Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:10:33

Otsikko: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:10:33
http://tutkijayrittaja.fi/taydellinen-proteiini-joka-viela-pelastaa-ilmaston/

  Se 100 miljoonan biotaloushanke pohosen navetoihin ei ole biotaloutta.  ;D
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:10:40
http://yle.fi/uutiset/kenelle_kelpaa_enaa_nyhtopossu_uutuusruoka_nyhtokaura_voi_olla_suomen_seuraava_vientihitti/8578632

Uusi Nokia  :)
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 20.02.16 - klo:10:57
Mä epäiölen että tuo perustuu raaka-aineen halpaan hintaan, niin kuin kailkki muukin ruokateolisuus!
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:11:32
Mä epäiölen että tuo perustuu raaka-aineen halpaan hintaan, niin kuin kailkki muukin ruokateolisuus!

 Epäilemättä se perustuu siihen. Kaura 20 senttii kilo ja olisko herne ja härkäpapu jotain 50 senttii. Valmis tuote kaupassa n. 16 euroo kilo.  ;)
  Mutta jos tuo ketju toimii, niin ei oo konkurssin pelkoa, kuten lihatiloilla.  ;)
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: RainMan - 20.02.16 - klo:11:34
Mä epäiölen että tuo perustuu raaka-aineen halpaan hintaan, niin kuin kailkki muukin ruokateolisuus!

Niimpä ,aika vaikeaa kuvitella että kaura maksaisi enemmän kuin vilja raaka-aineiden kulloisetkin maailmanmarkkinahinnat.
Jalostava teollisuus ei ole viljelijöiden hallinnassa eikä sepeteoksille sopisikaan uusi Kaura Valio  ;D
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:11:38
Mä epäiölen että tuo perustuu raaka-aineen halpaan hintaan, niin kuin kailkki muukin ruokateolisuus!

Niimpä ,aika vaikeaa kuvitella että kaura maksaisi enemmän kuin vilja raaka-aineiden kulloisetkin maailmanmarkkinahinnat.
Jalostava teollisuus ei ole viljelijöiden hallinnassa eikä sepeteoksille sopisikaan uusi Kaura Valio  ;D

  No viljelijöiden omistamat ja hallitsemat (näin lukee siellä niiden säännöissä) ruokateollisuus laitokset näyttää esimerkkiä toiminnoillaan.  ;D
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 20.02.16 - klo:11:41
Eikös Valio tee kaura maitoakin?
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: RainMan - 20.02.16 - klo:11:45
Mä epäiölen että tuo perustuu raaka-aineen halpaan hintaan, niin kuin kailkki muukin ruokateolisuus!

Niimpä ,aika vaikeaa kuvitella että kaura maksaisi enemmän kuin vilja raaka-aineiden kulloisetkin maailmanmarkkinahinnat.
Jalostava teollisuus ei ole viljelijöiden hallinnassa eikä sepeteoksille sopisikaan uusi Kaura Valio  ;D

  No viljelijöiden omistamat ja hallitsemat (näin lukee siellä niiden säännöissä) ruokateollisuus laitokset näyttää esimerkkiä toiminnoillaan.  ;D

Onko se paha jos viljelijät omistaa jalostavaa teollisuutta .? Joka tapauksessa niidenkin on kilpailtava markkinoilla .  Moni muukin kuin tuottaja vaan haluaa saada niitä voittoja ja osinkoja tililleen .
 Ei tässä muusta ole kysymys kuin siitä että sijoittajat haluaa yksinoikeuden
 tuottoihin ja väittävät että juuri näin markkinatalouden pitää toimia .
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 20.02.16 - klo:11:51
Mä epäiölen että tuo perustuu raaka-aineen halpaan hintaan, niin kuin kailkki muukin ruokateolisuus!

Niimpä ,aika vaikeaa kuvitella että kaura maksaisi enemmän kuin vilja raaka-aineiden kulloisetkin maailmanmarkkinahinnat.
Jalostava teollisuus ei ole viljelijöiden hallinnassa eikä sepeteoksille sopisikaan uusi Kaura Valio  ;D

  No viljelijöiden omistamat ja hallitsemat (näin lukee siellä niiden säännöissä) ruokateollisuus laitokset näyttää esimerkkiä toiminnoillaan.  ;D

Onko se paha jos viljelijät omistaa jalostavaa teollisuutta .? Joka tapauksessa niidenkin on kilpailtava markkinoilla .  Moni muukin kuin tuottaja vaan haluaa saada niitä voittoja ja osinkoja tililleen .
 Ei tässä muusta ole kysymys kuin siitä että sijoittajat haluaa yksinoikeuden
 tuottoihin ja väittävät että juuri näin markkinatalouden pitää toimia .

Mulle jos joku selvittää miten kilo nyhtökauraa voi olla halvempaa kuin kilo leipää, niin ollos hyvä vaan? Joku laski että jos viljan hinta nostetaan 300€/tonni, niin leivän hinta nousee sen seurauksena 0,04€!
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Jätkä - 20.02.16 - klo:11:54
 Kymmenen vuoden sisällä sitten huomataan että se on liian prosessoituaruokaa ja aiheuttaa syöpää.  :(

Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:11:56
Mä epäiölen että tuo perustuu raaka-aineen halpaan hintaan, niin kuin kailkki muukin ruokateolisuus!

