Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe dioksiini  (Luettu 4976 kertaa)

gutiguti

  • Vieras
dioksiini
Suomi hakee jatkoa poikkeusluvalle myydä EU:n raja-arvot ylittäviä Itämerestä pyydettyjä kaloja. EU laskee kalojen dioksiinipitoisuuksien raja-arvoa, mutta Itämerestä pyydetyt lohet, taimenet ja silkat ylittävät reilusti uudetkin raja-arvot.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/01/suomi_hakee_jatkolupaa_itameren_dioksiinikalojen_myynnille_2286182.html

Kun valion kermassa oli 3 pikogrammaa se piti vetää markkinoilta.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onko Valion kermassa ollut dioksiinia  :o Koska  :o

Aulis Anttila

  • Vieras
Toinen kysymys...
Onko Valion kermassa ollut dioksiinia  :o Koska  :o

Entäs kermaa... onkos sitä ollu ???  ;D ;D ;D

Lehtimäki

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16901
Vs: Toinen kysymys...
Onko Valion kermassa ollut dioksiinia  :o Koska  :o

Entäs kermaa... onkos sitä ollu ???  ;D ;D ;D

vanha pankkokolli aaliskin heräsi lipomaan kieltään kun puhutaan kermasta ;D ;D

emo-heikki

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...

gutiguti

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.

Lehtimäki

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16901
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.

lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion  hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P

gutiguti

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
Heh, taas meni arvaus metsään... juuri lapin porojen ja hirvien vasoissa on paljon koska se on saanut myrkyt rikastuneena maidosta.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.

lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion  hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P

Joo, mutta Dioksiini on ihan kotimaista perua ja lentokoneella vartavasten levitettyä, tosin sitä on kllä etelässä ihan yhtä paljon, näitä vesakoiden lentolevityksiä on tehty koko maassa.
Raskasmetallit on Venäjältä, mutta niitä esiintyy ihan pohjoisessa, tuulet on niinmpäin yleensä, että ne menee itään tai pohjoiseen valtaosin.

Venäläisiä voi kyllä monesta asiasta syyttää, mutta dioksiinista ei voi syyttää, se on suomalaisten oma moka ja koskee koko maata.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
Heh, taas meni arvaus metsään... juuri lapin porojen ja hirvien vasoissa on paljon koska se on saanut myrkyt rikastuneena maidosta.

Eipä muuten ole, paskaaa puhut ...

gutiguti

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
Heh, taas meni arvaus metsään... juuri lapin porojen ja hirvien vasoissa on paljon koska se on saanut myrkyt rikastuneena maidosta.

Eipä muuten ole, paskaaa puhut ...
"Korkeimmat dioksiinien ja PCB-yhdisteiden summapitoisuudet havaittiin porojen vasoilla, joissa ne olivat keskimäärin 3,2 pg TEQ (= WHO-PCDD/F-PCB-TEQ)/g rasvaa. EU:ssa ei ole asetettu poron tai hirven dioksiini- ja PCB-pitoisuuksille enimmäispitoisuusrajaa."-Evira.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
Heh, taas meni arvaus metsään... juuri lapin porojen ja hirvien vasoissa on paljon koska se on saanut myrkyt rikastuneena maidosta.

Eipä muuten ole, paskaaa puhut ...
"Korkeimmat dioksiinien ja PCB-yhdisteiden summapitoisuudet havaittiin porojen vasoilla, joissa ne olivat keskimäärin 3,2 pg TEQ (= WHO-PCDD/F-PCB-TEQ)/g rasvaa. EU:ssa ei ole asetettu poron tai hirven dioksiini- ja PCB-pitoisuuksille enimmäispitoisuusrajaa."-Evira.

Miltähän vuodelta toikin väite oikein on ????

gutiguti

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
Heh, taas meni arvaus metsään... juuri lapin porojen ja hirvien vasoissa on paljon koska se on saanut myrkyt rikastuneena maidosta.

Eipä muuten ole, paskaaa puhut ...
"Korkeimmat dioksiinien ja PCB-yhdisteiden summapitoisuudet havaittiin porojen vasoilla, joissa ne olivat keskimäärin 3,2 pg TEQ (= WHO-PCDD/F-PCB-TEQ)/g rasvaa. EU:ssa ei ole asetettu poron tai hirven dioksiini- ja PCB-pitoisuuksille enimmäispitoisuusrajaa."-Evira.

Miltähän vuodelta toikin väite oikein on ????
07

gutiguti

  • Vieras
Vs: dioksiini
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.

Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.

Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.

lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion  hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.