Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Peruslohkon rajojen siirto osa II  (Luettu 9143 kertaa)

aurajokilaivuri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2449
Vs: Peruslohkon rajojen siirto osa II
Keväällä tuli uudet kartat, yhdellä yhtenäisellä peltoläntillä on eri ikäisten suojavyhykkeiden vuoksi useampia peruslohkoja ja rajat oli arvottu ihan miten sattuu ja reuna reippaasti metsän puolelle, jonka vuoksi sitten kokonais-ala oli kasvanut parikymmentä aaria. Saapa nähdä iskeekö tarkastus, kun siirtelin rajat takaisin paikalleen ja pienensin kokonaisalan aarilleen samaan kuin oli ollut edellisenä vuonna.

Kivasti vielä suojavyöhykesopimukset on tehty tietylle pinta-alalle ja tarkastajat on käyneet kaikki suojavyöhykelohkot läpi, mitä hittoa on tarkoitus tehdä kun digitoijat muuttelee niitä miten sattuu?

mies

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1174
Vs: Peruslohkon rajojen siirto osa II
En anna pikkusormea hallinnolle, pellot pienenee joka vuosi loppuun asti, jos ei pidä puoliaan!!
Kyllä joillekin käy myös toiseen suuntaan.Aika sekoiluahan tuo digitointi on ja tulee mieleen, mitä järkeä koko hommassa on ollut alunperinkään. Olisi suoritettu heti alussa  vaikka 10 vuoden aikana GPS-mittaukset ja voitaisiin unohtaa nämä jatkuvat digitointisulkeiset. Melkoisia "puusilmiä" nämä digitoijat tosiaankin ovat. On minullakin yksi lohko aikalailla rajojen suhteen digitoitu päin helvettiä, mutta kun digitoin sen oikeita rajoja pitkin, niin lopputulos on sama pinta-alan suhteen. Jos lohko on keskellä metsää, niin ei oikeaa tulosta saa kuin GPS:llä. Omat pinta-alani ovat aikalailla vakoiutuneet, ei ole tullut enää vähennyksiä.

Pitää varmistaa, että bisnekset säilyy:

http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=36615.msg613124#msg613124

ijasja2

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7096
Vs: Peruslohkon rajojen siirto osa II
Nysse s-tana myrkyn lykkäs. Viime vuonna ilmoitettu, siis 2011 syysvehnällä ollut lohko, oli  9.5.2012 ristiintarkastuksissa löydetty liian suureksi. No totta perkele se on liian suuri, kun vertasivat alaa tänä vuonna Digitoinneissa virheellisesti mitattuun alaan >:(
Kevään tukihaussa tein karttakorjauksen ja laitoin menemään tukihakujen mukana, nyt samaa virheellistä digitointia oli käytetty viime vuotisiin lohkoihin verraten.

Siis miten vtusa näitä peltoja pitää viljellä, mun pitää tietää tänä keväänä tukihaussa ensivuoden digitointien virheet ja ilmoittaa pellot niiden mukaan, ellen halua tarkastajia pyörimään pelloille kylvöaikaan. Ilmoitin että en hyväksy pinta-ala muutosta, kun perustuu selkeään digitointi virheeseen, ison ojan varresta 3m:n suojakaista ja vähän enemmänkin oli otettu pois pellon alasta, mittaa ko. lohkolla reipas kilometri... >:( Kartan mukaan mun suojakaista pitäisi alkaa nykyisen suojakaistan vierestä.

Aikoivat tulla mittailemaan ennen tämän vuoden tarkastuksien alkamista. Virkailijalle soitin ely-keskukseen ja hän saattoi havaita närkästyksen äänessä, kun tällaisesta urputin. Ihmettelin ääneen miten tällainen voi olla edes mahdollista, viime vuotisia pinta-aloja verrataan tänä vuonna uudelleen digitoituihin, mitään ei ole ko. lohkolla muuttunut EU-aikana, paitsi digitoitu pinta-ala sinne tänne.
Sanktioitahan tuosta ei tule, virhe 0.26% pinta-alasta... Haluan olla mukana mittaustoimituksessa, ja se nyt kylvöjen aikaan hyvinkin todennäköisesti.

Tuntuu jotenkin hullulta tämä virheiden etsiminen, niitähän löytyy kun verrataan ristiin eri vuosien ja eri henkilöiden tekemiä digipinta-aloja, jotka viljelijä ilmoittaa.
 "Virheitä" syntyy varmasti ja ainoa syyllinen viljelijä, virkailijalla ei ole virheen mahdollisuutta ts.  OIKEA mittaustulos on se mikä sattuu kulloinkin mittauksessa tulemaan.