Niimpä ,aika vaikeaa kuvitella että kaura maksaisi enemmän kuin vilja raaka-aineiden kulloisetkin maailmanmarkkinahinnat.
Jalostava teollisuus ei ole viljelijöiden hallinnassa eikä sepeteoksille sopisikaan uusi Kaura Valio  ;D

  No viljelijöiden omistamat ja hallitsemat (näin lukee siellä niiden säännöissä) ruokateollisuus laitokset näyttää esimerkkiä toiminnoillaan.  ;D

Onko se paha jos viljelijät omistaa jalostavaa teollisuutta .? Joka tapauksessa niidenkin on kilpailtava markkinoilla .  Moni muukin kuin tuottaja vaan haluaa saada niitä voittoja ja osinkoja tililleen .
 Ei tässä muusta ole kysymys kuin siitä että sijoittajat haluaa yksinoikeuden
 tuottoihin ja väittävät että juuri näin markkinatalouden pitää toimia .

Mulle jos joku selvittää miten kilo nyhtökauraa voi olla halvempaa kuin kilo leipää, niin ollos hyvä vaan? Joku laski että jos viljan hinta nostetaan 300€/tonni, niin leivän hinta nousee sen seurauksena 0,04€!

  Luomuruis on jotain tuota luokkaa. Silti luomuleipää saa samaan hintaan kuin tavanomaista. Raaka-aineen hinta ei vaikuta lopputuotteen hintaan.
  Tuo sun kirjoitelmasi on muuten vähän ihmeellinen. En ole 16€ kilo leipää vielä tavannut. Kympin kilo kyllä :D
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:11:58
Kymmenen vuoden sisällä sitten huomataan että se on liian prosessoituaruokaa ja aiheuttaa syöpää.  :(

  Prosessoitua se muten on Valiun maitu. Aiheuttaa todella paljon sote kuluja. Sitä ei vaan poliittisista syistä voida kertoa, vaan syytetään alkoholia.  :D
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 20.02.16 - klo:12:00
Mä epäiölen että tuo perustuu raaka-aineen halpaan hintaan, niin kuin kailkki muukin ruokateolisuus!

Niimpä ,aika vaikeaa kuvitella että kaura maksaisi enemmän kuin vilja raaka-aineiden kulloisetkin maailmanmarkkinahinnat.
Jalostava teollisuus ei ole viljelijöiden hallinnassa eikä sepeteoksille sopisikaan uusi Kaura Valio  ;D

  No viljelijöiden omistamat ja hallitsemat (näin lukee siellä niiden säännöissä) ruokateollisuus laitokset näyttää esimerkkiä toiminnoillaan.  ;D

Onko se paha jos viljelijät omistaa jalostavaa teollisuutta .? Joka tapauksessa niidenkin on kilpailtava markkinoilla .  Moni muukin kuin tuottaja vaan haluaa saada niitä voittoja ja osinkoja tililleen .
 Ei tässä muusta ole kysymys kuin siitä että sijoittajat haluaa yksinoikeuden
 tuottoihin ja väittävät että juuri näin markkinatalouden pitää toimia .

Mulle jos joku selvittää miten kilo nyhtökauraa voi olla halvempaa kuin kilo leipää, niin ollos hyvä vaan? Joku laski että jos viljan hinta nostetaan 300€/tonni, niin leivän hinta nousee sen seurauksena 0,04€!

  Luomuruis on jotain tuota luokkaa. Silti luomuleipää saa samaan hintaan kuin tavanomaista. Raaka-aineen hinta ei vaikuta lopputuotteen hintaan.
  Tuo sun kirjoitelmasi on muuten vähän ihmeellinen. En ole 16€ kilo leipää vielä tavannut. Kympin kilo kyllä :D

Eli nyhtökauraa prosessoidaan jopa enemmän kuin leipää?
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:12:04
Mä epäiölen että tuo perustuu raaka-aineen halpaan hintaan, niin kuin kailkki muukin ruokateolisuus!

Niimpä ,aika vaikeaa kuvitella että kaura maksaisi enemmän kuin vilja raaka-aineiden kulloisetkin maailmanmarkkinahinnat.
Jalostava teollisuus ei ole viljelijöiden hallinnassa eikä sepeteoksille sopisikaan uusi Kaura Valio  ;D

  No viljelijöiden omistamat ja hallitsemat (näin lukee siellä niiden säännöissä) ruokateollisuus laitokset näyttää esimerkkiä toiminnoillaan.  ;D

Onko se paha jos viljelijät omistaa jalostavaa teollisuutta .? Joka tapauksessa niidenkin on kilpailtava markkinoilla .  Moni muukin kuin tuottaja vaan haluaa saada niitä voittoja ja osinkoja tililleen .
 Ei tässä muusta ole kysymys kuin siitä että sijoittajat haluaa yksinoikeuden
 tuottoihin ja väittävät että juuri näin markkinatalouden pitää toimia .

