Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Amerikkalaista talonpojan riistoa tänään TV1 klo 21.30  (Luettu 13926 kertaa)

Jompero

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 706
Panee vakavasti pohtimaan Suomenkin maatalouspolitiikan suuntaa. Onko meidän todella kuljettava USA:n perässä heidän valitsemallaan tiellä loppuun asti, vai pystyisimmekö hallitusti muuttamaan oman rakennekehityksemme kestävämpään suuntaan jo hieman ennen kuin on paskat housussa. Esimerkiksi tällä hetkellä Suomessa rakenne on vielä kohtuullisen kestävällä pohjalla, paljoa ei ole menetetty. Mutta suunta on huono, ja vauhti kova.

Suuri idolini on tuon dokumentin "sankarihahmo", se pienviljelijä, joka laiduntaa karjaansa ja myy tuotteensa suoraan kuluttajille. Tuonkaltainen toiminta on kestävällä pohjalla, ja sillä on tulevaisuus, vaikka nykyiset vallanpitäjät, kauppa ja elintarviketeollisuus, nyt yrittävät sen kieltää. Kauppa on silloin reiluimmillaan, kun ostaja ja myyjä ovat tasa-arvoisia, kummallakaan ei ole suurta ylivaltaa toiseen nähden.

Mutta eihän sitä valtiota siihen hommaan tarvita, kyllä pientä karjaa saa ihan hyvin laiduntaa ja kaupitella lonkka kerrallaan nytkin. Tai nuo pienten tuottajien jatkojalostuksen vaatimukset ilmeisesti ei oo oikein järjellisissä mittasuhteissa että sikäli valtio vois tulla vastaan mutta muuten omissa käsissä jos osaamista/maksavia asiakkaita on

emo-heikki

  • Vieras
]

  Ei koskaan osuustoimintateollisuuden vesilihaa ;D
---------------------------------------------- >:(

 Se on kuin rahkasammalta söis.  ;D

  Tässä juuri syötiin ylämaankarjan (Higland) paistia. Nuorisokin sanoi, että maku on hyvä. Paistoin ilman marinointia 65 asteeseen. Suolaa ja pippuria päälle ja tunniksi folioon vetäytymään. Helkkarin hyvää.  ;D

 Miks naturelli maksaa kaupassa enämpi kuin liemitetty...hmmmm...
[/quote]

Silloin kun liha marinoidaan, niin siitä tulee valmiste ja valmisteesta ei tarvitse ilmoittaa lihan alkuperää, riittää kun se on marinoitu Suomessa, niin sen saa myydä suomalaisena elintarvikkeena.
Koska marinointiin käytettu työ on suomalaista.

simmo

  • Vieras
Broilerit kasvoivat niin nopeasti,että luut ei kestäneet lihasten painoa,joten nämä lösötti jalattomana lattialla.

Amerikkalainen kuluttaja on pösilö,kun suostuu tähän. >:(
Jos lihassa on liikaa bakteereja,niin se uitetaan kloorivedessä,jotkut desinfioivat sen ammoniakilla :o
Eläinten kohtelu ja elinolot ihan karmaisevia :o

Tähänkö euroopassakin tähdätään.?

Joka perheessä yksi,joka sairasti kakkostyypin diabetesta,useissa kaksi.Kun ei ole varaa syödä kuin hampurilaisia. :o

emo-heikki

  • Vieras
Broilerit kasvoivat niin nopeasti,että luut ei kestäneet lihasten painoa,joten nämä lösötti jalattomana lattialla.

Amerikkalainen kuluttaja on pösilö,kun suostuu tähän. >:(
Jos lihassa on liikaa bakteereja,niin se uitetaan kloorivedessä,jotkut desinfioivat sen ammoniakilla :o
Eläinten kohtelu ja elinolot ihan karmaisevia :o

Tähänkö euroopassakin tähdätään.?

Joka perheessä yksi,joka sairasti kakkostyypin diabetesta,useissa kaksi.Kun ei ole varaa syödä kuin hampurilaisia. :o

Evoluutio karsiaa armottomalla otteella elinkelvottomat populaatiosta ...

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Hurjaa menoa Amerikassa... Tuon Food inc. -dokkarin perusteella vois ryhtyä vaikka vegaaniksi. :-X

Minä puolestani ryhtyisin mielummin pienviljelijäksi, kuten loppukaneeteissa todettiinkin, että miten asioita voi muuttaa: Perusta oma kasvimaa (vaikka pienikin).

Tupakkateollisuus ei enää määrää kaikkea. Elintarviketeollisuus määrää nyt kaiken, mutta senkin rajaton ylivalta aikanaan päättyy. Siihen juuri tuolla dokumentilla tähdätään, ja siinä ollaan oikealla asialla. Seuraava kehityssuunta USA:ssa kuten muuallakin maailmassa tulee olemaan pienviljely, ennemmin tai myöhemmin. Siihen voidaan siirtyä joko hallitusti ja vapaaehtoisesti, tai sitten viimeistään pakon edessä isomman romahduksen ja kaaoksen jälkeen.

