Aina välillä kuulee, kuinka huonoa rehua sitä biologisilla saa säilöttyä. Tuossa alla on sitä ihtiään
Tuoksuu ja maistuu hyvälle.
Tuhannen taalan kysymys: laskeeko hapolla pH noin alas tällä kuiva-ainetasolla ja paljonko sitä happoa on pantava, jotta tuohon pääsee?
Näytteenottopvm: 27.09.2011 Rehu: Apilavaltainen sr Neuvonta >
Säilöntäaine: Kärki Sil-All Säilötyyppi: Auma
Näytetunniste: Syöttö Näytenumero: 8341122363
Sato: Kevät
Analyysi Tulos Yksikkö Tavoite/normaali
Säilönnällinen laatu SJ >
pH > 3,81 alle 4,34 (ka 304 g/kg)
Ammoniakkityppi > 38 g/kg N alle 70
Maito- ja muurahaishappo > 68 g/kg ka 35 - 80
Haihtuvat rasvahapot > 12 g/kg ka alle 20
Liukoinen typpi > 403 g/kg N alle 500
Sokeri > 43 g/kg ka 50 - 150
Koostumus SJ >
Kuiva-aine > 304 g/kg
Raakavalkuainen > 150 g/kg ka 120 - 180
Kuitu (NDF) > 430 g/kg ka 450 - 550
D-arvo > 708 g/kg ka 660 - 680
Rehuarvot SJ >
ME (energia-arvo) > 11,3 MJ/kg ka
OIV > 90 g/kg ka 71 - 88
PVT > 17 g/kg ka 14 - 46
Syönti-indeksi > 120 90 - 120
ME-indeksi > 127 85 - 130
Arvio näytteen säilönnällisestä laadusta SJ >
Arvosana > 9