Mulle jos joku selvittää miten kilo nyhtökauraa voi olla halvempaa kuin kilo leipää, niin ollos hyvä vaan? Joku laski että jos viljan hinta nostetaan 300€/tonni, niin leivän hinta nousee sen seurauksena 0,04€!

  Luomuruis on jotain tuota luokkaa. Silti luomuleipää saa samaan hintaan kuin tavanomaista. Raaka-aineen hinta ei vaikuta lopputuotteen hintaan.
  Tuo sun kirjoitelmasi on muuten vähän ihmeellinen. En ole 16€ kilo leipää vielä tavannut. Kympin kilo kyllä :D

Eli nyhtökauraa prosessoidaan jopa enemmän kuin leipää?

  Vaikea sanoa. En ole asiantuntija. Jos tuotteeseen ei lisätä mitään muuta kuin kaura, herne, härkäpapu niin jos rakenne saadaan mekaanisesti niin näinhän ruokaa yleensä tehdään. Esim kaurapuuro.  ;D
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Jätkä - 20.02.16 - klo:12:09
Kymmenen vuoden sisällä sitten huomataan että se on liian prosessoituaruokaa ja aiheuttaa syöpää.  :(

  Prosessoitua se muten on Valiun maitu. Aiheuttaa todella paljon sote kuluja. Sitä ei vaan poliittisista syistä voida kertoa, vaan syytetään alkoholia.  :D

 On ne melkein kaikki maito tuotteet ja kaikilta muiltakin valmistajilta.
Voisi sanoa että palaliha ja jauhot ovat ainuita ruokia mitä ei ole liiaksi prosessoitu.
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:12:11
Kymmenen vuoden sisällä sitten huomataan että se on liian prosessoituaruokaa ja aiheuttaa syöpää.  :(

  Prosessoitua se muten on Valiun maitu. Aiheuttaa todella paljon sote kuluja. Sitä ei vaan poliittisista syistä voida kertoa, vaan syytetään alkoholia.  :D

 On ne melkein kaikki maito tuotteet ja kaikilta muiltakin valmistajilta.
Voisi sanoa että palaliha ja jauhot ovat ainuita ruokia mitä ei ole liiaksi prosessoitu.

  Se muuten on pikkasen ihmeellinen asia, miksi joku henkilö pystyy käyttämään maitotuotteita etelänmatkallaan , mutta Suomessa sairastuu. Joku viisaampi vois selittää. ;D
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 20.02.16 - klo:12:14
Kymmenen vuoden sisällä sitten huomataan että se on liian prosessoituaruokaa ja aiheuttaa syöpää.  :(

  Prosessoitua se muten on Valiun maitu. Aiheuttaa todella paljon sote kuluja. Sitä ei vaan poliittisista syistä voida kertoa, vaan syytetään alkoholia.  :D

 On ne melkein kaikki maito tuotteet ja kaikilta muiltakin valmistajilta.
Voisi sanoa että palaliha ja jauhot ovat ainuita ruokia mitä ei ole liiaksi prosessoitu.

  Se muuten on pikkasen ihmeellinen asia, miksi joku henkilö pystyy käyttämään maitotuotteita etelänmatkallaan , mutta Suomessa sairastuu. Joku viisaampi vois selittää. ;D

Todenäköisesti 90% laktoosi intolerantikoista ei kärsi tuosta vaivasta oikeasti. Suomessa olaan heti laktoosi vammasia josa vähänkin pierettää. Sitten kun Kanarialla juostaan ympäri saaria, niin ei huomatakkaan kun pieru leijailee perässä vihreänä sienipilvenä!
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: RainMan - 20.02.16 - klo:13:21
Kymmenen vuoden sisällä sitten huomataan että se on liian prosessoituaruokaa ja aiheuttaa syöpää.  :(

  Prosessoitua se muten on Valiun maitu. Aiheuttaa todella paljon sote kuluja. Sitä ei vaan poliittisista syistä voida kertoa, vaan syytetään alkoholia.  :D

 On ne melkein kaikki maito tuotteet ja kaikilta muiltakin valmistajilta.
Voisi sanoa että palaliha ja jauhot ovat ainuita ruokia mitä ei ole liiaksi prosessoitu.

  Se muuten on pikkasen ihmeellinen asia, miksi joku henkilö pystyy käyttämään maitotuotteita etelänmatkallaan , mutta Suomessa sairastuu. Joku viisaampi vois selittää. ;D

Todenäköisesti 90% laktoosi intolerantikoista ei kärsi tuosta vaivasta oikeasti. Suomessa olaan heti laktoosi vammasia josa vähänkin pierettää. Sitten kun Kanarialla juostaan ympäri saaria, niin ei huomatakkaan kun pieru leijailee perässä vihreänä sienipilvenä!

