Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 554 555 [556] 557 558 559

Viestit - Mopomies

Pitäisi rakennelmiin laittaa ohjaussähköt 7-napaisen perävaunupistokkeen kautta. Vaan tila on ahdas, normipistoke ei tahdo mahtua päälle tulevan kannen alle. Onko kukaan nähnyt extralyhyttä 7-napaista pistoketta tai jopa sellaista, josta johto lähtisi 90 asteen kulmassa eteenpäin? Näin saisin kannen helposti päälle eikä tarvitsisi johtoa (tai sitä kantta) alkaa customoimaan.

Petri

Kaippa tuon saa modifioitua, mutta mitä meinaat sillä ohjata. Aika huono pistokehan se muuten on.
Vapaa sana / Vs: Jätekierrätystä
: 20.06.13 - klo:10:42
Ei se huonoa hommaa ole. Kunhan vaan logistiikka toimii. Lopputuote pellolla nimelliseen hintaan ja arveluttavan korkeeta näyttää moni asia. Eikä yhtään euroa jaran pussiin.

No, tosiaan kokonaishyötysuhde saadaan paremmaksi kun energia saadaan metaanista ja loput ravinteiksi pellolle.
Vapaa sana / Vs: Mökkiläisen kitinää
: 19.06.13 - klo:12:41
Heh heh, yhdet mökkiläiset kielsivät hirvenmetsästyksen mailtaan, kun tulee niitä hirvikärpäsiä. Se hirvien suojeluhan niitä kärpäsiä vähentää. ;D ;D ;D
Kasvintuotanto / Vs: Luomun ekologisuus
: 19.06.13 - klo:12:35
Parasta luomuahan on se, että itse viljelee kasvimaalla/huoneessa vihanneksia sun muita rehuja. Silloin tietää ainakin, mitä syö. Itse vertaan luomua hiihtourheiluun. Katotaan listasta mitä aineita saadaan käyttää. Joskus taas joku saattaa kärähtää.

Brändi se luomu on. Ohimenevä sellainen. Toleranssia on niin paljon, että ihmisten kädenjälkiä on vaikea saada ketjusta pois kokonaan. Mielummin pitäisi puhua perinteisestä ruuan tuotannosta. Esim. luomumaitokin pitäisi hakea suoraan tiloilta ja jättää meijeri pois kokonaan välistä.

Nykyään luomumaidon nimi pitäisi olla prosessoitu perinteinen maito. Mutta kuka tuollaista sanahirviötä ostaisi?
Eikö aiheuta mitään ajatusta se että loppuvuoden tukitilityksistä ei ole mitään tietoa?

Eikö Tucano-miehen perse kestä yhtä lantarekkaa ostaa?

Kestää mutta kestääkö muilla?

Mää myös sitä seikkaa korostaisin, että kun ne liuskeöljy ym esiintymät laskee hintoja
niin nyt tulee käymään niin että kallein rekallinen ostetaan ny kesällä.

Onko Tucano-mies muka huolestunut naapurin Lexion-miehen taloudesta?

Honda-mies tulee ja hoitaa koko potin
Ootahan kun laitetaan vielä digipiirturi ja otetaan työaikalaki käyttöön.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288574695307.html#comments-anchor

Tiet pettää alta 140 tonnin painoilla vaikka akseleita näkys olevan mahan alus täynnä, nyt sitte ku 76 tonniseen otetaan vähän ylikuormaa ja ollaan muualla kuin valtatie kakkosella :-\ :-\ :-\ :-\
Hyvä kokoomus ja EK. Fantastista.

Oikeastaan Hassin Satua pitäis kiittää, kun sai Itämerelle rikkidirektiivin. Sen vuoksi teollisuus vaati suurempia kuormia maanteille. Ja kohta saa ykköspyörä kärryjä pilkkahintaan, kun ei niillä kannata ammatikseen ajaa paripyöräsäännön takia. Eipä taas toisaalta alle viisakselisella kärryllä mitään tee, kun ei noilla pienempilukuisilla saa 76 tn:a kyytiin. Ja se on pakko pölliukonkin ottaa 9 akselia alle, kun mettävirmat pudottaa rahtien hintoja. Sitten siltojen kohdille vinssit joilla voidaan peräkärryt vetää yli, kun ei koko putkella saa sillalle ajaa. Ja näitä painorajoitetttuja siltoja on ihan perskeleesti Suomen maalla.

