Lammasta syön jouluna. Todellista jouluherkkua. Muutenkaan en ymmärrä teurastamoiden kinkkuvimmaa. Miksi paras ruhonosa pitää markkinoida jauhelihan hinnalla? Jokainen kinkku tuo persnettoa osuuskunnalle. Makkaroina ja eineksinäkin tuotto ja myyntiaika olisi moninkertainen. Parempi tuotto saadaan vaikka sekoittamalla kinkku lehmän jauhelihaan. Jos kinkkuja ei myytäisi niin makkaran ja muiden parempikatteisten liharuokien menekki kasvaisi, koska ihmiset eivät viihdy näläntunteessa.
Lampaan lisäksi jouluruokiin kuuluu riisipuuro ja joulutortut.
Prisma mainosti tänää tanskalaista kinkkua 2,90€/kg. Minusta se on aivan oikein. On paljon lapsiperheitä joilla ei ole varaa ostaa tätä kotimaista hytelökinkkua. He saavat hyvää tanskalaista kinkkua. On paljon ihmisiä maapallolla jotka syövät ainoastaan tanskalaista sianlihaa.
Ylivuotisia kotimaisiakin myövät alle kolmella eurolla poikkeen, tälleen marras-joulukuussa uusien kinkkujen tieltä
Kerran olen jopa sellaisen syönyt, kun ei tällaiselle kulinaristille yksi, eikä kaksi kinkkua riitä, kun pikkujouluiksi.