Ollaan vuorokausi ilman maitoa ennen kun mennään lentokoneeseen ja sitten perillä halpa viina laimentaa vatsan sisältöä.   ::)
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 20.02.16 - klo:13:24
Kymmenen vuoden sisällä sitten huomataan että se on liian prosessoituaruokaa ja aiheuttaa syöpää.  :(

  Prosessoitua se muten on Valiun maitu. Aiheuttaa todella paljon sote kuluja. Sitä ei vaan poliittisista syistä voida kertoa, vaan syytetään alkoholia.  :D

 On ne melkein kaikki maito tuotteet ja kaikilta muiltakin valmistajilta.
Voisi sanoa että palaliha ja jauhot ovat ainuita ruokia mitä ei ole liiaksi prosessoitu.

  Se muuten on pikkasen ihmeellinen asia, miksi joku henkilö pystyy käyttämään maitotuotteita etelänmatkallaan , mutta Suomessa sairastuu. Joku viisaampi vois selittää. ;D

Todenäköisesti 90% laktoosi intolerantikoista ei kärsi tuosta vaivasta oikeasti. Suomessa olaan heti laktoosi vammasia josa vähänkin pierettää. Sitten kun Kanarialla juostaan ympäri saaria, niin ei huomatakkaan kun pieru leijailee perässä vihreänä sienipilvenä!

Ollaan vuorokausi ilman maitoa ennen kun mennään lentokoneeseen ja sitten perillä halpa viina laimentaa vatsan sisältöä.   ::)

Onko mulla viina intoleranssi kun maha on aina sekasin kun vedän viinaa ja päähän koskee? Eli pitääkö viinan valmistus sillä perusteella kieltää?
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 20.02.16 - klo:13:36
Kyllä toi Sepetus vaan on oikeassa? Maito ei sovi ihmisille?

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00038

"Laktaasi-entsyymin puuttuminen aikuisella oli alun perin normaalia. Luonnontilassa elävä ihmisen joi äidinmaitoa vain lapsena, mutta ei saanut maitoa aikuisena lainkaan. Laktaasi-entsyymi luontaistaloudessa elävällä aikuisella oli tarpeeton, minkä vuoksi sen vaikutus lakkasi lapsen kasvaessa 5–12 vuoden iässä."

"Laktaasi-entsyymin geenissä on kauan sitten tapahtunut mutaatio, jonka seurauksena entsyymi ei häviäkään aikuistuessa. Kun ihminen alkoi kasvattaa karjaa ja juoda maitoa aikuisena, tämä geenimuoto on ollut edullisempi ja yleistynyt. Afrikkalaisilla ja aasialaisilla alkuperäiskansoilla 90 %:lla on edelleen "vanha geenimuoto" eli heillä useimmilla on laktoosi-intoleranssi. Pitkään maitotaloudessa elävillä kansoilla, kuten pohjoismaalaisilla, uusi geenimuoto on yleisempi kuin vanha. Noin 18 prosentilla suomalaisista on edelleen vanha geenimuoto, heillä siis laktaasientsyymi häviää kasvun aikana Laktoosi-intoleranssi ei oikeastaan ole mikään sairaus, vaan alkuperäinen tilanne ihmisen laktaasi-entsyymin toiminnassa. "

Maito ei ole alunperin kuulunut ihmisen ravintoon. Kiinaan varmaan turha koittaa istuttaa maidonjuontikulttuuria?

Tälle linjalle jos lähdetään, niin ihmiselle luontaisinta on roikkua puun oksalla ja jyrsiä banaania!
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 20.02.16 - klo:13:59
Kyllä toi Sepetus vaan on oikeassa? Maito ei sovi ihmisille?

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00038

"Laktaasi-entsyymin puuttuminen aikuisella oli alun perin normaalia. Luonnontilassa elävä ihmisen joi äidinmaitoa vain lapsena, mutta ei saanut maitoa aikuisena lainkaan. Laktaasi-entsyymi luontaistaloudessa elävällä aikuisella oli tarpeeton, minkä vuoksi sen vaikutus lakkasi lapsen kasvaessa 5–12 vuoden iässä."

"Laktaasi-entsyymin geenissä on kauan sitten tapahtunut mutaatio, jonka seurauksena entsyymi ei häviäkään aikuistuessa. Kun ihminen alkoi kasvattaa karjaa ja juoda maitoa aikuisena, tämä geenimuoto on ollut edullisempi ja yleistynyt. Afrikkalaisilla ja aasialaisilla alkuperäiskansoilla 90 %:lla on edelleen "vanha geenimuoto" eli heillä useimmilla on laktoosi-intoleranssi. Pitkään maitotaloudessa elävillä kansoilla, kuten pohjoismaalaisilla, uusi geenimuoto on yleisempi kuin vanha. Noin 18 prosentilla suomalaisista on edelleen vanha geenimuoto, heillä siis laktaasientsyymi häviää kasvun aikana Laktoosi-intoleranssi ei oikeastaan ole mikään sairaus, vaan alkuperäinen tilanne ihmisen laktaasi-entsyymin toiminnassa. "

Maito ei ole alunperin kuulunut ihmisen ravintoon. Kiinaan varmaan turha koittaa istuttaa maidonjuontikulttuuria?

Tälle linjalle jos lähdetään, niin ihmiselle luontaisinta on roikkua puun oksalla ja jyrsiä banaania!

Mihis se SASson kammoksuma vehnä jäi?

