia vuokrapeltoja. Edellyttää kyllä sivuhommaa viljelyn lisäksi ja kohtuu hyväpalkkaisen vaimon, joka käy tilan ulkopuolella töissä. Mun maakaupat sisältää aina myös sijoituksellisen näkökulman; näin kaupungin kyljessä en pidä suurta hintaromahdusta kovinkaan todennäköisenä. Oma rohkeus ei riitä siihen, että ottaisi satojatuhansia lainaa vaikkapa osakesijoittamista varten.

Helpommalla kyllä pääsisi, jos myisi tai vuokraisi kaikki pois. Jäisi ylimääräinen stressi säiden suhteen pois ja viettäisi ihan oikeat kesälomat. Ostaisi vaikka purjeveneen tai kesämökin ja nauttisi Suomen kesästä. Tein just veroilmoitusta ja eihän se kamalan hääviltä näytä työmäärään nähden. Mulla on täysi viljatilan edullinen koneketju, pääosin 90-luvun kalustoa, ykköstraktori on vuosimallia 2001. Satotasot mulla on reilusti maan keskiarvoja suuremmat; siinä 5 tonnin kahtapuolin on ollut viimeisen 5 vuoden keskiarvot esim. vehnällä ja kauralla yhteensä noin 100 hehtaarin alalla. Osa lohkoista selvästi paremmalla satotasolla, mutta aina mahtuu joukkoon heikompiakin lohkoja, jotka pudottavat keskiarvoa. Kuten -SS- on useasti todennut, kasvukauden sää määrittää suurimmalta osin satotason, jos muuten tekee työnsä kunnolla. Lehtilannoituksilla ym. hifistelyillä saadaan satovastetta korkeintaan muutamia satoja kiloja ja saadaan niillä tietysti vähän vaikutettua sadon laatuun. Vaikea on kuvitella, miten tätä pystyisi tehokkaammin tekemään. Silti ei mitään toivoa, että jäisi sekä palkkaa että sijoitetulle pääomalle tuottoa. En kuitenkaan ole lopettamassa viljelyä, mikään ei voita kasvun seuraamista vuoden mittaan ja kyllä siinä pieni huokaus pääsee, kun puimurin ajaa syyskuussa 6 tonnin kauralaihoon. Ja onhan tähän asti mennyt niin, että joka kevät mulla on enemmän rahaa ja omaisuutta kuin edellisenä vuonna. Maausko on parantumaton sairaus.

Tulipa kirjoitettua varsinainen maamiehen saarna.

Päivän paikallisliuskassa oli tarjottu 17000€/ha 17hehtaarin avo-ojaläntistä, yksityisen toimesta.

Euroissa kylpevä kyläpahasemme päätti käyttää etuosto-oikeutensa.

Liuskassa siis luki moinen asia.

Mun piti oikein katsoa teidän kaupungin nettisivuilta toi etuosto-oikeuden käyttäminen. Näytti olevan kahtena eri kauppana toi 17 ha. Eka pala oli 11,26 ha peltoa ja hintaa vaatimattomat 198500. Toinen oli 5 ha, jota ei eritelty sen kummemmin ja hintaa 50000. Teidän hintatasolla oli varmaan metsää...

Tässä 50 km etelämpänä ei ole vielä ihan yhtä hulluja hintoja, viimeaikaiset keskihinnat on olleet siinä 13 k€ / ha. Onhan tossakin jauholakilla maksamista. Eräs karjatila on kyllä ostanut melkein 100 ha viimeisen viiden vuoden aikana.
http://www.metsatilat.fi/karjala/maatilat/ilomantsi/tuomarila

Hieno kokonaisuus! Jos olisi lähempänä, ostaisin samantien koko roskan pois. Tuo olisi vielä maksettavissa maa- ja metsätalouden tuloilla pois, toisin on tässä omalla lähiseudulla. Ostin itse 3 vuotta sitten 12 ha lisämaata, yhdessä lohkossa. Sain kymppitonnin hehtaarihinnalla ja pidin tosi halpana. Muut lähiaikojen kaupat ovatkin sitten olleet 12-15 k€ / ha.

Toisaalta tuolla Ilomantsin maalla ei ole odotettavissa kummoistakaan tonttiarvoa ihan muutamaan miespolveen. Toisin on tässä omalla alueella, kun Älvsby-mökkiä nousee kiivaasti jo aukean toiselle laidalle.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2016
: 02.01.17 - klo:09:56
Eiköhän se oras viikon pakkaset kestä. 1987 eivät kaikki oraat tuhoutuneet, koska noin 2 viikon kuluttua tuli pari senttiä lunta. Viime talvena noin kolme senttiä riitti pelastamaan oraat. Kaikki lumen päälle jääneet lehdet "paloivat" poikki kuin olisi leikattu.

-SS-

Toisaalta viime vuonna multa kuoli kaikki syysvehnät, -27 oli pakkasta kahden päivän ajan eikä milliäkään lunta suojana. Tällä viikolla tähän Turun rannikkoseudulle ennustetaan torstai-perjantai välille enimmillään -18 ja lauantaina pitäis sataa vähän lunta suojaksi. Toivottavasti säilyvät, kun lähtivät mukavaan kasvuun syksyllä.

Populaatio-Reetta kesti viime vuonna noi kovatkin pakkaset, joten rukiin osalta olen aika luottavainen.
Mutkun se kannattavuus mitataan edelleen euroina, eikä puimakoneen vuosimallilla. Dille.

Nämä spedet, jotka dissaavat vanhoja koneita, ovat itse joko korviaan myöden veloissa uudesta kalustostaan tai sitten ihan vaan maattomia pirttiviljelijöitä.

Ai että tuntui hyvältä kylvöaikaan, kun itse kylvin 15 k€-hintaisella kylvöyhdistelmällä ja naapuripellolla hääräili arviolta 150 k€-hintainen Fendt + Horsch systeemi. Mulla viljeltyä 120 ha ja naapurin vuokramiehellä vajaat 200 ha. Omien ja vuokramaiden suhde meillä suurin piirtein sama.

Eipä uusien koneiden ostamiseen hehtaareja tarvita, niihin tarvitaan rahaa tai luottokelpoisuutta. Mä olen varmaan tyhmä, mutta yritän pitää kaluston arvon mahdollisimman pienenä ja laitan viivan alle jäävän rahan mieluummin vaikka lisämaan hankintaan.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 29