Panee vakavasti pohtimaan Suomenkin maatalouspolitiikan suuntaa. Onko meidän todella kuljettava USA:n perässä heidän valitsemallaan tiellä loppuun asti, vai pystyisimmekö hallitusti muuttamaan oman rakennekehityksemme kestävämpään suuntaan jo hieman ennen kuin on paskat housussa. Esimerkiksi tällä hetkellä Suomessa rakenne on vielä kohtuullisen kestävällä pohjalla, paljoa ei ole menetetty. Mutta suunta on huono, ja vauhti kova.

Suuri idolini on tuon dokumentin "sankarihahmo", se pienviljelijä, joka laiduntaa karjaansa ja myy tuotteensa suoraan kuluttajille. Tuonkaltainen toiminta on kestävällä pohjalla, ja sillä on tulevaisuus, vaikka nykyiset vallanpitäjät, kauppa ja elintarviketeollisuus, nyt yrittävät sen kieltää. Kauppa on silloin reiluimmillaan, kun ostaja ja myyjä ovat tasa-arvoisia, kummallakaan ei ole suurta ylivaltaa toiseen nähden.


Just näin!!


 talonpoikaiskulttuuri nousee kun totuus kommunismista tulee ilmi,terve yhteiskunta ei tarvitse loiseläjiä,kuten nallea loisimassa talonpojan ja työläisen kustannuksella,vaurauden tulisi syntyä omilla ansioilla eikä loisimalla ja koronkiskonnalla.
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

shavia

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 250
Panee vakavasti pohtimaan Suomenkin maatalouspolitiikan suuntaa. Onko meidän todella kuljettava USA:n perässä heidän valitsemallaan tiellä loppuun asti, vai pystyisimmekö hallitusti muuttamaan oman rakennekehityksemme kestävämpään suuntaan jo hieman ennen kuin on paskat housussa. Esimerkiksi tällä hetkellä Suomessa rakenne on vielä kohtuullisen kestävällä pohjalla, paljoa ei ole menetetty. Mutta suunta on huono, ja vauhti kova.

Suuri idolini on tuon dokumentin "sankarihahmo", se pienviljelijä, joka laiduntaa karjaansa ja myy tuotteensa suoraan kuluttajille. Tuonkaltainen toiminta on kestävällä pohjalla, ja sillä on tulevaisuus, vaikka nykyiset vallanpitäjät, kauppa ja elintarviketeollisuus, nyt yrittävät sen kieltää. Kauppa on silloin reiluimmillaan, kun ostaja ja myyjä ovat tasa-arvoisia, kummallakaan ei ole suurta ylivaltaa toiseen nähden.

Mutta eihän sitä valtiota siihen hommaan tarvita, kyllä pientä karjaa saa ihan hyvin laiduntaa ja kaupitella lonkka kerrallaan nytkin. Tai nuo pienten tuottajien jatkojalostuksen vaatimukset ilmeisesti ei oo oikein järjellisissä mittasuhteissa että sikäli valtio vois tulla vastaan mutta muuten omissa käsissä jos osaamista/maksavia asiakkaita on

Valtiota ei todellakaan hommaan tarvita. Valtio on suuryritysten asialla, ja yrittää vain kampittaa pienempiä. Pienteurastamon perustaminen on tehty liki mahdottomaksi, ei Suomessa menisi millään läpi tuon dokumentin mukainen meininki, että teurastetaan ulkosalla. Vaikka talvipakkasessa varsinkin sehän olisikin erinomaisen hygienistä.

Se mitä asialle juuri nyt voi tehdä, on siis perustaa pienteurastamo ja myymälä. Se ei ole helppoa ja kapuloita varmasti tulee rattaisiin monelta suunnalta. Mutta kysyntää olisi nyt. Mitä valtio voisi tehdä, olisi lopettaa tilalla teurastetun lihan myyntikielto. Mutta sitä ei varmasti tule tapahtumaan.

Ne, jotka ovat lähteneet rakennemuutokseen mukaan, ja laajentaneet sellaiseen kokoluokkaan, että tuotteet on pakko myydä teollisuudelle, eivät voi oikein muuta kuin katsoa se tie loppuun asti. Paitsi, jos on velaton tila, niin on halutessaan mahdollisuus lopettaa tai ryhtyä pienviljelijäksi.

Toki isollakin tuottajalla on usein mahdollisuus valita, kenen kanssa sopimuksia tekee, ja siinä yhteydessä ottaa huomioon päätöksensä yhteiskunnalliset vaikutukset. Ei ole pakko tehdä sopimusta markkinoilla määräävässä asemassa olevan yrityksen kanssa, jos muitakin vaihtoehtoja on. Suomessa näitä vaihtoehtoja vielä on, ja se on hyvä.

jeep

  • Vieras
Broilerit kasvoivat niin nopeasti,että luut ei kestäneet lihasten painoa,joten nämä lösötti jalattomana lattialla.