Sielä se on banani puun juurella kun ihminen vetää banania posket lommolla naamaan leikiessään niin egologisen alkukantaista.
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Luomujussi - 20.02.16 - klo:14:06
Kyllä toi Sepetus vaan on oikeassa? Maito ei sovi ihmisille?

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00038

"Laktaasi-entsyymin puuttuminen aikuisella oli alun perin normaalia. Luonnontilassa elävä ihmisen joi äidinmaitoa vain lapsena, mutta ei saanut maitoa aikuisena lainkaan. Laktaasi-entsyymi luontaistaloudessa elävällä aikuisella oli tarpeeton, minkä vuoksi sen vaikutus lakkasi lapsen kasvaessa 5–12 vuoden iässä."

"Laktaasi-entsyymin geenissä on kauan sitten tapahtunut mutaatio, jonka seurauksena entsyymi ei häviäkään aikuistuessa. Kun ihminen alkoi kasvattaa karjaa ja juoda maitoa aikuisena, tämä geenimuoto on ollut edullisempi ja yleistynyt. Afrikkalaisilla ja aasialaisilla alkuperäiskansoilla 90 %:lla on edelleen "vanha geenimuoto" eli heillä useimmilla on laktoosi-intoleranssi. Pitkään maitotaloudessa elävillä kansoilla, kuten pohjoismaalaisilla, uusi geenimuoto on yleisempi kuin vanha. Noin 18 prosentilla suomalaisista on edelleen vanha geenimuoto, heillä siis laktaasientsyymi häviää kasvun aikana Laktoosi-intoleranssi ei oikeastaan ole mikään sairaus, vaan alkuperäinen tilanne ihmisen laktaasi-entsyymin toiminnassa. "

Maito ei ole alunperin kuulunut ihmisen ravintoon. Kiinaan varmaan turha koittaa istuttaa maidonjuontikulttuuria?

Tälle linjalle jos lähdetään, niin ihmiselle luontaisinta on roikkua puun oksalla ja jyrsiä banaania!

Siis toi on fakta ja ihmiselle olis luontaisinta ravintoa kasvikset, pähkinät, marjat ja hedelmät.....
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Jätkä - 20.02.16 - klo:15:45
Kymmenen vuoden sisällä sitten huomataan että se on liian prosessoituaruokaa ja aiheuttaa syöpää.  :(

  Prosessoitua se muten on Valiun maitu. Aiheuttaa todella paljon sote kuluja. Sitä ei vaan poliittisista syistä voida kertoa, vaan syytetään alkoholia.  :D

 On ne melkein kaikki maito tuotteet ja kaikilta muiltakin valmistajilta.
Voisi sanoa että palaliha ja jauhot ovat ainuita ruokia mitä ei ole liiaksi prosessoitu.

  Se muuten on pikkasen ihmeellinen asia, miksi joku henkilö pystyy käyttämään maitotuotteita etelänmatkallaan , mutta Suomessa sairastuu. Joku viisaampi vois selittää. ;D

 Voi siihen olla pari  kolmekin syytä
- Suomessa saattaa olla hieman sopivasti sisäsiittoinen lehmäkanta, jotka tuottavat hieman erilaista maitoa proteiinin ja sokerien osalta?
- Suomessa lehmien ravintona käytetään pääsisassa AIV-rehua
-Meijeri teollisuus pitää puhtaudesta huolen pelkillä kemikaaleilla, eikä höyryllä, niin kuin monessa muussa paikassa.
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:15:49
Kyllä toi Sepetus vaan on oikeassa? Maito ei sovi ihmisille?

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00038

"Laktaasi-entsyymin puuttuminen aikuisella oli alun perin normaalia. Luonnontilassa elävä ihmisen joi äidinmaitoa vain lapsena, mutta ei saanut maitoa aikuisena lainkaan. Laktaasi-entsyymi luontaistaloudessa elävällä aikuisella oli tarpeeton, minkä vuoksi sen vaikutus lakkasi lapsen kasvaessa 5–12 vuoden iässä."

"Laktaasi-entsyymin geenissä on kauan sitten tapahtunut mutaatio, jonka seurauksena entsyymi ei häviäkään aikuistuessa. Kun ihminen alkoi kasvattaa karjaa ja juoda maitoa aikuisena, tämä geenimuoto on ollut edullisempi ja yleistynyt. Afrikkalaisilla ja aasialaisilla alkuperäiskansoilla 90 %:lla on edelleen "vanha geenimuoto" eli heillä useimmilla on laktoosi-intoleranssi. Pitkään maitotaloudessa elävillä kansoilla, kuten pohjoismaalaisilla, uusi geenimuoto on yleisempi kuin vanha. Noin 18 prosentilla suomalaisista on edelleen vanha geenimuoto, heillä siis laktaasientsyymi häviää kasvun aikana Laktoosi-intoleranssi ei oikeastaan ole mikään sairaus, vaan alkuperäinen tilanne ihmisen laktaasi-entsyymin toiminnassa. "

Maito ei ole alunperin kuulunut ihmisen ravintoon. Kiinaan varmaan turha koittaa istuttaa maidonjuontikulttuuria?

