Eiköhän ne pikkutilat häviä ilmankin että niitä alettaisiin vainoamaan JA VARSINKIN TOISTEN TUOTTAJIEN TOIMESTA,luulisi olevan nykypäivänä menemistä ja tietämistä pärjäämisen kanssa niin isoilla kuin pienilläkin tiloilla. Tää on ihan sama kuin että kymmeniä vuosia firmaa palvelevalle työntekijälle tulee joku persreijätön pojan norssi pomo sanomaan että sun palveluksia ei enää tarvita ala vetää. Siinä kiitos kuluneista vuosista ja E luokan maidon tuottamisesta.
Valiohan pelaa vahvasti mielikuvabrändillä ja siihen Valio tarvitsee muutaman hyvinhoidetun pikkutilan. Kun kysyy kaupunkilaiselta, millaisen mielikuvan valiomaitopurkki ruokapöydässä synnyttää, on vastaus selvä: käsityöläismaitoa 70-luvun tapaan. Heinää seivästetään ja lehmiä laidunnetaan. Jos kertoo totuuden nykymaidontuotannosta maitotehtaista robotteineen, kärsii mielikuva pakostakin.
Eikö Valion nimenomaan kannattaisi tehdä kaikkensa päästäkseen erilleen tiloista, jotka tuottavat maitoa vähänlaisesti ja joiden pihapiiri on kuin perseestä revitty, riippumatta siitä, minkä laatuista maitoa ne tuottavat. Kuitenkin yksikin uusi investointi tuottaa maitoa saman verran kuin 20 vanhanajan mielikuvatilaa.
Erille pääsemiseksi kusipäiset valvontaeläinlääkärityttöset, joilla kenties on eläinsuojeluyhdistystausta, on oikein tehokas yhdistelmä. Nyt vain herää kysymys siitä, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun nämä tilat on tapettu. Nouseeko vaatimukset Maslowin tarvehierarkian tyyliin, jolloin nykyiset tehotuottajat ovat liipasimella?