NYT tuli oikea pinta-ala ko. lohkolle, 3.78ha. Keväällä korjasin tämän vuoden virheellisen digitoinnin pinta-alaksi 3.80ha, tarjosivat pinta-alaksi tukihakuun noin 3.5ha.

Aiemmin ko. lohko ollut 3.98ha, DIGITOITUNA, viime vuonnakin ja sen olen ilmoittanut. Nyt tuli paperit, tältä vuodelta ei toimenpiteitä kun erotus erotus lohkolla (ilmoitettu 3.80ha- mitattu 3.78ha) 0.02ha. Mutta viime vuodelta tulee tukileikkausta, 0.20ha liian suuri pinta-ala, toleranssi ko. lohkolla 0.10ha.

Eli niin vain kävi, että kaiken oon tehnyt sääntöjen mukaan, ilmoittanut digitoidun pinta-alan ellen parempaa pinta-alaa ole tiennyt, mutta silti viedään viime vuodelta tukieuroja >:( Ko. lohkolla yli kilometri vesistöksi luokiteltua kanavan laitaa, kymmenen sentin ero mittapisteissä tarkoittaa aaria! Kukaan ei voi tietää ko. lohkon oikeaa pinta-alaa, se vaihtelee mittaajan mukaan.

Vuosien saatossa VIPU-palvelun kartat mahdollistaneet tarkemman mittaustavan, voi oikoa virheellisiä pinta-aloja. Paperikartasta ko. lohkolle saa mitä vain pinta-alaksi, korjauspunakynän alle jäävä viiva jo kymmenen aaria  eli toleranssin verran>:(
"Understeer is when you see the tree you are hitting, if you only hear the tree then it was oversteer". (Walter Röhrl)

MLK

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 582
  • Agronjetin ryhityskehmä
Vs: Peruslohkon rajojen siirto osa II
Toissaviikolla tarkastajat kävi,yhtä lohkoa syynättiin tarkkaan.Pellonsyrjässä lojuneen konehallin oven puolikkaan kohdalla vietettiin harras hetki-lopulta tarkastaja arveli et"tää on tainnut olla tässä useamman vuoden",myöntelin vain.Siihen malliin sikalan lantalaa ja nurkkia syynättiin että tukiehtojen vastaista lantavarastoa oli tultu etsimään.Kun tarkemmin katselin tänä keväänä tulleita digikarttoja oma viljelylohko oli säilynyt saman kokoisena ja mallisena kuin ennenkin,mutta naapurin muutamankymmenen aarin lohko oli pisteviivarajan väärällä puolella-oli niinkus tunnukseton,tukikelvoton ala.

Meillä on tarkastuksia riittänyt,aikasemminkin olen huomannut että samanlevyinen ja syvyinen oja voi jossain kohdin olla rajaoja ja hetken päästä valtaoja.Riippuu digitoinneista,tarkastuksista ja viljelijän omasta ilmoituksesta-täs kohtaa tukikelpoinen ala määräytyy sen mukaan "kuinka monta kertaa käki kukkuu",niinkun Pohjantähden taksvärkkipäivät. ;D

Näkisin kaks vaihtoehtoa:lähetän jatkossa joka vuosi uudet korjatut kartat joihin merkkaan lohkon rajat , valtaojat ja alat /Viljelijälle annetaan tieto ja mahdollisuus antaa lausunto naapurilohkojen digitointimuutoksiin.

Jos naapurit sopii keskenään missä raja kulkee ja onko raja-vai valtaoja ja puusilmä digitoijat saadaan kuriin järjestelmä hidastuu mutta toimii.Jos viljelijöiden täytyy varmuuden vuoksi lähettää vuosittain korjauskartat koko systeemi jumittuu.
"Jos seipään molemmissa päissä on pässinpää,kumman osa on onnekkaampi?"
  Bisquit

aurajokilaivuri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2449
Vs: Peruslohkon rajojen siirto osa II
Annas kun arvaan että suurien maataloustuen saaja (2.4 miljoonaa) eli tuo Affecto ei ole missään vastuussa digitoinneistaan.

Voisi vähän tarkkuus parantua jos sanktiot olisi yhtä kovia kuin viljelijällä. Jokaisesta yli 10% väärin digitoidusta lohkosta vaikka 5 pinnaa pois (120.000 eur) niin sekoilu loppuisi varmaan lyhyeen.