Tälle linjalle jos lähdetään, niin ihmiselle luontaisinta on roikkua puun oksalla ja jyrsiä banaania!

Siis toi on fakta ja ihmiselle olis luontaisinta ravintoa kasvikset, pähkinät, marjat ja hedelmät.....

  Ei pidä paikkaansa. Noista ei saa aminohappoja.  ;)
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Oksa - 20.02.16 - klo:16:11
mutta kuin pitkään arvelette että sepe ei ala haukkua nyhtö oy,tä kuhan alkaa ensin tekemään oikein suuressa, eli vientiinkin kelpaavassa muodossa ja kun yksi virma suomea kohti on vain mahollinen viejä.   onhan tämä nähty.. esim. mettäteollisuus on joko kartellissa tahi sitten tappelevat ilmasella puulla verissä päin viennistä.                 ja toisaalta;  jos tuo alkaa vetämääb ulkomaita myöten onko maidontuottajien etittävä joukosta yks veeti ja eemeli ja sepe huutamaan samaa kuin nuo em. nykyään?
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:17:00
mutta kuin pitkään arvelette että sepe ei ala haukkua nyhtö oy,tä kuhan alkaa ensin tekemään oikein suuressa, eli vientiinkin kelpaavassa muodossa ja kun yksi virma suomea kohti on vain mahollinen viejä.   onhan tämä nähty.. esim. mettäteollisuus on joko kartellissa tahi sitten tappelevat ilmasella puulla verissä päin viennistä.                 ja toisaalta;  jos tuo alkaa vetämääb ulkomaita myöten onko maidontuottajien etittävä joukosta yks veeti ja eemeli ja sepe huutamaan samaa kuin nuo em. nykyään?

  Just joo ja mitähän vielä.  ;D

  Jänkhän raivaamista pelloksi perustellaan sillä, että maapallolla nähjään nälkää. Toisaalta luin Atrian persetilan kuulumisia. Kuulemma tulee kustannuksia, kun kaikki vilja pitää ajaa etelässtä. Samoin soija Brasiliasta. Se tosin jäi mainitsematta. Siis tämä systeemi euroopassa että,  joka paikassa pitää olla mahdollista kannattavaan maatalouteen on täydellinen katastrofi.

  Siis tuo kaurasta herneestä ja härkäpavusta tehty tuote on mahtava juttu. Voidaan luopua tundraviljelyksista. Maailma pelastuu.  ;)
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 20.02.16 - klo:17:30
mutta kuin pitkään arvelette että sepe ei ala haukkua nyhtö oy,tä kuhan alkaa ensin tekemään oikein suuressa, eli vientiinkin kelpaavassa muodossa ja kun yksi virma suomea kohti on vain mahollinen viejä.   onhan tämä nähty.. esim. mettäteollisuus on joko kartellissa tahi sitten tappelevat ilmasella puulla verissä päin viennistä.                 ja toisaalta;  jos tuo alkaa vetämääb ulkomaita myöten onko maidontuottajien etittävä joukosta yks veeti ja eemeli ja sepe huutamaan samaa kuin nuo em. nykyään?

  Just joo ja mitähän vielä.  ;D

  Jänkhän raivaamista pelloksi perustellaan sillä, että maapallolla nähjään nälkää. Toisaalta luin Atrian persetilan kuulumisia. Kuulemma tulee kustannuksia, kun kaikki vilja pitää ajaa etelässtä. Samoin soija Brasiliasta. Se tosin jäi mainitsematta. Siis tämä systeemi euroopassa että,  joka paikassa pitää olla mahdollista kannattavaan maatalouteen on täydellinen katastrofi.

  Siis tuo kaurasta herneestä ja härkäpavusta tehty tuote on mahtava juttu. Voidaan luopua tundraviljelyksista. Maailma pelastuu.  ;)

Kyllä tuo mulle käy, mutta mieti nyt omalla järelläskin asiaa. Härkäpapu ja herne kasvaa jossain Kuopion ala puolella kunnolla puinti kuntoon ja paikoitellen Oulu Kajaani linjan alla. Sama kauralla. Itä-Suomessa on peltoja joissa ei mikään kolmesta menesty. Alkaa myös olla melko monotonista olla viljely jos kaikki missä härkäpapu, herne ja kaura kasvaa on näillä kasveilla.

Aikoinaan tekivät tutkimuksen jos kaikki pellot siirretään luomuun, niin 2 miljardia ihmistä kuolee heti nälkään. Tässä kävis vähintään samalla tavalla.
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 20.02.16 - klo:18:35
mutta kuin pitkään arvelette että sepe ei ala haukkua nyhtö oy,tä kuhan alkaa ensin tekemään oikein suuressa, eli vientiinkin kelpaavassa muodossa ja kun yksi virma suomea kohti on vain mahollinen viejä.   onhan tämä nähty.. esim. mettäteollisuus on joko kartellissa tahi sitten tappelevat ilmasella puulla verissä päin viennistä.                 ja toisaalta;  jos tuo alkaa vetämääb ulkomaita myöten onko maidontuottajien etittävä joukosta yks veeti ja eemeli ja sepe huutamaan samaa kuin nuo em. nykyään?

