Nytpä tuli esille asia, josta ei paljon puhuta, mutta joka kyllä pitäisi mielestäni tuoda laajempaan julkiseen keskusteluun, Suomessa kun kuitenkin ollaan eikä missään muslimivaltiossa...
Niin, kiinnostaisi jonkin verran tietää, että kuinka paljon SUOMESSA myydään ja teurastetaan nautoja, lampaita ja kai muitakin elikoita vetämällä kurkku auki elävältä. Ja taas toisaalta ei paljon huvittaisi tietää, kun tuntuu tuo asia meikäläisen järjellä niin irvokkaalta rääkkäykseltä! Minulla on sellainen käsitys, että esim. nämä muslimit lausuvat "tainnutukseksi" "Allah" ja vetävät sitten eläimeltä kurkun auki.
En voi ymmärtää, miksi uskonnon nimissä pitää tuolla tavalla eläin tappaa, kun varmasti se "saastainen" veri tulee siitä pois, vaikka on tainnutettukin ennen verenlaskua. Onko se jotenkin hienompaa ja ihmistä ylentävää, kun veri roiskaa kaaressa ja eläin teutaroi kauhun vallassa ennen kuin kuolee verenhukkaan? Luulen, että hiljaisuudessa tätä tapahtuu paljonkin, kun tätä "puhdasta" lihaa vaativaa porukkaakin on aika paljon. En kyllä voi mitenkään ymmärtää niitä SUOMALAISIA eläimenkasvattajia, jota tieten tahtoen myyvät eläimiä tällä tavalla teurastettavaksi!
Haloo, olemme Suomessa, jossa on tavoitteena suoda tuotantoeläimille mahdollisimman hyvät elinolot ja kai siihen kuuluu myös nopea, kivuton ja kauhuton lopetus. Ja olen sitä mieltä, että uskonnolliset perusteet eivät saa tätä periaatetta ohittaa ja jos ei tavan teurastettu liha kelpaa, niin passaa olla ilman!
Tietääkö muuten kukaan, mitä Suomen laki sanoo tästä asiasta; onko tainnuttamaton teurastus lain mukaan sallittua? Ainakin muutama viikko sitten Seurassa oli juttua jostain pienteurastamosta, jossa teurastetaan lampaita ja nautoja myös ko. porukalle Helsinkiin jossain kidutetun lihan myyntipisteessä myytäväksi. Kehui teurastaja, että menekki ja hinta on hyvä! Niin, sehän se on pääasia, eettisestä näkökulmasta viis...
Ja mielellään oikaistaa, jos meikäläisellä tuntuu olevan väärää tietoa.