Jo Neuvostoliiton aikana Suomesta vietiin hiehoja ja sen jälkeen koko ajan. Joskus ollut hiljaisempaa ja sitten taas, eikä se tuotanto siellä ole ryöpsähtänyt kasvuun, mihin syitä voidaan hakea niin kulttuurista kuin hoidostakin. Jalostus on pitkäjänteistä työtä, eikä siinä pikavoitot pitkälle vie ja tämä on todistettu monta kertaa.
Pitää paikkaansa. Mutta Venäjä ei kaikessa ole kuin Neuvostoliitto ja osa keskittyy jo muuhunkin kuin vodkan juomiseen tai valtion varojen pöllimiseen. Kun kulttuuri alkaa muuttumaan niin samalla paranee hoitokin ja kunnon rehua alkaa tulemaan elukoille. Minä en kovin yllättynyt olisi jos muutaman vuoden päästä Venäjä alkaisi olla omavarainen ruuan suhteen ja laatukin olisi ihan ok. Eihän maanviljely, karjanhoitaminen ja elintarvikkeiden jalostaminen kovin vaikeaa ole.