Maidontuotanto ja lihanaudat / Rotukarjaseminaari
: 12.12.12 - klo:12:20
Eilen oli Rotukarja-hankkeen seminaari, jonne en yhden kokouksen vuoksi ehtinyt. Oliko joku paikalla ja tuliko esille jotakin uuttta tai mielenkiintoista?
Mitä mieltä? ajatuksissa olisi ruveta kasvattamaan lihakarjan sonnit ite. ja lähtökohtana n.80 emoa n.60 omaa peltoa, rehusta ei kyllä varmasti tule puute sitä on tarjolla. tietenkin jossain vaiheessa toinen navetta mikä vino pohjalla. ja velkaakin on jo. että hanskat naulaan vai suurentamaan?
UGH!
Ei muuta, mutta Li ei ole hienosyistä, kaukana siitä... rasvatonta toki.
"Limousin on omiaan vähärasvaisen laatulihan ystäville. Liha on hienosyistä, joten se ei tarvitse sisäistä rasvaa mureutuakseen." Lähde Lihatukku Tamminen. Muita vastaavia kommentteja tukuittain jos viitsii perehtyä.
Kreivi on vissiin maistanut palutuksena tullutta limousin-angus nautaa, joka on perinyt limppari-isänsä rasvattomuuden ja ab-emänsä karkeasyisen lihasrakeneen.
Moni kuluttajakin joutuu harhaan kun rotulihaa myydään pelkän isärodun perusteella.
Tämän vuoksi toiminnassamme on ensimmäisenä Suomessa lisätty vaatimuksia myös emän rotupuhtaudelle.
Harhaan johtajia ovat myös Limousin kasvattajat kun puhuvat vain mureudesta ja lihassyistä kun pääasia on kuitenkin maku.
Ja totuus löytyy esim. täältä katso sivu 13.
http://issuu.com/mttelo/docs/maaseudun_tiede_3-2011?mode=window&viewMode=doublePage
Kyseessä on Ch ja Ch/risteytys mutta samaa voi sanoa myös Limousinista. Niin ja Ab maistuu myös paremmalle kuin Limousin.
puuhis viis veisaa mtt:n tutkimuksista, ei sovi pirtaan, kansainvälistä sen olla pitää, etsii vain sopivat
jos mtt:lle sattu vaan laatu elukka-ainesta
laidunhereford
Uskontohahan tuo o Full french näyttää olevan muiden joukossa, onnea vain kiihko uskoville
Hienoilla vieraskielisillä termeillä ja lupauksilla on tosiaan laitettu joidenkin nupit sekaisin. Vippaskonsteilla rusinat pullasta ja ryysyistä loistoon viikossa. Huhhuh. Full french on kyllä hupaisuuden huippu... etenkin, kun ollaan Suomessa ja maailmalla on muuallakin limousin jalostusta. Kuulemma parempaakin kertovat. Sorry Gallian kukot!
Kahden osuuskunnan palleilla istutaan ja kolmanteen myydään ja snellman jelppii.... Eihän tästä sopasta puutu enää kuin dioksiini saarioinen.
Toiminnassa nautitaan juuri niistä hedelmistä joita ulkomaiset ystävämme ovat jalostustyössään saavuttaneet. Ranskassa, Tanskassa, Britanniassa ja Irlannissa kaikissa termi Full french on jalostajien jokapäiväisessä kielenkäytössä. Ei se salaisuus ole että ne on meitä edelle limousinjalostuksessa, mutta perässä tullaan.
Englannissa tapaamani jalostajat nauro paskasesti full frenchille.
Kyllä sielläkin kotiinpäin vedetään... ja silloin UK rules..
ja irkut sama juttu.