Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - IJK

Tarttis teaser sonnille tällaisen leukaan:

http://www.cattlestore.com/p-1444-kow-ball-chin-ball-marker.aspx

Pikaisella googletuksella ei tullut osumia kotimaasta.
Olis tarvis jakaa navetan toimiston T4C-koneen näppäimistö, hiiri ja näyttö kahteen ylimääräiseen paikkaan. Eli toimiston alakerrassa olevaan eteiseen, jossa on siemennyskansio ja noin 30m päässä olevaan robottihuoneeseen. Eli samaa konetta pystyisi käyttämään kolmesta eri paikasta.

www.blackbox.fi ainakin myy vastaavia laitteita.

Millaisia laitteistoja olette hankkineet vastaavaan käyttöön?
Onko moni menossa ja onko tiedossa matkanjärjestäjää?

http://www.precisiondairy2010.com/
Ritilämallina tyyppi AB eli se jossa lyhyet raot on poikittain pituussuuntaan nähden. Tällainen yhdistelmä jostain varmaan löytyy niin millaisia kokemuksia? Toimivuus taitaa olla sama kuin perinteisillä raapoilla. Saa myös ehdottaa muita ritilämerkkejä.
Eli siis ternimaidon vasta-aineiden (ominaispainon) mittaamiseen. Onko näitä myynnissä suomi nimisessä kylässä vai pitääkö tilata ulkomailta tai jostain lääketukusta? Googlettamalla löytyi vanha maatilan pellervon juttu, jonka mukaan Lihakunnalla ollut joskus myynnissä.

Joo voihan sen ternimaidon arvioida myös silmämääräisesti värin ja viskositeetin mukaan.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Kestokuivike
: 31.08.09 - klo:16:49
Poikima- ja tunnutustilat pitäis lyödä lukkoon suunnittelijalle.

Tilat tulis robotin taakse. Eli miten suosittelette, kokonaan kestokuivikkeelle vai osalle tuntuvista/poikineista makuuparret? Syöntipuolella ritiläpalkit ja syönti visiirikourusta.

Millainen lie oljen/turpeen menekki m2/vuosi? Onko karsinan pohjassa virtsan erotusta? Entä miten tiuhaan on tyhjennettävä?

Miten kärpäset pidetään oikeaoppisesti kurissa?

Alla olevan linkin s.6 oleva suurkarsina lienee hyväksi havaittu.

http://www.mmm.fi/attachments/maaseutu/rakentaminen/5g7Glzapr/L2-rmoC121-01.pdf

Metsätalous / Hakerangan hinta
: 07.04.09 - klo:14:59
Missä hinnoissa liikkuu energiapuun kiintokuution hinta(ei kemera) tien varressa. Oulusta 100km. Onko nyt ostajan vai myyjän markkinat?
Miten olette navettaa rakentaneet/suunnittelevat, joille tulee biokaasuntuotantoa tai optio siihen, ottaneet huomioon antibioottia sisältävän maidon ja lannan käsittelyn? Eläinlääkärin mukaan jopa 90% lääkkeestä riippuen voi mennä lehmän läpi. Suurina pitoisuuksina lannassa häiritsee tai lopettaa metaanintuotannon.
Säilörehun kertakorjuuala on ollut noin 70ha, joka tuplaantuu lähivuosina. Tilakeskuksen lähialueella on peltoa 106ha. Pelloista 50ha<1,5km, 70ha<2km, 100ha<4,5km ja 106ha<6,5km. Peltolohkoja 31kpl, joten keskikoko noin 3,5ha. Lisäksi peltoa on 25km päässä 60 hehtaaria, jossa lohkon keskikoko 20ha. Etäisyydet mitattu vipukartta-ohjelmasta.

Tähän asti rehut on tehty laakasiiloihin omana työnä jf 900 + 2kpl 25m3 kärryjä, kuormanajossa vuokratraktori kuskeineen. Niitetty 3,2m flexillä. Silppurilla tulee 10v täyteen, joka alkaa näkyä remontin määrässä. Traktorin suurennustarvetta ei ole, on 200 heppanen ennestään. Tilan omaa työväkeä 2 henkeä.

Lietteen levitys on tarkoitus ulkoistaa ja panostaa tehokkaaseen rehuketjuun. Käytössä on hinattava apevaunu, joten rehun ei tarvitse olla välttämättä tarkkuussilputtua. Mikä näistä kolmesta olisi sopivin: silppuava noukinvaunu, tarkkuussilppurivaunu vai isompi hinattava tarkkuussilppuri. Lisälaakasiilot vois rakentaa etälohkoille, josta sitten haku isolla kärryllä.

Mielipiteitä rehunkorjuun ammattilaisilta. Etenkin noukinvaunun omistavilta.
Sivuja: [1]