Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9

Viestit - sir

http://www.atl.nu/lantbruk/arla-sanker-mjolkpriset-med-7-ore

Tuossa olisi tuottajahinta jos Arla olisi suomessa suurin ostaja ja saataisiin olla omistajina osa isoa ja mahtavaa. 253,7 äyriä eli melkein 27,5 senttiä.


Muutaman vuoden päästä saa valiolainen tuottaja olla tyytyväinen jos saa edes tuon, eikä syy ole Arlan.

Olisi hienoa, jos pystyisit perustelemaan näkemyksesi. Seuraatko mitenkään maitomarkkinoita ? Mitä on tapahtunut viimeisten vuosien aikana maitomarkkinoilla ? Euroopassa on liikaa maitoa. Erään arvion mukaan jopa 16 mrd.litraa. Suomeen tulee juustoja, jogurttia ja erillaisia maitotuotteita maidoksi muutettuna  noin 600 miljoonan litran verran.  Jos tuontia ei olisi, olisi maamme maidontuotanto ja kulutus tasapainossa.
Kenen syy on euroopan ylituotanto ?
Toimitusjohtaja Annikka Hurme korostaa, että kaikille tuottajille maksetaan saman verran riippumatta siitä, mihin tuotteeseen maito menee. Tuottajalle kiitos -kampanjaan osallistuminen ei olisi mielekästä.

Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme kertoo, ettei Valiolla ole tahtotilaa lähteä mukaan kampanjaan, jossa vain osa tuottajista saisi ylimääräisen palkkion. Hän muistuttaa, että maitotilayrittäjät omistavat osuustoimintapohjaisen Valion.

"Kaikille tuottajille maksetaan saman verran riippumatta siitä, meneekö maito juustoon vai jugurttiin. Tässä yhtälössä yksittäisen tuotteen irrottaminen kampanjaan ei ole mahdollista."

Hurme painottaa, että maitotiloja voi tukea ostamalla mitä tahansa Valion tuotteita.

Hän haluaa välttää kaikenlaista vastakkainasettelua:

"Sinänsä on upeaa, että kotimaisista tuotteista puhutaan ja tuetaan yrittäjyyttä."

Valion tilityshinta osuuskunnille oli viime vuonna 38,5 senttiä per vastaanotettu maitolitra.

Arlaan kuuluva Ranuan meijeri puolestaan kertoo verkkosivuillaan maidon hinnan olevan maaliskuussa 38 senttiä litralta.
Katja Lamminen

Käsi ylös, kuka valiolainen tuottaja sai 38,5 senttiä maidosta viime vuonna?

Teksissä selvästi mainitaan tuon hinnan olevan "tilityshinta osuuskunnille" ja siitä osuuskunnat ottavat omat kulunsa. Sen jälkeen tuottajalle maksetaan "reilu" 35 senttiä! Ranuan meijerin hinta on oikeasti tuottajalle tuleva tilitys, joten se taas siitä Euroopan parhaasta hinnasta.

Valio voisi (jos haluaisi ja hallintomiehet sen hyväksyisivät) reiluutta ihan itse maidon hintaa. 5 senttiä saataisi helposti lisää tuottajille, kun VAIN lopetettaisi "investointikiima" ja aloitettaisiin oikeasti maksamaan tuottajille kaikki mikä voidaan!


Taitaa Eljaksen lehmät olla ketoosissa. Tarkistin viimevuoden verolomakkeen kohdasta 214 saadun kotieläintuotteiden myyntitulon ja jaoin sen meijeriin lähetetyllä maitomäärällä. Ja kas, mikä oli lopputulos ? 38.8 sent/litra.  Miten Valio voisi reiluuttaa maidon hintaa, jos markkinoilta ei rahaa tule enempää ?
Kukaan vastuullinen hallintohenkilö ei hyväksy sitä, että yritys maksaa enemmän kuin pystyy.
On niin toki tehty. Karjaportissa.   Miten sille kävi ? Huonosti.  Tuli konkurssi.
Yrityksen johtaminen on pitkäjänteistä toimintaa. Katse, visio on oltava kauemmas kuin tähän hetkeen.
Investointien avulla varmistetaan, että yrityksen omistajat saavat parasta mahdollista maidonhintaa vielä tulevaisuudessakin. Oletko selvittänyt mihin Valio on investoinut ja miksi ?
Jahas, Saajanto otti "Ritolat"  ;)

