Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe dioksiini  (Luettu 4979 kertaa)

emo-heikki

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.

lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion  hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.

Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.

gutiguti

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.

lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion  hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.

Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.
"Korkein poron vasan dioksiini- ja PCB -pitoisuuksien summa havaittiin Suomen Keski-Lapista otetussa näytteessä ja se ylitti 5 pg TEQ/g rasvaa pitoisuuden."-Evira.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.

lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion  hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.

Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.
"Korkein poron vasan dioksiini- ja PCB -pitoisuuksien summa havaittiin Suomen Keski-Lapista otetussa näytteessä ja se ylitti 5 pg TEQ/g rasvaa pitoisuuden."-Evira.

Kyse ei oel silloin Venäjältä tulevasta dioksiinista, vaan todennäköisesti kotimaisesta lähteestä.

gutiguti

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.

lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion  hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.

Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.
"Korkein poron vasan dioksiini- ja PCB -pitoisuuksien summa havaittiin Suomen Keski-Lapista otetussa näytteessä ja se ylitti 5 pg TEQ/g rasvaa pitoisuuden."-Evira.

Kyse ei oel silloin Venäjältä tulevasta dioksiinista, vaan todennäköisesti kotimaisesta lähteestä.
Korkeimmalla saastumisaluella kaikkien lähteiden vaikutus on tietenkin suurimmillaan.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: dioksiini
Toi on vaan tapa olla keskustelematta itse ongelmasta, eli syytetään koko hommasta Venäjää ja unohdetaan tosiasiat ...

No dioksiinista Saksa on kyllä räväyttänyt sianlihalle ja broilerille sellaiset pohja-arvot, että menee jonkun aikaa ennenkuin joku menee niistä yli ????

Lehtimäki

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16901
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.

lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion  hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.

Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.

on niitä erilaisiakin tutkimuksia asiasta ollut sekä niiden pommikokeiden
laskeuma-alueista,  joten ne tuulet muuttelevat suuntaansa

eikä siellä  tundalla niitä ruiskutuksiakaan ole vaivaiskoivikoihin tehty
vaan ruiskutuksia tehtiin ns. osarana aukeilla ???

gutiguti

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.

lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion  hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.

Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.

on niitä erilaisiakin tutkimuksia asiasta ollut sekä niiden pommikokeiden
laskeuma-alueista,  joten ne tuulet muuttelevat suuntaansa

eikä siellä  tundalla niitä ruiskutuksiakaan ole vaivaiskoivikoihin tehty
vaan ruiskutuksia tehtiin ns. osarana aukeilla ???
Dioksiinia ei ole käytetty torjunta-aineena, ei sillä ole valikoivaa vaikutusta. Sitä syntyi sen vesakontorjunta-aineen sivutuotteena valmistusprosessin yhteydessä. Ja sen sivututteen amerikkalaiset markkinoivat vietnamiin pommikoneillaan. Aineita oli ainakin vesakonhoito-nimistä ja olikos 2,4,5,D  tai sinne päin. Torjunta-aineita käytettiin vesakon torjunnassa kai paljonkin, mutta ei siinä siis todellakaan ollut dioksiinia.

Viimeksi muokattu: 16.01.11 - klo:11:46 kirjoittanut gutiguti

emo-heikki

  • Vieras
Vs: dioksiini
Noista vesakontorjunta-aineista on kyllä olemassa toisenlaistakin tietoa, dioksiinia niissä on ja ei ole ollenkaan niin vaaratonta ollut kuin meillä väitetään, kertyy maaperään, marjoihin ja koko ravintoketjuun.
Toisaalta ne levityksetkin aikanaan taisi olla aika sattumanvaraisia, jostakin syystä koko hommaa halutaan nykyään vähätellä ...
Siskon mies luki aikanaan lääkäriksi kahdeksankymmentäluvun lopulla, ainakin lääkärit tiesi haitoista ja seurauksista paljon enempi, kuin julkisuudessa on kerrottu.
Erillaiset kehitysvammavauriot näkyy tilastoissa, niin paikkakunnittain kuin vuosittainkin vielä tänäkin päivänä, sieltä sitä voi seurata näiden ruiskutusten vaikutusta.

gutiguti

  • Vieras
Vs: dioksiini
Ravintoaineissa kuitenkin saastuneinta on lapin elävät kuten poro ja lapin hirvi sekä merikalat. Kermankin dioksiini tuli aasialaista perää olevista raaka-aineista. Ei viittaa vesakkotorjuntaan.

simmo

  • Vieras
Vs: dioksiini
Minä kyllä syön kalaa,aina kun kalakauppias käy,niin ostan.Mun elimistö sisältää lapsuuven ajalta jo niin paljon DDT:tä,että siinä on saaneet kakaratkin osansa imetyksen kautta.
Kun olin kersa ja joka talossa oli täitä,niin ne ajettiin täystuholla.Sitä äiti sumutti päähän ja laittoi sitten niin tiiviin lakin,että sieltä ei ilmat karannut.Muutaman päivän oksetti ja oli pientä pääkipua,mutta muuta vaivaa ei tullut.Se oli yleinen täintappotapa siihen aikaan,ei tiedetty,että myrkky imeytyy päänahan kautta.
Sain tällaisen käsittelyn ainakin 5-kertaa,ihme ettei kukaan meistä lapsista kuollut.DDT pysyy elimistössäni koko eliniän,mutta olen silti ollut terve koko ikäni,mitä nyt pientä vajavaisuutta älynlahjoissa on esiintynyt ;D Mutta näillä eväillä on menty eteenpäin.

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: dioksiini
50-luvulla myrkyttivät amerikassa kaupungin puistoa jossa lapset söivät eväitään peittyen DDT pilveen. Kuinkahan lienee lasten loppuelämä sujunu.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.