Kyllä tuo maastullin juttu ja varsinkin se alkuperäinen versio aamupäivällä haiskahti vahvasti lähinnä tavoitteena vetää huomiota pois Valion selityksistä mustamaalaamalla toisia, tässä tapauksessa Raisiota. HS:n juttu on ihan täysin eri sävyinen netissä.
http://www.hs.fi/talous/a1472354910703Oikeastaan pitäisi nähdä tästä painettu versio ennen kuin saisi paremman kuvan Rihkon mielipiteistä ja kuinka totuudenmukainen Maastullin versio on. Tuosta nettijutusta en parilla lukemisella löytänyt mainintaa viljantuontista eikä selaimen "etsi" komenentokaan löytänyt edes kirjainyhdistelmää "tuon". Jos lehtijutussakaan ei puhuta mitään tuonnista, niin kyllä siinä tapauksessa MTK:n julkaisu lähentelee laadussaan yksisilmäisen puoleen julkaisuja. Siinä Rihko on ihan oikeassa, että tuotetta on turha yrittää väksin myydä kuluttajalle jos he sitä eivät halua ja myös osittain siinä, että kasvissapuskan kulutus kasvaa lähitulevaisuudessa siinä määrin, että on järkevää huomioda se investoinneissa. Mutta todennäköisesti vain ns. rikkaissa länsimaissa, kehittyvissä maissa taitaa eläintuotteiden kulutus vielä nousta.
Mitä yleisesti tulee tuontiin niin leivontaominaisuuksiltaan tiettyjä viljalaatuja ei Suomen ilmastossa pysty kasvattamaan, joten ne tuotteet tuodaan joko valmiina tai jauhoina. Vähän samantapainen tilanne on lihassa. Kun täkäläiset nirppanokat haluavat syödä vain parhaita paloja, niin ne eivät riitä. Lihapullan raaka-aine yms. mössöä kyllä piisaa ellei tätäkin ole teollisuus sössinyt. Eihän siitä montaa vuotta ole kun kohistiin siitä, että lihapulliin jauhettiin muutakin kuin hyviä, lihaisia ruhonosia eikä silloin tainnut auttaa vaikka joku puolijulkkiskokki ihmettelikin tyyliin "entäs sitten? Niinhän on aina tehty, että lihapulliin jauhetaan ne osat, joista ei oikein muuten syötävää saa".