  Just joo ja mitähän vielä.  ;D

  Jänkhän raivaamista pelloksi perustellaan sillä, että maapallolla nähjään nälkää. Toisaalta luin Atrian persetilan kuulumisia. Kuulemma tulee kustannuksia, kun kaikki vilja pitää ajaa etelässtä. Samoin soija Brasiliasta. Se tosin jäi mainitsematta. Siis tämä systeemi euroopassa että,  joka paikassa pitää olla mahdollista kannattavaan maatalouteen on täydellinen katastrofi.

  Siis tuo kaurasta herneestä ja härkäpavusta tehty tuote on mahtava juttu. Voidaan luopua tundraviljelyksista. Maailma pelastuu.  ;)

Kyllä tuo mulle käy, mutta mieti nyt omalla järelläskin asiaa. Härkäpapu ja herne kasvaa jossain Kuopion ala puolella kunnolla puinti kuntoon ja paikoitellen Oulu Kajaani linjan alla. Sama kauralla. Itä-Suomessa on peltoja joissa ei mikään kolmesta menesty. Alkaa myös olla melko monotonista olla viljely jos kaikki missä härkäpapu, herne ja kaura kasvaa on näillä kasveilla.

Aikoinaan tekivät tutkimuksen jos kaikki pellot siirretään luomuun, niin 2 miljardia ihmistä kuolee heti nälkään. Tässä kävis vähintään samalla tavalla.

 Sama juttu, jos soijan tuonti lopetetaan ,niin loppuu ylituotanto.  ;)

  Tuosta luomusta hieman. Taitaa puolet maapallon väestä kasvattaa ruokansa luomuna omilla palstoillaan. ;)
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 20.02.16 - klo:22:25
mutta kuin pitkään arvelette että sepe ei ala haukkua nyhtö oy,tä kuhan alkaa ensin tekemään oikein suuressa, eli vientiinkin kelpaavassa muodossa ja kun yksi virma suomea kohti on vain mahollinen viejä.   onhan tämä nähty.. esim. mettäteollisuus on joko kartellissa tahi sitten tappelevat ilmasella puulla verissä päin viennistä.                 ja toisaalta;  jos tuo alkaa vetämääb ulkomaita myöten onko maidontuottajien etittävä joukosta yks veeti ja eemeli ja sepe huutamaan samaa kuin nuo em. nykyään?

  Just joo ja mitähän vielä.  ;D

  Jänkhän raivaamista pelloksi perustellaan sillä, että maapallolla nähjään nälkää. Toisaalta luin Atrian persetilan kuulumisia. Kuulemma tulee kustannuksia, kun kaikki vilja pitää ajaa etelässtä. Samoin soija Brasiliasta. Se tosin jäi mainitsematta. Siis tämä systeemi euroopassa että,  joka paikassa pitää olla mahdollista kannattavaan maatalouteen on täydellinen katastrofi.

  Siis tuo kaurasta herneestä ja härkäpavusta tehty tuote on mahtava juttu. Voidaan luopua tundraviljelyksista. Maailma pelastuu.  ;)

Kyllä tuo mulle käy, mutta mieti nyt omalla järelläskin asiaa. Härkäpapu ja herne kasvaa jossain Kuopion ala puolella kunnolla puinti kuntoon ja paikoitellen Oulu Kajaani linjan alla. Sama kauralla. Itä-Suomessa on peltoja joissa ei mikään kolmesta menesty. Alkaa myös olla melko monotonista olla viljely jos kaikki missä härkäpapu, herne ja kaura kasvaa on näillä kasveilla.

Aikoinaan tekivät tutkimuksen jos kaikki pellot siirretään luomuun, niin 2 miljardia ihmistä kuolee heti nälkään. Tässä kävis vähintään samalla tavalla.

 Sama juttu, jos soijan tuonti lopetetaan ,niin loppuu ylituotanto.  ;)

  Tuosta luomusta hieman. Taitaa puolet maapallon väestä kasvattaa ruokansa luomuna omilla palstoillaan. ;)

Ja lopuista 10% ruokkii muut. Eli tästä puolesta häviäis se 2 miljardia. Et kait kuulu heihin?
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Sepeteus - 21.02.16 - klo:12:04
mutta kuin pitkään arvelette että sepe ei ala haukkua nyhtö oy,tä kuhan alkaa ensin tekemään oikein suuressa, eli vientiinkin kelpaavassa muodossa ja kun yksi virma suomea kohti on vain mahollinen viejä.   onhan tämä nähty.. esim. mettäteollisuus on joko kartellissa tahi sitten tappelevat ilmasella puulla verissä päin viennistä.                 ja toisaalta;  jos tuo alkaa vetämääb ulkomaita myöten onko maidontuottajien etittävä joukosta yks veeti ja eemeli ja sepe huutamaan samaa kuin nuo em. nykyään?

