Isoissa karjamaissa missä on isot karjakoot niin ei siellä pelata viljojen kanssa, heillä on toki maissisäilörehunsa, mutta onhan meilläkin mahdollisuus viljellä lajeja jotka sopivat aperuokintaan, esim kokoviljasäilörehu jota voisi mm. herneellä saada monipuolisempaa. Yksinään kokoviljasäilörehu ei maita, mutta esim. kolmasosa sitä mensisi jo varmaan hyvin.
Nostellaanpas välillä muita aiheita, ettei kaikki muu keskustelu sentään jää maitosodan jalkoihin.
Onkos Lypsikillä (tai jollakulla toisella) faktaa, tuosta viljan käytöstä "isoissa karjamaissa"? Ja kuinka se on tuon puidun maissin käyttö, josta mlahti mainitsee?
Tämä kokoviljasäilörehu on mielenkiintoinen keskustelunaihe. Ensin kai ko termi pitäisi määritellä, kun toisille se tarkoittaa hyvinkin vihantana korjattua kauraa ja toisille ajosilppurilla+jyvämurskalla korjattua lähes täystuleentunutta kasvustoa? Itse olen tottunut tarkoittamaan kokoviljasäilörehulla taikinatuleentumisasteella korjattua kasvustoa, enkä ole tätä rehua mieltänyt niinkään viljan korvaajaksi ruokinnassa!?