Amerikkalainen kuluttaja on pösilö,kun suostuu tähän. >:(
Jos lihassa on liikaa bakteereja,niin se uitetaan kloorivedessä,jotkut desinfioivat sen ammoniakilla :o
Eläinten kohtelu ja elinolot ihan karmaisevia :o

Tähänkö euroopassakin tähdätään.?

Joka perheessä yksi,joka sairasti kakkostyypin diabetesta,useissa kaksi.Kun ei ole varaa syödä kuin hampurilaisia. :o

Evoluutio karsiaa armottomalla otteella elinkelvottomat populaatiosta ...
http://www.youtube.com/watch?v=u9Tda7MqhNs&feature=related ::) :o
http://www.youtube.com/watch?v=g3ODZayDX5M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2P1CJ7IEt0c&feature=related :P ;)

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa


http://www.youtube.com/watch?v=u9Tda7MqhNs&feature=related 500 000 dollarin investoinnilla 18 000 dollarin vuositulot joku voisi kysyä missä tässä on se bisnes :o :o :o :o :o :o :o :o :o
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

simmo

  • Vieras


 talonpoikaiskulttuuri nousee kun totuus kommunismista tulee ilmi,terve yhteiskunta ei tarvitse loiseläjiä,kuten nallea loisimassa talonpojan ja työläisen kustannuksella,vaurauden tulisi syntyä omilla ansioilla eikä loisimalla ja koronkiskonnalla.
[/quote]

-entä jos perii rikkaan sukulaisen ja rikastuu tällätavoin,onko se sallittua 8)

-jotkut peijjoonit rikastuu köyhäilemällä.Tiedossani on eräs pariskunta joka esitti köyhää koko ikänsä,kulki ryysyissä ja kulutti minimaalisesti.Kuoltuaan ev.lut.kirkko peri testamentissa miljoonaomaisuuden :o :o Nyt sille yritetään keksiä jos minlälaisia rahanreikiä ;D

jeep

  • Vieras
Jotenkin vaan niin sairasta menoa tuossa elokuvassa ruoka yhtymä, kaikki oli >:(

Katriina

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13
Tietääkö joku tarkemmin tuosta ecolista: tuossa dokumentissahan annetaan ymmärtää että se tulee eläinten ruokkimisesta maissilla - onkohan maissilla joku olennainen ero verrattuna muihin viljoihin vai kehittääkö lehmän elimistö vaarallisia bakteereja yhtälailla kaikista viljoista? 

Sepedeus

  • Vieras
Tietääkö joku tarkemmin tuosta ecolista: tuossa dokumentissahan annetaan ymmärtää että se tulee eläinten ruokkimisesta maissilla - onkohan maissilla joku olennainen ero verrattuna muihin viljoihin vai kehittääkö lehmän elimistö vaarallisia bakteereja yhtälailla kaikista viljoista?

   Evoluutio on kehittänyt märehtijästä heinänsyöjän. Ei märehtijä ole sika.  ;D

jeep

  • Vieras
Tietääkö joku tarkemmin tuosta ecolista: tuossa dokumentissahan annetaan ymmärtää että se tulee eläinten ruokkimisesta maissilla - onkohan maissilla joku olennainen ero verrattuna muihin viljoihin vai kehittääkö lehmän elimistö vaarallisia bakteereja yhtälailla kaikista viljoista? 
Siinä dokumentissa sanotaan myös että, "Lehmät eivät luonnostaan syö maissia, evoluutio on kehittänyt ne syömään heinää ja ainoat syyt, miksi niille syötetään maissia on halpa hinta ja se että maissi lihottaa ne nopeasti." Katriina, tuosta voit sitten tehdä omat johtopäätökset.

Viimeksi muokattu: 08.05.12 - klo:14:30 kirjoittanut jeep

Katriina

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13
Ei nyt kyllä tullu vastausta siihen mitä ihmettelin, mutta ei kait maissi voi kovin suuresti erota muista viljoista eli yhtälailla ecolia saanee aikaan syöttämällä isoja annoksia ohraa tai vaikka vehnää... Minkähänlainen osuus viljarehulla sitten lienee sikäläisessä rehustuksessa? Jossain vaiheessahan elukat sairastuvatkin jos eivät saa korsirehua.

jeep

  • Vieras
Ei nyt kyllä tullu vastausta siihen mitä ihmettelin, mutta ei kait maissi voi kovin suuresti erota muista viljoista eli yhtälailla ecolia saanee aikaan syöttämällä isoja annoksia ohraa tai vaikka vehnää... Minkähänlainen osuus viljarehulla sitten lienee sikäläisessä rehustuksessa? Jossain vaiheessahan elukat sairastuvatkin jos eivät saa korsirehua.
Lainaus dokkarista.
"Rehun korkea maissipitoisuus johtaa happoa sietävään e-kolibakteeriin, joka on haitallinen bakteeri. Maisilla ruokitetuille naudoille kehittyy hyvin yleistä e.colia, joka kuitenkin mutatoituu."