Lainaus hakuilmoituksen työnkuvauksesta:  -Tehtävänä on johtaa ja valvoa osuuskunnan liiketoimintaa, hoitaa yhtiön juokseva hallinto osuuskuntalain määräysten ja yhdensuuntaisesti osuuskunnan hallituksen antamien ohjeiden mukaisesti.

Melekone ristituli mahtaa olla  :o
Eikös tässä haeta tj:tä osuuskunnalle  ? Kuusamon Juustolan toimintaa johtaa Mr. Saajanto. Iso talo,  isot vastuut. Mutta miten Mersun käyttö jaetaan ?
Kuusamon veloista kovin kirjoitetaan, minkä verran Valio otti lisää velkaa vuonna 2015? 2014 vuonna otti 96 000 000eur.

On hieman eri asia,  kun puhutaan realisoituvasta luottotappiosta tai investoinnista tulevaisuuteen.
Toinen lisää tasearvoa,  toinen kirjataan alas .  Arvannet jo, miten ne kirjataan ?
Onneksi se 5 milliä ei oo paljon. Taidetaan ottaa se siit vahingonkorvausrahastosta, ja ehkä pistetään loput sitten markkinointiin. Saadaan muutama vuosi pyörittää komiaa kuusamolaista maisemaa parhaaseen katseluaikaan Valion töpeksimisrahastosta tulevilla varoilla... Onneksi on noita kilpailijoita.

Mitä 2.5 milliä tekee teidän maitomäärälle ? 2.5/65= hieman alle 4 senttiä/litra. Ihan topakka jälkitili mäni kankkulan kaivoon. Onko tuottajia jo informoitu ? Jos Kuusamon Juusto menee nurin,  silloin menee lähes 8 sent/litra. Toivotaan, ettei mene.

Onko teillä jossain vahingonkorvausrahasto ? Ei taida olla,  eikä sellaista ole  Valiollakaan. Ei tarvitse.
http://www.koillissanomat.fi/etusivu/7865707.html

Hitsiläinen, eihän kuusamolaisilla enää ole paljoa menetettävää kun eivät meijeriä omista kuin reilun kymmenyksen. Maitomaan rahoja on eniten, Maitovarman kautta  mukana on myös vähän Satamaidon rahoja, ja sitten on tämä kuusamo food invest, alle vuoden vanha pöytälaatikkofirma. Kenen rahoja ne "food invest" rahat mahtavat olla?


"Kuusamon Juuston suurin omistaja on OSK Maitomaa 46,45 prosentin osakkuudella. Muilla omistajilla eli Kuusamon Osuusmeijerillä on 14,07 prosenttia osakkeista, Kuusamo Food Invest Oy:llä 26,99 prosenttia, Esko Saajannolla 2,84 prosenttia, Maitovarma Oy:llä 7,10 prosenttia, Jouko Juntusella 1,42 prosenttia ja Merascolla 1,13 prosenttia. Kuusamon Juuston koko osakepääoma on 7,04 miljoonaa euroa. Yhtiön velat ovat 9,7 miljoonaa euroa."

Taitaa Kuusamo food investin ja Merascon osoitteet olla sama investointipankki.
Merasco on vuonna 1997 perustettu suomalainen riippumaton investointipankki, joka tarjoaa yritys- ja pääomajärjestelyihin liittyviä neuvonta- ja konsultointipalveluja. Merasco on yksi Suomen johtavista neuvonantajista yritys- ja pääomajärjestelyissä, ja sen toteuttamien transaktioiden yhteenlaskettu arvo on yli 4 miljardia euroa, näistä enemmistö on ollut kansainvälisiä järjestelyjä.

