Ei siinä suurta eroa ollut oli ihan täys vai vajaa . Suurin tekijä on viljan kosteus , kuivausilman määrä ja lämpötila . Kaikki ei kuivaa öisin , jos kapasiteettia riittää koska lämpötila laskee yöllä ja ilman kosteus lisääntyy .
Ei siinä tietysti _suurta_ eroa ole onko 200 hl vai 160 hl, varsinkaan jos lasketaan koko käyntiaika sisältäen perinteisen kiinteän jäähdytysajan. Teoriassakin ero lämpöajassa olisi vain 15-20%, kokonaisajasta vielä vähemmän.
Myöskin jos kuivataan jotakin joka luovuttaa kosteuden hitaasti (märkä herne, härkäpapu tms) niin ero jää vähäiseksi kun oikeastaan kannattaa kuivata jaksoissa ja antaa välillä tasaantua. Ja suuri osa ajasta menee joka tapauksessa tuohon odotteluun. Suurijyväinen ohrakin osaa ottaa aikaa ja erän koko ei ole silloin niin merkittävä tekijä, kohtuullisissa vaihtelurajoissa tietty.
Mutta jos 200 hl mitoitettuun koneistoon lisätään 100 hl varastokennoja niin kyllä tavallisilla viljoilla kuivausajat kasvavat saman 50% kun laitetaan satsiin tuo 100 hl lisää.
Tai sitten luonnonlait on tehty uusiksi ja uusi energiansäästön ikiliikkuja on keksitty. Taidankin hommata jostain vanhan 70 hl kuivurin pannuineen, ja pienellä varastovirityksellä alan kuivata sillä 500 hl eriä samassa ajassa kuin mitä se 70 hl on aikoinaan kuivanut... Siinähän olisi hyvän busineksen paikka :-))