Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe säilörehun heikko sokeri  (Luettu 15254 kertaa)

sjk

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1784
Vs: säilörehun heikko sokeri

Millaisia ongelmia on luvassa, jos/kun sokeri on korkealla ja aiv2+ on säilötty?

Löysämahaisuutta, hapanpötsiä, juoksutusmahankiertymää noin päällimmäisenä mainitakseni. Mutta mikäli sattuu kuitenkin olemaan kuitua säilörehussa tarpeeksi, niin ollaan jo puoleksi voiton puolella. Tärkeää on pitää raakavalkuaistaso tarpeeksi korkealla, jottei niin isoja ongelmia esiinny. Tuntuu hullulta että valkuaista pitäisi lisätä, vaikka rapa lentää. Mutta se on hyvä keino, jos on niukkuutta sillä hetkellä valkuaisesta.

Johtuu siitä että valkuainen on typpiperäistä, joka on taas emäksistä. Tämä tasaa pötsin ph:ta ja helpottaa näin ollen tilannetta. Tietenkin jos on jo etukäteen raakavalkuaistaso korkealla tasolla, niin ei siitä "ylilisäyksestä" enää mitään apua ole. Tilanne vain pahenee.

Mutta tärkeintä on huomioida tunnutettavat eläimet, että rajoitetaan sen korkean sokerin saantia niiltä. Se on kaikista arin paikka, jos niillä on kehittynyt hapanpötsi jo poikimahetkellä. Eli tunnutuskaudelle muuta karkearehua kuin sitä korkeasokerista.
jep jep.. ihan vain edellinen raapaisi pintaa niistä ongelmista, nuo oli vielä niitä suht "harmittomia" ongelmia :(
On harmittomia ongelmia ja harmittomia elukoita!Rehusta kun sokeri loppuu,niin se alkaa menemään pilalle,sen takia ennen sanottiin,että hyvässä rehussa on paljon sokeria,taidettiipa sitä säilöä rehua melassillakin.Tuo taitaa olla syy minkä takia biologinen menee avattuna nopeammin pilalle kuin hapolla säilötty.

Olli tapani

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 195
Vs: säilörehun heikko sokeri
Vain hapotettu rehu on hyvää tietyille "konsulenteille".Valion ja happoteollisuuden liittoa on nuoremman vaikea käsittää.
Biologisilla menty jo 6 vuotta ja lehmät vielä hengissä.

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801

lavali

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1777
Vs: säilörehun heikko sokeri
Vain hapotettu rehu on hyvää tietyille "konsulenteille".Valion ja happoteollisuuden liittoa on nuoremman vaikea käsittää.
Biologisilla menty jo 6 vuotta ja lehmät vielä hengissä.

pysyyhän nua lehmät hengis vaikka ei laita mitään sekaan (paalit)

ravenlord

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1648
Vs: säilörehun heikko sokeri
AIV2+kombikoneella paalit+4xmuovi=10-20cm pinnasta paskaa.

Ilman säilöntäainetta+"perinteinen" paalaus+käärintä=hukka%  vuositasolla noin 0.5%
Asiaan kuin asiaan, asiaton vastaus :)

juumassi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2927
  • Kuolema kuittaa univelat.
Vs: säilörehun heikko sokeri
AIV2+kombikoneella paalit+4xmuovi=10-20cm pinnasta paskaa.

Ilman säilöntäainetta+"perinteinen" paalaus+käärintä=hukka%  vuositasolla noin 0.5%


en usko. ota kuva ja laita tänne todisteeksi.

lavali

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1777
Vs: säilörehun heikko sokeri
AIV2+kombikoneella paalit+4xmuovi=10-20cm pinnasta paskaa.

Ilman säilöntäainetta+"perinteinen" paalaus+käärintä=hukka%  vuositasolla noin 0.5%


onko syyssatoa kun 4muovilla? itte ajan kaikki6kerroksella

ravenlord

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1648
Vs: säilörehun heikko sokeri
AIV2+kombikoneella paalit+4xmuovi=10-20cm pinnasta paskaa.

Ilman säilöntäainetta+"perinteinen" paalaus+käärintä=hukka%  vuositasolla noin 0.5%


en usko. ota kuva ja laita tänne todisteeksi.

Kummastako? Tuon ensimmääsen kuvaaminen on hieman hankalaa, meinaan kun sen isännän ei tartte enää kierää urakoimassa. Sattuneesta syystä. Nuo 4x muovitetut oli simmottii ku 1.sadolla siilot tuli täyteen, niin loput paalattiin, eli siinä juhannuksen jälkeen. Samaa muutkin valittelivat tua kylillä. Viimenen niitti oli ku tämä isäntä muutti taksaa, paalitaksasta hehtaari taksaan. Tulimuuten pikkuusen kalliita paaleja. No, mitä osti uuden tarttorin ja uuden paalaimen. Monia isäntiä, joiden olisi parasta kattella ittellen palkkatyö, kun ei pysy mopo käsissä yrityksen investoinneissa.. Sama kun peittäisi autosta tuulilasin, ei näe hyvä kuin sivuilleen, eli nykytilanteen, tulevaisuudeta, eli vastaantulevasta ei yhtää mitää tietoo eikä kiinnostusta, ja taakse ei vilkuilla, eli menneisyydestä ei oteta yhtää oppia.
Asiaan kuin asiaan, asiaton vastaus :)

lavali

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1777
Vs: säilörehun heikko sokeri
liian vähä muavia ku kerta kesäkuulla kääritty...jos jossain kohtaa ei oo sitä nelijääkää? ja kuiva tavara tiätysti...

ravenlord

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1648
Vs: säilörehun heikko sokeri
liian vähä muavia ku kerta kesäkuulla kääritty...jos jossain kohtaa ei oo sitä nelijääkää? ja kuiva tavara tiätysti...

