Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 1022 1023 [1024] 1025 1026 ... 1334

Viestit - -SS-

Ei kai tässä ryöstämisestä ole kyse. Ei niitä olkia ole tarkoitus joka vuosi kai samoilta lohkoilta kerätä.

Hyvät jyväsadotkin ottavat ravinteita enemmän kuin peltoon on laitettu eli pitäisikö puidessa ajaa hieman kovemmalla puhalluksella tai pohjaluukut auki, että ravinnetasapaino säilyy. Huonolla sadolla ja kovalla panostuksella tietysti ravinnetase on pellon puolella, mutta rahallisesti ei sekään ole hyväksi.

Multavuus lienee se suurin kysymys savimailla olkien keruuseen liittyen.

Kukkamulta taasen tuottaa pahnaa enemän kun jyviä, näin ollen olkia voinee kerätä.

Savessa häviää madot ja multa jos oljet viedään *****hun.

Nuo ovat samoja homeopaattisia uskomuksia, joita voi lukea luomun pitkäaikaisvaikutuksista maan hiilivaroihin. Tänä kesänä on sellaisia keltaisia alle vaaksan mittaisia luomuviljapeltoja tuolla, että ei ainakaan maan rakenne ole parantunut vettä imeväksi, vaan murutonta tankkelia vainen.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Herne
: 06.08.15 - klo:23:55
Sää saat 90 riittämään valkuaiskasvin siemeneen ja muutamat ei saa riittämään kolmen kilon raiheinään satasta. :o

No jos raiheinän tupsu kymmenen metrin välein on peittävä kasvusto, niin voihan sen koko kilon raiheinäpussin tosiaan laittaa ojarummun kohdalle; suunnilleen pari neliötä, olettaen, ettei valvonta viitsi kävellä rummusta metriä pitemmälle. Tällöin tosiaan riittää kourallinen rainsiemeniä koko peltoon.

Muuten ei.

-SS-

***Ei koske kukkamultia eikä Sisä-Suomea.***
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 06.08.15 - klo:23:51
Joskus karja-aikoina oli tilanne, jossa nurmea uudistettaessa suojavilja kasvoi poikkeuksellisen hyvin, ja heinän oras seassa oli lähes olematon. Silti puinnin jälkeen alkoi kasvaa ihan normaali heinä. Olisikin kiinnostavaa kuulla syksyllä, jos nyt huono kerääjä vaikka piristyisikin puinnin jälkeen, sanotaanko vaikka tuollaisen reheväkasvuisen 6-tonnarin jälkeen. Tosin tänä syksynä taitaa osan kerääjistä saada muokattua heti puinnin jälkeen, myöhäisten puintien jälkeen.

Vastaavasta kasvustosta tuli 2012 Skagenia 6.7 tonnia, osittain laossa. 6 tonnia kestää Skagen ilman lakoontumista.
Tuo, että toivoo tulevaksi, se on aivan turhaa odottaa, jos ei kaksilla päällekkäin laitetuilla +3.0 lukulaseilla näy sirkkalehteä eikä orasrihmaa. Luoho kyllä tulee hienosti vaikka olisi kaksikymmentonnari.

Olen havaintojeni perusteella aika varma, että Sekatorit ja Tooler Heavyt, puhumattakaan Attribut ja Broadway-aineista ovat maavaikutteisia kosteassa savimaassa koko kesän. Sitten kun laittaa vain sen puolikkaan Expressiä, on kasvu mainiota, ainakin mataralla:



-SS-
Joo runsaan rukiinoljen jälkeen tarvitsisi äestää pahnaan 50 kg ureaa, jotta riittää typpeä hajotukseen. Muuten on seuraavana vuonna keltaista ja kituvaa se viljelykasvi.

Rukiinoljen polton jälkeen satotaso 1500 kg parempi. Mutta kun ei saisi polttaakaan.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 06.08.15 - klo:21:49
Minkäs tähren se SS nyt jo peruu kerääjän?

Jos valvontailmoitus tulee ennen kuin on kerennyt perua kerääjän, ei sitä voi enää perua. Vain ennen valvonnan tuloa voi perua. Eli sitten jos valvonta iskee - niin kuin Joosepin naapuriin, niin paha homma on. Nuo syysvehnät menee puinnissa yli 15.08, ja olen varma, ettei sinne varjoon lähde mitään, kun jo kaksi kertaa kylvetty ennestäänkin. Eikä kyllä oletettavan runsaaseen pahnaankaan mitään orastuvaa tule, ja ruista on tarkoitus laittaa, perumisella aukeaa pellonkäytön syysmuokkausrajoitteet samalla.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Herne
: 06.08.15 - klo:21:44
Tuossa miettinyt että miten menis härkäpapu vihermassaherneen tukikasvina.
Otanko kuvan?
EI kyllä vielä hirveen pitkällä oo, alle metristä varmaan joka paikassa. Kohta menee silti paaliin.

