Montakos hehtaaria pitäs vehnää olla, että Suomessa työllistyis kokopäivääsesti?
Iliman pyrokratiaa.
Tonneja se vaatii, bulkkituotanto. 100ha?
Permakulttuurista ja monitasoviljelystä. Jos ruuantuotantoa viedään siihen suuntaan nopeasti, ruuantuotanto korporatisoituu 100% varmasti. Jo nyt ympäristövaatimukset ja kilpailu hinnalla ajaa siihen suuntaan ja tuollaisen viljelytekniikan vaatima laaja-alainen ammattitaito ei löydy yksien korvien välistä. Eli henkisen pääoman tarve ajaa ruuantuotannon viimein muutaman suuryrityksen hallintaan. Siis jos asiaan ei puututa.
Monitasoviljely on nykytekniikalla erittäin käsityövaltaista, kun robotiikkaihmiset eivät ole saaneet massatuotantoon niitä pikkusia pelto/puutarhakusiaisroboja. Loppuu ahkerat hispaanit ja ukrainalaiset.
Tämähän on käynnissä koko ajan muutenkin, mutta kehitys ja peliliikkeet on sen verran hitaita, että maajussit pysyy ainakin osittain vielä mukana....
Juu siis tämä kuva itsessään on vakava todiste siitä, että pankkiirien ja suuryritysten helmenvalkoiset hansikkaat ovat sormeilleet monitaso-viljelyn perusajatusta itselleen sopivaksi
http://cdn.innovateus.net/preset_4/multi_level_farming.jpgEi siihen tuollaisia rakennuksia sovi.
Esim omenapuu ja sen alle porkkanapenkki, siitä se lähtee
Jaa että 100ha vehnää työllistää vuodeksi? Epäilen. Paitsi jos tykkää leipomisesta.
Työllisyydestä; markkinatalous tarvitsee työttömiä. Kysyntä ja tarjonta määräävät hinnan.
Tuottavuudesta; tuotanto ei edelleenkään luo talouteen tuotanota vastaavaa tuloa, vaan raha syntyy kun joku lainaa sitä pankista.
Korvien välistä, alle 10 % saattaa ehkä olla käytössä, ehkä si sitäkään. Pakkoruåtsi ja massavideot vähentävät alati käyttöä, sekä keinotekoiset makeutusaineet ynnä muut teollisuuden tuotteet. Vahingot ovat käsinkosketeltavia.