..Makealupiinin ravintoarvot ovat hyvät, mutta saatavuus Suomessa vielä heikohkoa. Sitä viljellään Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan noin 50 hehtaarilla. Koko maan peltopinta-ala on kaksi miljoonaa hehtaaria...ahaa varsinnmielen kiintoista..
Jotkut ovat kuitenkin löytäneet myös ruokapöytään. Vaasalainen foodieksi eli ruuasta kiihkeän kiinnostuneeksi itseään luonnehtiva harrastaja Paula Kaskimaa käyttää lupiinijauhoa esimerkiksi ketorieskoissa.
– Jos ajattelee miten monipuolinen ja ravinteikas lupiinijauho on, niin luulisi, että että aika moni löytäisi siitä korvaajan johonkin. Se voisi olla vegaanille kananmunan korvaaja, ketoruokavalioa noudattavalle vehnäjauhon korvaaja. Ja jos tykkää superfoodeista, niin ravintolisä vaikka smoothien joukkoon. Ja jos se olisi vielä kotimaista niin se olisi kaikista parasta, sanoo Kaskimaa.
Tämän jutun päävideolla hän tekee lupiinirieskoja. Tästä blogista löydät Paula Kaskimaan ketorieskojen ohjeen (siirryt toiseen palveluun) kokonaisuudessaan.
Jotkut ovat kuitenkin löytäneet myös ruokapöytään
Vaikka moni ohje neuvoo, miten lupiinin makua voi peittää, Kaskimaa nauttii uusista mauista. Rieskat kelpaavat hyvin myös perheen 3- ja 5-vuotialle /...erityisesati...lapsille