Ympäristökysymyksenä, nauta on märehtijä ja kykenee muuttamaan proteiiniksi korsirehuja joita meidän ihmisten himpun vaikea syödä. Siis ympäristöystävällisistä lihantuotantoa naudoilla on lihan tuottaminen sellaisilla eläimillä jotka kasvavat korsirehuilla. Viljat, soivat, maissit sitten voidaan jakaa ihmisille,sioille ja broilerille.
Tanskahan onkin oikein mittava maa naudanlihantuotannossa, siellähän tuotetaan sikaa ja naudoilla maitoa.
Oikeasti kaikki naudanlihan tuottajat mahtuu tähän maahan kun kohta omavaraisuus lähentelee 70%, hyvä niin. Voidaan Antille ja muille syöttää niitä loppuun ajettuja lypsylehmiä ja niiden suolisäkki jälkeläisiä. Ja me jotka halutaan laadukkaampaa lihaa niin voidaan syödä brittiläisten liharotuisten eläinten lihaa. Enkä tarkoita haikkua😂😂
Luultavimmin tarkoitat sitä ayrshireä josta maailman paras pihvi tänä vuonna tehtiin.
Sano mitä sanot, vanha lypsyrotuinen lehmä maistuu paremmalta kuin valtaosa Suomessa teurastetuista rotukarjasonneista. Ja niissä on nätimmin marmoroituneet arvo-osatkin.
Mitä tulee ekologisuuteen niin pelkästään se polttoöljyn määrä mitä Suomen kaltaisessa pitkän sisäruokinnan maassa täytyy kuluttaa yhden rotukarjakilon tuottamiseen, on aika jäätävä.
Ei sillä että suomalainen lypsylehmäkään mikään huippuekologinen olisi.
Mitä tulee lihan saantoihin niin viimeisimmällä blondiristeytyshieholla se oli 80%, onko rotueläimilläsi paljon parempi? Toki se hieho ei ollut kovin kummoisen makuinen kun siinä oli sitä mautonta rotukarjaa seassa...