No niin niin. Senny tiesikin.
Asiaan kuin asiaan, asiaton vastaus :)

tähkä

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 35
Vs: säilörehun heikko sokeri
mikä aiheuttaa alhaisen sokeri tason?

artturi tuloksissa tän vuoden kevätrehun sokeri arvo vain 18.
muuten kaikki arvot kohdillaan. arvosana 9

muutama heinälohko päässyt ylivanhaksi. onko sillä vaikutusta asiaan?
millasella kelilla ja mihin vuorokaudenaikaan oot niittänyt?


Eikös se riipu paljon siitä mihin aikaan se heinä kaadetaan. Aamulla kasvi ei oo vielä ehtiny tuottaa sokeria joten aamulla niitetys sitä ei paljoo voi olla. Jos niitetään iltapäivällä se kasvi on ehtiny sitä sokerii auringosta tuottaa. Eli pitäs aina malttaa niittää vasta iltapäivällä/illalla jos sokerii tahtoo rehuunsa.

Luulisin muuten että se sokerinen rehu on maittavampaakin. :D

Peurajussi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3270
Vs: säilörehun heikko sokeri
mikä aiheuttaa alhaisen sokeri tason?

artturi tuloksissa tän vuoden kevätrehun sokeri arvo vain 18.
muuten kaikki arvot kohdillaan. arvosana 9

muutama heinälohko päässyt ylivanhaksi. onko sillä vaikutusta asiaan?
millasella kelilla ja mihin vuorokaudenaikaan oot niittänyt?


Eikös se riipu paljon siitä mihin aikaan se heinä kaadetaan. Aamulla kasvi ei oo vielä ehtiny tuottaa sokeria joten aamulla niitetys sitä ei paljoo voi olla. Jos niitetään iltapäivällä se kasvi on ehtiny sitä sokerii auringosta tuottaa. Eli pitäs aina malttaa niittää vasta iltapäivällä/illalla jos sokerii tahtoo rehuunsa.

Luulisin muuten että se sokerinen rehu on maittavampaakin. :D

Soluhengitys kasvissa jatkuu niiton jälkeen, eli kemiallisia muutoksia tapahtuu nopeasti aina siihen saakka kun kuiva-ainetta alkaa olla kolmannes haihtumisen seurauksena. Illalla korkeamman sokerin aikaan niitetty saa kuivua yleensä sen 12 tuntia (ka ~30%), ja yön aikana kasvi on polttanut sokereita suunnilleen sen, mitä iltapäivästä kerkesi tuottaa.

Eli melko hifistelyä, mutta lyhyeen kuivatukseen kannattaa pyrkiä.
Someone´s  gotta be prick and tell true things aloud

Jos nainen on kaunis alasti, on hän sitä myös vaatteet päällä

JoHaRa

  • Vieras
Vs: säilörehun heikko sokeri
mikä aiheuttaa alhaisen sokeri tason?

artturi tuloksissa tän vuoden kevätrehun sokeri arvo vain 18.
muuten kaikki arvot kohdillaan. arvosana 9

muutama heinälohko päässyt ylivanhaksi. onko sillä vaikutusta asiaan?
millasella kelilla ja mihin vuorokaudenaikaan oot niittänyt?


Eikös se riipu paljon siitä mihin aikaan se heinä kaadetaan. Aamulla kasvi ei oo vielä ehtiny tuottaa sokeria joten aamulla niitetys sitä ei paljoo voi olla. Jos niitetään iltapäivällä se kasvi on ehtiny sitä sokerii auringosta tuottaa. Eli pitäs aina malttaa niittää vasta iltapäivällä/illalla jos sokerii tahtoo rehuunsa.

Luulisin muuten että se sokerinen rehu on maittavampaakin. :D

Soluhengitys kasvissa jatkuu niiton jälkeen, eli kemiallisia muutoksia tapahtuu nopeasti aina siihen saakka kun kuiva-ainetta alkaa olla kolmannes haihtumisen seurauksena. Illalla korkeamman sokerin aikaan niitetty saa kuivua yleensä sen 12 tuntia (ka ~30%), ja yön aikana kasvi on polttanut sokereita suunnilleen sen, mitä iltapäivästä kerkesi tuottaa.

Eli melko hifistelyä, mutta lyhyeen kuivatukseen kannattaa pyrkiä.

Juu. Näin se menee ihan täsmälleen. Soluhengitys loppuu kun ka% on 30 tai yli, siihen asti kasvi elää ja käyttää sokereitaan tähän hommaan. Happo lopettaa soluhengityksen nopeasti, biologinen aine käyttää sokeria ruoakseen -> erot säilöntäaineissa näkyvät eroina valmiin rehun sokerissa.

sjk

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1784
Vs: säilörehun heikko sokeri
Ei muuten onnistu eloperäisillämailla,pellonpinnankosteudella on suuri merkitys kuivamisnopeuteen ja karhon paksuudella,siis joutuu pitämään pitempään pellolla,12 tuntia ei ainakaan riitä.

lavali

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1777
Vs: säilörehun heikko sokeri
1vrk alkaen kelillä ku kelillä itte oon kuivatellu