Jos tuosta velasta puolet leikataan, jokainen voi  laskea mitä tuli nuttuun.
5 milliä anteeksi, josta Maitomaan tappioksi puolet. Mutta riittääkö vielä puoletkaan ?
Jokatappauksessa varmaan tämä Maitomaan sekaantuminen Kuusamoon on molempien voitto. Vaikka toimitaan alueella joka ei logistisesti ole ihan parasta valioryhmää, niin uskon että markkinamiehet saa tämän imitsin avulla riittävästi lisävirtaa menekkiin ja myytiin. Juu ja kuis ollakaan, pikkiriikkinen Maitomaahan taitaa olla kohta toimija puolessa Suomea. Noin maantieteellisesti. Nii juu, ja siellä ei ole laskettu Venäjän varaan eikä sen takia vielä ole ketään tarvinnu lomautella. Koitellaan upotella nämä jalosteet notkeesti kotimarkkinaan, on se ainakii tasasemmin varmaa tuo tulopuoli... No mutta koittakaa ny te söör saada se valiolaiva vahän paremmin kellumaan, elekeekä turhaan huoliko Kuusamoista tai Maitomaista, kyl se on varmaan meidän kaikkien etu se. Että pirätte omistanne sitä huolta ennen kun kaikki lipee Maitomaalle.

Niin, kyllähän Te varmaan selvititte Kuusamon Juuston taloudellisen tilanteen perusteellisesti, kun läksitte rakentamaan yhteistä tulevaisuutta.
Tavara viedään käsistä ja vain taivas on rajana. Juu ja markkinamiehet saa tavaran kaupaksi. Aivan varmasti saa. Mutta millä hinnalla ? Jääkö siitä jaettavaa?  Ei ole jäänyt.   Tilanne vaikuttaa uhkapeliltä,  jonka laskua maksavat myös Maitomaan tuottajat. Hintalapun suuruus riippuu siitä,  tuleeko noutaja heti vai hitaasti uuvuttaen. 


Sitä vaan mietin ette mikä sen kotimaan hintatason määräää valio, juustoportti vai kuusamo? taitaa kaksi viimeksi mainittua olla aikalailla pieniä toimijoita
[/quote]

Hintatason määritykseen vaikuttaa ratkaisevasti tuontijuustot.  Siihen me olemme joutuneet sopeutumaan.
Juustoportilla on hieman erikoisemmat juustot, joilla menestyvät.  Kuusamolla niitä ei juurikaan ole.
Pystyykö Kuusamon Juusto  uudistumaan ?  Onko paukkuja tuotekehitykseen ? Uho ei elätä. Erikoistuminen paremminkin. Uskovatko Kuusamon osuusmeijerin tuottajat omistamansa yrityksen menestymiseen.
Ja mikä oleellisinta,  uskooko  Maitovarma ja sitä kautta Maitomaa ja Satamaito, että Kuusamon Juusto on pelastettavissa. Paljonko he ovat valmiita pääomittamaan yritystä lisää, vai tuliko pienten toimijoiden riskinsietokyky vastaan?  Saneerausohjelmaa odotellessa, se ratkaisee paljon. Myös Maitomaalle.

Mullon visio. Jotenki miust tuntuu että Arla jättää ton Ranuan kokonaan ja sen tuottajat siirtyy Kuusamoon, Valiolaisteb kelkkaanhan ne ei lähtene millään. Pitkä on meinaan matka Ranualta Sippooseen. Kuusamossa maksetaan tiliä koko ajan paremmin, tuotantohan on jo muuttunut kannattavan puolelle ja vahvan brändin ansiosta senkun paranee ja Ranuan maidon virratessa taloon, ei ole enää Valiokivin varassakaan. Valio jatkanee rämpimistään, ja tuottajia loikkaa entiseen malliin tai enemmänkin pikkumeijjereihin, ne kun jaksaa aina vaan maksaa paremmin kun tuo suuri mutta kömpelö. Mutta jossain kohtaa varmaan Venäjäautuus taas aukeaa, vuosia voi mennä, mutta aukeaa. Ja kaikille jäljellejääneille koettaa onni ja vauraus...