Eli lyhyesti, Hassin syytä että kaikki kuljetushommat menee ihan päin *****a.
Euroopan unioonin alueelta tavaroiden hommaaminen on aika yksinkertaista. Esim Jenkeistä jos hommaa, niin on se tullijutska. Joistain jenkkikaupoista ei voida toimittaa kuin ameriikan sisällä. Tosin on virmoja joista voi hommata varaston jostain satamasta itä-rannikolta ja toimituttaa rojut sinne. Sitten ne roudataan kanootilla Suomeen. En oo koskaan tuollaista kokeillut.

Maksutapa luottokorteilla on ok ratkaisu. On kai niitä muitakin, PayPal esimerkiksi.
Kasvintuotanto / Vs: Luomun ekologisuus
: 16.06.13 - klo:23:54
Se mikä tässä luomuhössötyksessä paistaa silmiin, on nimenomaan tuo hössötys ja debatti viljelytapojen paremmuudesta. Jopa tuosta uskonnosta voidaan puhua.

Kyllähän se nyt niin on, että niin kauan kun emme satarosenttisesti pysty esim. fosforia kierrättää, joudumme sitä tavalla tai toisella peltoon laittaa kasveille käyttökelpoisessa muodossa. Ennen pitkää joudumme toteamaan, että ruokaa ei riitä kaikille suille. Joskin sitä ei voida tälläkään hetkellä kanavoida oikein nykyiselle maailman väestölle.

Ennenhän kaikki tuotanto oli ns. luomutuotantoa, mutta silloin tilat olivat pienempiä tai työvoimaa oli suhteessa huomattavasti enemmän verrattuna nykyisiin tiloihin. Samoilla työntekijämäärillä nykypäivänä ruoan hinta kohoaisi niin suureksi, ettei siihen ole kenelläkään varaa. Tottakai, nykytekniikalla voimme rakentaa älykkäitä koneita esim. rikkakasvien torjunnassa, mutta se ei auta siihen, että ravinteiden kierrätys voitaisiin toteuttaa nykylogistiikalla.

Jokainen tila pitäisi olla omavarainen niin, että pelloilta sadon mukana kulkeutuvat ravinteet saadaan takaisin, joko tuotantoeläinten paskana tai lopputuotteen ihmisen paskana. Se ei käytännössä, eikä edes teoriassa ole mahdollista.

Tuotantotapakeskustelu pitäisi muuttaa järkevään ja avoimeen keskusteluun, eikä linnoittauduta pieniin ryhmiin heittelemään kiviä toisten puolelle.

Omasta mielestä nykyinen "luomu" on enemmänkin brändi, kuin tuotantotapa. Yaralta saa keinotekoisesti tuotettuja hivenravinteita, jotka "hyväksytään" luomutuotantoon. Mitäs luomua siinä sitten enää on?

Ja loppujen lopuksi, mikä se luomu edes on? Kuka sen on edes keksinyt? Lannoitteena ei saa käyttää ihmisten teollisesti tuottamaa typpilannoitetta. No, okei viehän se energiaa se typen kiteyttäminen. Entäs tuo radioaktiivinen Cesium-137 isotooppi, jonka ihminen on omilla toilailuillaan saanut leviämään ympäristöönsä. Hyväksytäänkö se sitten osana luomutuotantoa vai kulkevatko isännät Geigermittarit käsissä peltoa ympäriinsä? Ei se luomu ole niin selvää kauraa, kuin voisi olettaa.

