Onko kellään siis kuitenkaan mitään omakohtaista kokemusta kanien kasvatuksesta? Olen miettinyt sitä yhtenä vaihtoehtona koiranruuaksi. Voisihan sitä parhaita paloja kokeilla omalla lautasellakin.
Kasvatuksesta ei ole kokemusta, mutta lautasella on ollut useammankin kerran. Ja sit, että vain koiranruuaksi, kuulostaa hieman oudolta. Paitsi jos emännällä on puudeli, joka syö paremmin kuin isäntä.
Tietenkin kaninliha on hyvää ja arvokasta, ehkä jotenkin nätisti saa fileet leikattua talteen. Kanilla ei vain ole suurta arvoa ilman asiallista teurastusta ja kärsivällistä leikkaustyötä, on lihakset pieniä ja luita kai aika paljon.
Yksinkertaista on pienen vesipaaston jälkeen kumauttaa kalikalla kalloon, laskea veret kippoon ja heittää kani pakkaseen puolikkaina. Kyllä rotikka ainakin tykkäisi järsiä kaninpuolikasta. Ja on koiraihmiset monet niin hulluja että ostavat koiralle filettä ja vetävät itse lauantaita...