Lähiruoka-sanasta tulee mieleen mehiläistenhoitoa harrastava eläkeläinen, joka sitten yleisötilaisuuksissa yrittää myydä niitä vuosittaisia tuotoksiaan, eli 50 purkkia hunajaa, purkin kylkeen on tehty kömpelö etiketti, ehkä lapsenlapsen piirtämä...eikä ketään kiinnosta ostaa niitä köppäsiä purkkeja. Tai joku vanhaemäntä, joka yrittää myydä jotain puuhapuutarhapalstalla kasvatetuista kurpitsoista tehtyä hilloa.
No, ymmärrän närkästyksen, mutta kun pitää huolehtia, että 100 000 näyttelyvieraan muonitus sujuu nopeasti ja joustavasti ilman häiriöitä ruuan tarjoilussa, niin on ymmärrettävää, että se annetaan luotettavalle, isolle toimijalle, eikä joukolle kaikenkarvaisia lähiruokapuuhastelijoita, joiden toimintavarmuus ei ole korkealla tasolla, toisin kuin asian laita on Fazerilla.
En voisi enempää olla samaa mieltä. Ilman muuta lähiruokaporukka saa olla mukana, mutta oikea paikka on siellä hattara/lakritsikojujen nurkilla. Onnistunut näyttelyruokailu on niin iso juttu kävijälle, että siinä täytyy olla ammattimainen porukka sitä tekemässä.
Lisäksi pitää mainita, että mitään ns. "lähiruokaa" ei tosiaan "paikalliset tuottajat" ole juuri koskaan olleet missään messuilla myymässä. jos nyt lämpimästä lounaasta puhutaan. Suurkeittiöt ovat puskeneet mitä sattuu geneeristä mättöä, mitä nyt HK tarjosi 2014 Okrassa vaihtoehdon tuottajille, mutta sekään ei ollut ns. lähiruokaa...
Messukeskuksissakin tarjonta vaihtelee aikalailla. Seinäjoki Areenan lounas on yleensä ollut varsin hyvä verrattuna vaikka Tampereen messukeskuksen tarjontaan.
Mutta koskaan missään ei kerrota kenen nautaa tai broileria tai sikaa on tarjolla, tai kenen pottuja tai kenen salaattia. Myydään se ruoka sitten linjastosta tai isosta teltasta tai pienestä teltasta...
En jaksaisi myöskään esim. tilajäätelön tekiijänä kauheasti meuhkata, kun ei niitä tilajäätelöitä ole kukaan missään tuuttiin tai kippoon myymässä näyttelyiden ulkopuolellakaan.