Alle viellä timppaa niin saa 100€ avustuksen nurmen perustamiseen ;)

Eikö tukihakemuksissa ole hallinnon helppo liputtaa pois
nuo nurmen perustamiset kerääjäkasvin avulla ? Se timppa on aivan
ok suojakasvinurmen perustamiseen, mutta miten se yhtäkkiä saisi kerääjäkasvikorvauksen ? Silloinhan normaalit suojaviljat pitää saada myös kerääjäkasvikorvauksen piiriin ?

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 06.08.15 - klo:21:42
Suora kylvöllä?

Sä voit ihan vapaasti kokeilla kepillä jäätä, sillä tuohan olisi sitten juurikin mainio tapa rahastaa tukea tuen päälle. Kerääjäkasvinhan alkuperäisenä tavoitteena oli pitää normaalisti sängellä tai kynnöksellä sadonkorjuun jälkeen jäävät palstat vihreänä. Syysvehnä itsessään on kerääjäkasvi, eli kerro meille, miten onnistui valvonnan kanssa.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 06.08.15 - klo:21:39
Tässä on veden tukahduttamaa nolla-lannoituksen kevätvehnää, kylvetty orasasteella rikkaruiskutuksen jälkeen.
Kerääjäkasvi apila + pikanurmi,. hiukan yli 10 kg/ha. Toimii hienosti, ihan samanlainen kuin tuossa luomutiloilla vähän itään päin.



Sitten Tooler Heavylla lannoitettu voimaperäinen syysvehnä muutaman saran päässä, laitettu valkoapilaa ja italoheinää 10-15 kg/ha pintaan levittäen, korrenkasvuvaiheessa.

Ei mitään.



Voi todeta, että lannoittamattomuus ja harvuus varmistaa kerääjän kasvun. Sellainen epäonnistunut viljelykasvi on siis sen satasen ansainnut. Syysviljoilla vaatii erittäin huonoa kasvustoa sekä laiminlyötyä rikkatorjuntaa, että apila pysyy hengissä. Puma Extra vie ainakin timoteita tosi pahasti.

Eli huomenissa poistamaan 60% kerääjä-alasta, eipä voi muuta. En rupee kahlaamaan mataroitten seassa kylvösuppilon kanssa. Että kerkiää ennen valvontaa

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 06.08.15 - klo:21:31
Kertokaas nyt viksummat miten se menee. Keväällä jos kylvää aikaisen ohran. Pui sen aikaiseen ja kylvää siihen syysvehnän. Syysvehnän kylvön yhteydessä kylvää juureen monivuotisen nurmen, niin saako yhden kerääjä kasvin kylvöllä kahtena vuotena kerääjäkasvituen?

Aika tiukille menee, ei saisi muokata 15.08 - 01.10 välisenä aikana. Mielestäni suorakylvö on jo sillä rajalla. Syysvehnälle saa tietenkin satokesäksi kerääjäkasvin, mutta nurmelle jättäminen seuraavana keväänä syysvehnän puinnin jälkeen on jo ehtojen venyttämistä, koska kerääjäkasvin avulla ei saisi perustaa seuraavan vuoden viljelykasvia. Eli pitäisi lopettaa viimeistään syysvehnän puintisyksyn jälkeisenä keväänä.

-SS-

Sitä rehunurmea ei saa perustaa. Mutta ei kait tuo muokkauskielto koske sitä Ohran sänkeä?

Eli jos pui aikaisen ohran mikä on kylvetty aikaisin. ennen tuota 15.8 ja ennen tuota takarajaa kylvää syysvehnänän/syysviljan/syysrypsin aluskasvin/kerääjän kanssa ja kerääjä on monivuotinen. Eikös silloin täyty kahden vuoden tukiehdot yhdellä kerääjän kylvöllä.

Muokkauskielto nimenomaan koskee sitä ohraa, jos ohraan laitetaan, se on kylvettävä orasasteella tai myöhemmin, 15.08.2015 mennessä, myöhemmät kylvöt on tehtävä muokkaamatta. Muokata saa kevään ja rikkaäestyksen jälkeen vasta 1.10. alkaen.

Siksikin nuo kerääjäkasvin ehdot on tehty kiusaksi, että syysviljojen uusiminen tulisi hankalammaksi, ja nurmien yms. perustamiset eivät saisi automaattista tukirahaa kerääjistä.

Ja seuraavan vuoden viljelykasvin perustaminen kerääjäkasvin ( siis kielletty) avulla tarkoittaa juuri sitä mitä kirjoitetaan, suojavyöhykkeet ja viherlannoitusnurmet ovat tukimielessä viljelykasveja, eli säännös on selvä kun sen ottaa huomioon. Viherkesantokin taitaa olla jo sulkulistalla, mutta epäilen, että jos ilmoittaa avokesannon ja kaivelee vähän, niin riittänee.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 06.08.15 - klo:21:07
Kertokaas nyt viksummat miten se menee. Keväällä jos kylvää aikaisen ohran. Pui sen aikaiseen ja kylvää siihen syysvehnän. Syysvehnän kylvön yhteydessä kylvää juureen monivuotisen nurmen, niin saako yhden kerääjä kasvin kylvöllä kahtena vuotena kerääjäkasvituen?

