Appeessa samalla seoksella valkuainen nousi 0,31 yks ja rasva 0,15 yks. maitomäärä kasvoi lehmää kohti 1,1 litraa. Säkkihinta karmea mutta käyttömäärä vaan g per pv. Mikä parasta soluluvut on laskenu hiljalleen koko käytön ajan. Liekö lisätty orgaaninen seleeni syyllinen vai ei? Onks tiatoo??apemies!
***Tosi hyvät ovat kokemuksesi. Valkuaispitoisuuden raju nousu kertoo todennäköisesti ongelmista valkuaissynteesissä, jonka hiivalisäys ilmeisesti korjasi. Hiiva on taipumista edesauttaa mikrobivalkuaisen valmistusta, jonka seurauksena valkuaisen määrä ohutsuolessa kasvaa. Vastaavasti hukkavalkuaisen muuttaminen ureaksi syö energiaa, joten tästä pitoisuuksien parantumisessa on täytynyt johtua.
Vaikutukset solulukuun on hiukan vaikeampi tulkita. Jos ja kun pötsi pelaa hyvin, eläimen vastustuskyky kasvaa. Samoin seleeni parantaa eläimen vastustuskykyä. Yksi syy saattaa olla hiivavalmisteissa oleva sinkki, jolla on positiivinen vaikutus kudospitoihin kuten vedinkanavaan. Tämä on kuitenkin enempi mutu-tietoa kuin faktaa.
Mikä tuotenimi tällä sun parhaaksi testatulla hiivavalmisteella on ja kenen myynnissä? Jos vaikka itse innostuis kokeilemaan...