Mikä srateginen oivallus Maitomaalta oli lähteä pönkittämään Kuusamon Juuston toimintaa ?
Maitopuskuri ? Jauhelinja pahanpäivän varalle ?  Monipuolisempi tuotesegmentti ?  Mutta kerro,  mikä on privatelabelin brandiarvo ?
Rohkenetko vastata ?
paljoko sieltä ylivoimasta karkaa kokoajam... :) :)

sano se OJALA...jos pystyt :-* :-* :-* :-* :-*

errään nimeltämaenihtemattoman ossuuskunnan porraseissä on porukkata ku uuvven kauppaksekuskuksen muoviämpärijonossa... Vaen assieta väliin, eikö se oesi kuitennii tämän suuren ja mahtavan etu että Kuusamo pyörisi, se kaikki maeto mitä KJ tekkee, on poekkeen arlalta

Sitähän tässä fundeerataan, mitkä ovat pahimmassa mahdollisessa tilanteessa tuottajan vaihtoehdot.
Osa kaataa maidot kairaan, osa lähtee Ranualle,  mutta pääseekö tai haluaako kukaan Valion tuottajiksi ?
Vai odottaako Suuri ja Mahtava Maitomaa rekkarallia Kuusamosta ? Entä Juustoportti ?  Tai peräti Ruotsiin ?

Paras vaihtoehto tietysti olisi, että saisitte järkevän saneerausohjelman, jonka kanssa voisitte elää ja rakentaa
niitä navetan jatkeita, kuten uusi tj. toivoo.
Ei tuotteessa ole mitään vikaa. Mutta,  kun tuotteet eivät  tuo Kuusamon kustannusrakenteella ja nykyisellä juuston hinnalla riittävästi kassavirtaa.
Mitkä ovat vaihtoehdot ?  Onko niitä ? Lisää hintaa juustolle ?  Ei käy. Juustot jäävät hyllyyn. Tuottajahintaa alemmas ? Omistajat eivät hyväksy.
Raju saneeraus juustolassa ? Henkilökunta vastustaa.  Ei ole helppoja vaihtoehtoja käytännössä. Teoriassa kyllä.


oiskohan tuon eläkkeelle jäävän toimarin palakkaa ollu syytä leikata jo jokunen vuosi sitten...170t€/vuosi ja virmalta vielä mese persien alle. :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

palakka tulosta vastaavaksi... :-*

Saavutetuista eduista on vaikea luopua tiukkoinakaan aikoina. Ei palkka  taida perustua todellakaan  tulokseen ? Mikä on hallinnon vastuu tilanteesta ?
Hiukan ristiriitaista tiedotusta asioista, mistähän faktaa ?

Velkasaneeraus ei mene läpi muutamassa kuukaudessa, vaan se on useiden vuosien piina.
Jos saneerausohjelma toteutuu, yritys voidaan pelastaa, jos päävelkojat suostuvat velkojen jopa puolittamiseen.
Tarkeää on saada myös sellainen uskottava ohjelma, että juustobisnes kannattaa. Miten se tehdään ?
Mikäli saneerausohjelma sakkaa esim. kolmantena saneeraus vuonna, on edessä konkurssi.
Kyllähän tässä tuottajat ovat osuuskunnan panttivankeina halusivat he sitä tai eivät. Valitettavasti.
Jokainen maidontuottaja voi pohtia sitä, mikä mahtaisi olla tuottajahintamme nyt, jos Valion ja Arlan fuusio olisi
toteutunut, silloin kun siitä 90- luvulla neuvoteltiin ja olisimme osa tanskalais-,saksalais-, ruotsalais ja ym. Arlan osuuskuntaa.....!  Alkaisiko edes kolmosella ?
Surullistahan tämä on nimenomaan Kuusamon tuottajien näkökulmasta.  Tuottajien rahaa "palanut" miljoonia.  Osuusmaksut panttina.
Mitä vaihtoehtoja jää  jäljelle ? 
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9