Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: sorkkis - 10.07.21 - klo:10:53

Otsikko: Uutta mutta
Kirjoitti: sorkkis - 10.07.21 - klo:10:53
https://yle.fi/uutiset/3-11991590?fbclid=IwAR1mYR79lj4MbbfkgarsM_jY7jyZrS04SsgA-Fmss0gXKd9caEdpePYZKDw&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social&utm_source=facebook

Oma ammattini on tuota vastaan . Mutta jos ei kotimaassa noita viljellä tulee nekin ulkoa .  :-\
Otsikko: Vs: Uutta mutta
Kirjoitti: pig24 - 10.07.21 - klo:11:24
Kasvuvyöhyke taitaa hieman rajoittaa intoa.
Otsikko: Vs: Uutta mutta
Kirjoitti: Oksa - 10.07.21 - klo:13:51
eiks tuo kasva joka tien poskessa?
Otsikko: Vs: Uutta mutta
Kirjoitti: sorkkis - 10.07.21 - klo:14:24
eiks tuo kasva joka tien poskessa?

Voi että et olet vajaa tiedoiltasi . Tuossa nimeen omaan mainitaan ettei tienposkilupiinia tarkoiteta.
Otsikko: Vs: Uutta mutta
Kirjoitti: Oksa - 10.07.21 - klo:19:20
ei avannu linkkiä joten voisitko jakaa pikkasen tekstillä nuita linkkejäsi kun kerran olet niiiiiiin tietävä.
Otsikko: Vs: Uutta mutta
Kirjoitti: Aatami Särkisalami - 10.07.21 - klo:19:52
..VILLEJÄ LUPIINEJA OLEMME NÄHNEET..cap lokki  taas kiusa..pieni se on kiusa  varakkaammallekkin ru,,kkaajalle.sillat jos poltetaan niin ei ole varaa mennä liisa vaimon  varjoon vuorten läpi..edes kaskisten kautta saati nåådendaalin..
Otsikko: Vs: Uutta mutta
Kirjoitti: sorkkis - 10.07.21 - klo:21:05
ei avannu linkkiä joten voisitko jakaa pikkasen tekstillä nuita linkkejäsi kun kerran olet niiiiiiin tietävä.

Säää täällä tietävää esität.
Otsikko: Vs: Uutta mutta
Kirjoitti: - 10.07.21 - klo:21:52
..Makealupiinin ravintoarvot ovat hyvät, mutta saatavuus Suomessa vielä heikohkoa. Sitä viljellään Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan noin 50 hehtaarilla. Koko maan peltopinta-ala on kaksi miljoonaa hehtaaria...ahaa varsinnmielen kiintoista..

Jotkut ovat kuitenkin löytäneet myös ruokapöytään. Vaasalainen foodieksi eli ruuasta kiihkeän kiinnostuneeksi itseään luonnehtiva harrastaja Paula Kaskimaa käyttää lupiinijauhoa esimerkiksi ketorieskoissa.

– Jos ajattelee miten monipuolinen ja ravinteikas lupiinijauho on, niin luulisi, että että aika moni löytäisi siitä korvaajan johonkin. Se voisi olla vegaanille kananmunan korvaaja, ketoruokavalioa noudattavalle vehnäjauhon korvaaja. Ja jos tykkää superfoodeista, niin ravintolisä vaikka smoothien joukkoon. Ja jos se olisi vielä kotimaista niin se olisi kaikista parasta, sanoo Kaskimaa.

Tämän jutun päävideolla hän tekee lupiinirieskoja. Tästä blogista löydät Paula Kaskimaan ketorieskojen ohjeen (siirryt toiseen palveluun) kokonaisuudessaan.
Jotkut ovat kuitenkin löytäneet myös ruokapöytään

Vaikka moni ohje neuvoo, miten lupiinin makua voi peittää, Kaskimaa nauttii uusista mauista. Rieskat kelpaavat hyvin myös perheen 3- ja 5-vuotialle /...erityisesati...lapsille