  Just joo ja mitähän vielä.  ;D

  Jänkhän raivaamista pelloksi perustellaan sillä, että maapallolla nähjään nälkää. Toisaalta luin Atrian persetilan kuulumisia. Kuulemma tulee kustannuksia, kun kaikki vilja pitää ajaa etelässtä. Samoin soija Brasiliasta. Se tosin jäi mainitsematta. Siis tämä systeemi euroopassa että,  joka paikassa pitää olla mahdollista kannattavaan maatalouteen on täydellinen katastrofi.

  Siis tuo kaurasta herneestä ja härkäpavusta tehty tuote on mahtava juttu. Voidaan luopua tundraviljelyksista. Maailma pelastuu.  ;)

Kyllä tuo mulle käy, mutta mieti nyt omalla järelläskin asiaa. Härkäpapu ja herne kasvaa jossain Kuopion ala puolella kunnolla puinti kuntoon ja paikoitellen Oulu Kajaani linjan alla. Sama kauralla. Itä-Suomessa on peltoja joissa ei mikään kolmesta menesty. Alkaa myös olla melko monotonista olla viljely jos kaikki missä härkäpapu, herne ja kaura kasvaa on näillä kasveilla.

Aikoinaan tekivät tutkimuksen jos kaikki pellot siirretään luomuun, niin 2 miljardia ihmistä kuolee heti nälkään. Tässä kävis vähintään samalla tavalla.

 Sama juttu, jos soijan tuonti lopetetaan ,niin loppuu ylituotanto.  ;)

  Tuosta luomusta hieman. Taitaa puolet maapallon väestä kasvattaa ruokansa luomuna omilla palstoillaan. ;)

Ja lopuista 10% ruokkii muut. Eli tästä puolesta häviäis se 2 miljardia. Et kait kuulu heihin?

  100 vuotta on harjoitettu tehoviljelyä. Seuraavat 100 vuotta ja se on loppu.  ;)
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Terminator II - 21.02.16 - klo:15:24
mutta kuin pitkään arvelette että sepe ei ala haukkua nyhtö oy,tä kuhan alkaa ensin tekemään oikein suuressa, eli vientiinkin kelpaavassa muodossa ja kun yksi virma suomea kohti on vain mahollinen viejä.   onhan tämä nähty.. esim. mettäteollisuus on joko kartellissa tahi sitten tappelevat ilmasella puulla verissä päin viennistä.                 ja toisaalta;  jos tuo alkaa vetämääb ulkomaita myöten onko maidontuottajien etittävä joukosta yks veeti ja eemeli ja sepe huutamaan samaa kuin nuo em. nykyään?

  Just joo ja mitähän vielä.  ;D

  Jänkhän raivaamista pelloksi perustellaan sillä, että maapallolla nähjään nälkää. Toisaalta luin Atrian persetilan kuulumisia. Kuulemma tulee kustannuksia, kun kaikki vilja pitää ajaa etelässtä. Samoin soija Brasiliasta. Se tosin jäi mainitsematta. Siis tämä systeemi euroopassa että,  joka paikassa pitää olla mahdollista kannattavaan maatalouteen on täydellinen katastrofi.

  Siis tuo kaurasta herneestä ja härkäpavusta tehty tuote on mahtava juttu. Voidaan luopua tundraviljelyksista. Maailma pelastuu.  ;)

Kyllä tuo mulle käy, mutta mieti nyt omalla järelläskin asiaa. Härkäpapu ja herne kasvaa jossain Kuopion ala puolella kunnolla puinti kuntoon ja paikoitellen Oulu Kajaani linjan alla. Sama kauralla. Itä-Suomessa on peltoja joissa ei mikään kolmesta menesty. Alkaa myös olla melko monotonista olla viljely jos kaikki missä härkäpapu, herne ja kaura kasvaa on näillä kasveilla.

Aikoinaan tekivät tutkimuksen jos kaikki pellot siirretään luomuun, niin 2 miljardia ihmistä kuolee heti nälkään. Tässä kävis vähintään samalla tavalla.

 Sama juttu, jos soijan tuonti lopetetaan ,niin loppuu ylituotanto.  ;)

  Tuosta luomusta hieman. Taitaa puolet maapallon väestä kasvattaa ruokansa luomuna omilla palstoillaan. ;)

Ja lopuista 10% ruokkii muut. Eli tästä puolesta häviäis se 2 miljardia. Et kait kuulu heihin?

  100 vuotta on harjoitettu tehoviljelyä. Seuraavat 100 vuotta ja se on loppu.  ;)

Seuraavan 100 vuoden aikana viljely siirtyy sinne missä sille on luontaiset edelytykset ja muu teolisuus sinne missä viljelylle ei ole edelytyksiä eli kehitys maoihin!
Otsikko: Vs: Tässä olis mahdollisuuksia Sipin biotalous ajatukselle.
Kirjoitti: Viljelijä - 21.02.16 - klo:15:46
Pienillä perheviljelmillä/palstoilla tuotetaan suurinosa ruuasta tällä hetkellä. Kun taasen mm, etelä Amerikassa väkivallon tuhotaan rahamiesten toimesta alkuperäiset perheviljelmät ja ajetaan asukkaat suurkaupunkien slummehin.