Aika tiukille menee, ei saisi muokata 15.08 - 01.10 välisenä aikana. Mielestäni suorakylvö on jo sillä rajalla. Syysvehnälle saa tietenkin satokesäksi kerääjäkasvin, mutta nurmelle jättäminen seuraavana keväänä syysvehnän puinnin jälkeen on jo ehtojen venyttämistä, koska kerääjäkasvin avulla ei saisi perustaa seuraavan vuoden viljelykasvia. Eli pitäisi lopettaa viimeistään syysvehnän puintisyksyn jälkeisenä keväänä.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kysymys Serti-Matille
: 05.08.15 - klo:22:55
Tässä voisi todeta, että ei se ruiskukan tai saunakukan torjunta
rakettitiedettä ole. Pui itse siemenet ja viskuroi, ja käyttää kunnon
rikka-aineita - niin ei paljon kuki.

Mutta eipä valkoapilan alusviljely sitä ongelmaa helpota. 10 grammaa Expressiä.
Ei näin, ei näin.

Eikös siinä sun kotitarve-unikkopellossas olisi sininen ruiskukka mukava lisä ?



-SS-


Viljatilojen koko on pienentynyt koko ajan kun taas toisten tuotantomuotojen on vastaavasti täytynyt koko ajan suurentaa viljelyalansa säilyttääkseen kannattavuutensa :'(

Ei viljatilojen koko ole pienentynyt, lukumäärä kylläkin.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Puintikelit. Nyt.
: 05.08.15 - klo:10:47
Kovaa panikointia.

Jos tänä vuonna kasvillisuusvyöhykkeet ovat perinteisillä paikoillaan,
niin onnettomuus muka on kohdannut koko maataloussektoria.
Ei nyt kuitenkaan varmaan. Tänäkin vuonna vilja on orastunut,
kasvanut kortta, tullut tähkälle.

Kyllä se kohta ennen talvea se vilja myös muuttuu kellerväksi,
ja sinne tähkään tulee kiinteä jyvä. Mikä ilmiö estäisi
näin tapahtumasta ?

-SS-
Vapaa sana / Vs: työajan pidennys
: 05.08.15 - klo:10:35
Nuoret terveet työttömät vois hiukan pidentää työaikaa, yli 10000  ulkomaista marjan poimijaa pitää haalia ulkomailta. Toisaalta, 20 minuuttia päivässä työaikaa lisää, ja kauhee mökä. Kyllä vaikeeta työteko?

No, ressaavampaa se kyllä on vipupalvelussa miettiä,
mistä sen kerääjäkasvikorvauksen tänä vuonna nykäisee kotio.

-SS-
Vapaa sana / Vs: työajan pidennys
: 05.08.15 - klo:10:32
mitä tuolla oikeasti voitetaan, kovapalkkaset miehet ensin vääntää sopimusta viikkotolkulla yli- ja yötyölisillä, pyhiltä paukkuu tuplatunnit, selvitystyöryhmät ja konsultit laskuttaa, valtion piikkiin särpätään kahvit ja illalliset, valtion autot kuskaa :'( :'( :'( :'(

sitten saamme lukea jotta työaikaa jatketaan 20 minuutilla per päivä, veetin kohdalla 140 minuuttia per viikko ja viikkoja 2 vuodessa,,,, terminaattori alkaa jo kulkemaan aikaa edellä, tiedä sitte miten esimerkiksi kunnantoimiston väki reagoi työ-ajan pidennykseen, onko virastot auki klo 16.20 asti :-\ :-\ :-\ :-\

sitte taas oikeissa töissä ei tähänkään asti oo kelloja katottu, kolomessa vuorossa painetaan niska limassa telakoilla, paperitehtaissa, sairaaloissa, moton hyteissä....20 minuutin lisä vaan sotkee vuorolistat mutta mitään tehostusta tuskin tulee, kuljetusalalla työaikalaki sanelee työajat :-\ :-\ :-\ :-\

yhtä tyhjän kans koko touhu ja pelkkää teatteria >:( >:( >:( >:(

Ei kai vuorot sekoa, nyt ei varmaan vain tarvitse korvata työajanlyhennystä niin pitkältä ajalta
Työajan lyhennyskorvaukset ovat muutenkin älytön ajattelumalli, jos ajatusta jatkettaisiin
100% työajan lyhennykseen, miten ja kelle korvattaisiin, koska nyt ainakin työttömät joutuvat
olemaan 100% työajanlyhennyksellä omaan laskuunsa.

Sitten jotkut pekkaset sellaisille virkamiehille, joita ei työpaikalla muutenkaan näy..."lomaltapaluu-
rahat" lomilta palaamisen houkutteluksi siirtyneet kaikille, se on aikanaan raskaan työnraadannan
aikana ollut Metallilla semmoinen, etteivät lähteneet helpompiin hommiin Ruotsiin,
sitten vaan yhtäkkiä KAIKILLE se lomarahan nimellä,  ja vieläpä etukäteen.

Sellaisillekin hyvältähaiseville valkokaulustyöläisille, joilla maitohapot virtaa lähinnä lomaharrastuksien
aikana.

-SS-
Sivuja: 1 ... 1022 1023 [1024] 1025 1026 ... 1334