Eipä tunnu kanssa viljelijöiltä tulehan hirveästi sympatiaa..
Ahdinkoa kun on niin monenlaista, on porsaista ahdinkoa, on lihaisoista ahdinkoa, on itse hankittua taloudellista ahdinkoa jne.
Mun on vaikea ymmärtää tiloja jotka voivottavat ahdinkoaan kun muutama vuosi sitten lyötiin miljoona investoinit kärsien kasvatukseen. Eikö ollut laskutaitoista pöydän ääressä?
Kriisituki ei mitään pelasta hetkellisesti voi jotakin auttaa. Totuus vain on se, että sianlihan kulutus on laskenut eikä tuotantoa tarvita enää niin paljon. Kauppa kun kilpailuttaa lihatalot henkiltä niin siinä sivussa kuolevat tuottajatkin. Kuluttaja ostaa tyytyväisenä saksalaista antibiootti sikaa, joka ei päivänvaloa saati virikkeitä ole nähnyt. Eivätpä kyllä makaa paskoissakaan, kun kokoritilä pitää huolen, että on vessa joka paikassa. Eikä tarvitse lämmitystäkään, kun on niin tiivis tunnelma.
Moni kuluttaja ei tosin tiedosta ostavansa ulkolaista lihaa kun päällä lukee vaikka pouttu, portti, saarioinen jne. Pitäisi aina muistaa lukea se pikku präntti, mut kun lasitkin jäi kotiin..
Itse en näe sikatilojen ahdinkoon kuin yhden tien. Tuottajien ja tuotannon määrä laskee miinus merkkiseksi kulutukseen nähden. Kauppa tuo sen puuttuvan lihan ulkoa, kun tuovat lihaa jokatapauksessa. Kuluttaja ei muuta tapojaan, se mikä on halvinta niin sitä otetaan. Asunnosta ja autosta ollaan valmiita maksamaan maltaita saati vaatteista mitä on päällä, mutta sillä ei ole väliä mitä suuhunsa laittaa..
Jäljelle jäävä tuotanto kattaa sen mitä asiatietoiset kuluttajat ovat valmiita kuluttamaan.