Tieteellä ja tekniikalla saamme hyviä apuvälineitä myös ruuan tuotantoon. Mutta niitä pitää käyttää harkiten, eikä toisaalta heti tyrmätä niitä ja polteta noitarovioilla.
Mihin meinaat rekalla viedä. Ostat veturin ja jonkun puoliperävaununraadon. Roudaat sillä jyvät.

Niin siis rekkaveturin. Sinne mitään lokomoo pellon reunaan... raiteetkin joutuu väsään. 8)
Se johto saattaa tosiaan olla poikki. Sulake todennäköisesti on johonkin muuhunkin laitteeseen.
Kasvintuotanto / Vs: VLN niitto ajankohta
: 15.06.13 - klo:22:53
Latzin kanssa vähän samoilla linjoilla. Viherlannoitusnurmen oikea-aikainen niitto on kuitenkin aika kevyt toimenpide, jos ja kun sillä saadaan esim. ohdake- ja valvattiongelmaa pienennettyä merkittävästi. Omat kokemukset on kyllä luomupuolelta, en tiedä kuinka helppoa kanssa rikkakasvien elämä on, kun "helposti" saadaan aineilla "kaikki" rikat pois?

Petri

Juuristoista kasvaneet ohdakkeet on aika homma kiduttaa kuoliaaksi. Avokesannolla se onnistuu, jos jaksaa aina äestellä kompensaatiopisteen nurkilla ohdakkeet nurin. Tai tietenkin sitten katkoo se niin matalalta, että joutuu taas voimia juuristosta imemään.

Sokerijuurikaspellolla nuo ohdakeet, pähkämöt, valvatit ja nenätit ovat aika riesa. Mutta parin vuoden viljakierrolla käyttäen myrkkyinä Ariane Ässää ja pelkkää MCPA:ta, saadaan yllättävän hyviä tuloksia. Kun vielä sopivat glyfot puinnin jälkeen, niin kyllä ne siitä tokenee. Sitten tehokasta viljelykiertoa, niin ei joudu käyttämään niin paljoa myrkkyjä muutenkaan.

Luomussa nuo myrkyt ei tietenkään onnistu.
Kasvintuotanto / Vs: Luomun ekologisuus
: 14.06.13 - klo:23:41
Ihmiset saadaan ainakin kuolemaan nälkään, jos kaikki siirtyy luomuun. :P Apulannoista sen verran, että jos niissä ei kauheesti radioaktiivisia isotooppeja ole, niin ei ne sen kummoisempia alkuaineita oo kuin vaikka paskassa.

Ainoastaan erona on se että paskassa on elämää, joka auttaa viljelykasvia hommaamaan ravinteita maan omista ravinnevarannoista. Sitä symbioosia siellä maassa käytetään hyväksi. Kaikki jelppaa vähän kaikkia.

Tähän kun yhdistää viljelykierron ja rikkakasvien kemiallisen torjunnan, niin kyllähän sitä satoa pitäis tulla.

Paitsi jos se ukkoskuuro tulee justiinsa...
Kaupunkialueella ei ole tarvetta muulle kuin heinän leikkuulle ja pieniä risuja välillä seassa.

No sitten ei tarvii ketjuja. Itellä kokemusta teiden varsien vesakon murskauksesta, jossa noita ketjuja tarvii.

Hytrauliikka on aika kovilla. Tuommosessa pienemmässä hommassa varmaan sen peruskoneen tehot ja tuotot riittää. En mehumaijoista omaa minkäänlaista kokemusta, joten en osaa sanoa mihin hydrauliikan tuottoa menee.

Monesti tuollaisessa hommassa olis ideaalijutskana, että sille murskaimelle olisi oma hydraulipumppu ja öljylle tehokas jäähdytys. Aksiaalimäntämoottori ja sen perässä vapaakytkin, josta voimansiirto hihnoilla murskakelalle. Vapaakytkin säästä tuota moottoria, jos murskan nopeutta säädellään paljon.

No, en tiedä onko pikkumurskaan vähän jo turhankin paljon rojuja tuossa, mutta ehkä tekisin itse noin.

Sivuja: 1 ... 554 555 [556] 557 558 559