Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Lihanpesua !  (Luettu 2605 kertaa)

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Vs: Lihanpesua !
Ilmeisesti ovat kuitenkin tarjouksessa pesun jälkeen,vai onko niin että sitten laitetaankin säilykepurkkiin ja myyntiaika jatkuu useammalla vuodella.On se hyvä kun jossain osataan kiertää tuota EU:ta ja sen byrokraaatti pilkunnussijoita ;D

Parmankinkkuhan on homehtunutta lihaa, sitä ostava kuitenkin tietää sen  :(
Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Lihanpesua !
Hieno verbi tuo "tuoreistaa"  :)

Suomessa on "tuoreistettu" viikon tiskillä maaneitta lihoja jauhelihoiksi jo vuosia  ;D
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786
Vs: Lihanpesua !
  Ennen oli Varsovan laulua..

PuuhaPete

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 72
  • Honi soit qui mal y pense
Vs: Lihanpesua !
Puola on Suomen naudanlihamarkkinoiden suurin tuontimaa. Kokonaismäärä Puolasta on vuositasolla suurempi kuin kakkosella (Tanska) ja kolmosella (Saksa) yhteensä (2011 vuonna). Puolalaista nautaa syötetään pääosin laitoskeittiöiden kautta, lapsille kouluissa ja vanhuksille hoitolaitoksissa. >:(
"Satakuntalainen mies voi elää täysipainoisen elämän, hymyilemättä kertaakaan." Kansanedustaja Kalli, satakuntalainen itsekin.

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786
Vs: Lihanpesua !
  Nyt ovat kiinalaisetkin keksineet lhanpesun,,joessa uittamalla peseytyy isokin pahnue..

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Lihanpesua !
Miksei kunnon riiputusta enää sallittaisi;  limoittuneet ja vihertävät pyyhitään etikkaliinalla. Noinhan ennen perheenemännät tekivät lihalle ja hyvvää tuli. Enkä itekkään ihan tuoreesta parhaita makuja saa. Meillä tuollainen ''skandaali'' on joka vuotista. Kyllä hajun pitää muuttua lihassa ennenkuin se on vatsaystävällistä ja maukasta.

Ne lihat, jotka omalle perhekunnalle laitan, riiputan hyvin huolellisesti ilmakosketuksessa. Vacumriiputukseen kylmiössä tai peräti pakastimessa en usko ollenkaan, kokemuksesta. Jotta liha olisi vatsaystävällistä ja maukasta, liha pitää riiputtaa niin kauan, että entsyymitoiminta on sen valmistanut mureaksi ja hajoittanut koostumuksen ihmisen suolelle soveliaaksi. Tämä vaihe voidaan todeta hajumuutoksella aistinvaraisesti. Haju muuttuu ''ohoh''-tyyppiseksi, mutta mädän ja pilaantuneen hajua se ei ole. Lihan pinta voi mennä jopa homeeseen ja se ei vielä ole pilalla. Ilmakuivaneen lihan kalvomainen kovettunut ja/tai homehtunut pinta kuoritaan ja poistetaan. Ruhon paino tällä valmistusmenetelmällä putoaa huomattavasti veden haihtumisen ja kuorinnan johdosta, mutta jäljelle jäävä on oikeanlaista, mureaa ja erittäin maukasta ihmisravintoa, jota voi syödä vatsan toiminnan häiriintymättä mahantäydeltä.
Riiputuslämpötila on 4-8 astetta. Sitä lämpimämmässä alkaa tapahtua nopeasti pilaantumista.

Viimeksi muokattu: 11.03.13 - klo:16:31 kirjoittanut landehande

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65734
Vs: Lihanpesua !
mutta mitenkä nykyelikoitten lihoille käy tuolla lailla kypsyttäessä kun olen ite huomannu että nykyään ei lihan laatu ole samaa kuin esim. noin 15 vuotta sitten.                liha muuttuu jopa oudon väriseksi aika nopeasti peräti jääkaapissakin.                        kun ostan luomulihaa hallista niin sepä kestää nättinä jopa päiviä kaapissa odottaessaan laittoa.                  ei sitä aina satu kauppapäivä ja kokkauspäivä samaksi joten tarvikkeet saavat uottaa kaapissa aikansa.                    saunassa palvattu ostokinkku ei ainakaan kestä siistinä aitassa kuten pentuna, jos ei heti kaikkea syöty.