Wanhan suomalaisen kansanperinteen mukaan "Jouluna täytyy olla tukevassa humalassa, jotta seuraavan vuoden ohrasadosta tulee hyvä". Ja jos ottaa liikaa, niin ohrat menevät lakoon. Eli ei yli 3 promillen saa vissiin mennä
Kysynkin: Paljonko kotimaista alkoholia sopii verotukseen tuupata tämän sadonvarmistuksen vuoksi? Mille tilille tuo kuuluu kirjata, kasvinsuojeluun vaiko pientarvikkeisiin. Periaatteessa myös neuvontapalveluhin, mutta olen tainnut poistaa ko. tilin Wakastani tarpeettomana jo x vuotta sitten
Ilmeisesti luomumiehet eivät ota jouluna ollenkaan, päätellen sadoista Muita poppakonsteja kyllä käytetään
Ruispellossa pitää piehtadoida , kusella pittä käydä ulkona , viinaa ja paljon .Vanhat kurttuiset naiseläinlääkäri pitää heittää avantoon ja kiiruusti kansi päälle , kiviä painoksi varmuuden vuoksi .
Tyrninmarjoja ei pidä syö , ulkolaista ehki .
Massikka kannataa pistää aatonaattona lämpiämään , palaa sitten aattona helpommin .
Loimaalle ei pidä mennä ollenkaan , likka lähti sinne käymään , saas nähdä tuleeko ehjänä kotiin . Kännissä riehuvat Loimaalaiset kokojoulun , tuli ohraa tai ei , toivottavasti ei tule ohraa Loimaalle ensivuonna , saatanan syntiset .