Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: minä-itte - 20.12.11 - klo:15:27

Otsikko: Taas meitä kusetetaan
Kirjoitti: minä-itte - 20.12.11 - klo:15:27
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011122014980439_ru.shtml

 :o :o :o :o
Otsikko: Vs: Taas meitä kusetetaan
Kirjoitti: Tapani - 20.12.11 - klo:15:33
Mitenköhän noi paistaa kinkkunsa. Minä paistan satasen lämpötilalla ja annan olla niin pitkään, että mittari näyttää 75-80, lähempänä tuota 75:ttä. Annan kinkun lämmetä kunnolla pöydällä ennen paistamista. Nestettä valuu korkeintaan puoli litraa.
Otsikko: Kinkunpaisto...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 20.12.11 - klo:16:46
Minä paistan satasen lämpötilalla ja annan olla niin pitkään, että mittari näyttää 75-80, lähempänä tuota 75:ttä. Annan kinkun lämmetä kunnolla pöydällä ennen paistamista. Nestettä valuu korkeintaan puoli litraa.

Sama menetelmä täällä... paan uuniin viilikupillisen vettä... se pitää uunissa kosteuden yllä ja kinkusta tulee entistäkin mehevämpi + kannattaa kokeilla, ei ota eikä maksa mitään  :)
Otsikko: Vs: Kinkunpaisto...
Kirjoitti: Lehtimäki - 20.12.11 - klo:17:31
Minä paistan satasen lämpötilalla ja annan olla niin pitkään, että mittari näyttää 75-80, lähempänä tuota 75:ttä. Annan kinkun lämmetä kunnolla pöydällä ennen paistamista. Nestettä valuu korkeintaan puoli litraa.

Sama menetelmä täällä... paan uuniin viilikupillisen vettä... se pitää uunissa kosteuden yllä ja kinkusta tulee entistäkin mehevämpi + kannattaa kokeilla, ei ota eikä maksa mitään  :)

kokeile  tänä  jouluna  viinikupillista  ;D
Otsikko: Vs: Taas meitä kusetetaan
Kirjoitti: junttieinari - 20.12.11 - klo:17:35
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011122014980439_ru.shtml

 :o :o :o :o
Ja paljonkos sitä vettä sitten luonnostaan lihasta löytyy?
Otsikko: Vs: Taas meitä kusetetaan
Kirjoitti: Oksa - 20.12.11 - klo:19:12
eihän lihassa nyt vettä ole!   jokainen suomalainen tietää sen kun käväsee saunassa!   alle satanen lämpöä ja vettä ei mistään tule!       mutta laitappa yks ulkomaan pelle sinne,  niin heti on paikat märkänä!
Otsikko: Vs: Kinkunpaisto...
Kirjoitti: Sepedeus - 20.12.11 - klo:19:17
Minä paistan satasen lämpötilalla ja annan olla niin pitkään, että mittari näyttää 75-80, lähempänä tuota 75:ttä. Annan kinkun lämmetä kunnolla pöydällä ennen paistamista. Nestettä valuu korkeintaan puoli litraa.

Sama menetelmä täällä... paan uuniin viilikupillisen vettä... se pitää uunissa kosteuden yllä ja kinkusta tulee entistäkin mehevämpi + kannattaa kokeilla, ei ota eikä maksa mitään  :)

 No oikeestaan asiaa ei tunne muut, kuin sellaiset jotka ovat paistaneet oman kasvattamansa siankinkun. Kyllä nää ruiskusuolatut kinkut ovat aivan huijjausta. Suolavettä 10 eurolla.  ;D
Otsikko: Vs: Taas meitä kusetetaan
Kirjoitti: SAS - 20.12.11 - klo:19:24
Kokkarekapitalistien omistamat lihanjalostustehtaat pumppaavat suolavettä ahneuksissaan siitä tämä johtuu.Kuihtuneesta kinkusta kiitos kuluu KOKOOMUKSELLE.
Otsikko: Vs: Kinkunpaisto...
Kirjoitti: iskra - 20.12.11 - klo:19:31

 No oikeestaan asiaa ei tunne muut, kuin sellaiset jotka ovat paistaneet oman kasvattamansa siankinkun. Kyllä nää ruiskusuolatut kinkut ovat aivan huijjausta. Suolavettä 10 eurolla.  ;D
[/quote]

  Niinpä,ennen tuli pellille Rasvaa eikä tuollaista hyhmää mitä nykyään,joku tippa on sitä vaaleaksi kylmässä kovettuvaa,muu on läpikuultavaa limaista töhnää..
Otsikko: Vs: Taas meitä kusetetaan
Kirjoitti: Fuller - 20.12.11 - klo:19:34
Atria syypää tuohon, se aloitti veden myynnin aikoinaan :P
Otsikko: Vs: Taas meitä kusetetaan
Kirjoitti: Herra Banaani - 20.12.11 - klo:21:16
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä, vaan nopeakasvuisen sian lihaksissa on jo luonnostaan runsaasti nestettä, koska sian kasvunopeutta on jalostuksella lisätty.

Nykysika kasvaa parhaimmillaan yli 1000 grammaa päivässä

Se nopea kasvu siis johtuu siitä, että lihassoluun muodostuu runsaammin nestettä tässä nopeassa kasvuvaiheessa, hitaasti kasvavan sian lihassolussa on vähemmän nestettä ja enemmän varsinaista lihassolua.

Ihminen ei siis voi huijata luontoa loputtomasti, kun halutaan nopeasti kasvava sika, joudutaan tinkimään lihan laadusta, luonnon lakeja ei voi ihminen hienoimmillakaan jalostustekniikoilla muuttaa.

Kyse on tässä siis ihan lihassolun aineenvaihdunnallisesta biologiasta.

Tämä on verrattavissa siihen, kun metsää  lannoitetaan kemiallisilla lannoitteilla, niiden kasvu nopeutuu, mutta samalla puun lujuusominaisuudet heikkenevät, eli puusta tulee heikkoa "höttöpuuta"
Otsikko: Kemiantunnit...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 20.12.11 - klo:21:19
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä

Muistan kemiantunneilta, että sitä suolavettä voidaan "lisätä" vain tietty määrä, ei enempää... jos on esim. 10kg:n kinkku niin ei sen painoa suolavedellä voida rajattomasti - edes prosentteina laskettuna - kasvattaa/lisätä.
Otsikko: Vs: Kemiantunnit...
Kirjoitti: yks.9 - 21.12.11 - klo:16:48
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä

Muistan kemiantunneilta, että sitä suolavettä voidaan "lisätä" vain tietty määrä, ei enempää... jos on esim. 10kg:n kinkku niin ei sen painoa suolavedellä voida rajattomasti - edes prosentteina laskettuna - kasvattaa/lisätä.
....ja lähdeviitettä kaipaillaan tuohon edelliseen
Otsikko: Vs: Kemiantunnit...
Kirjoitti: Luomujussi - 21.12.11 - klo:17:00
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä

Muistan kemiantunneilta, että sitä suolavettä voidaan "lisätä" vain tietty määrä, ei enempää... jos on esim. 10kg:n kinkku niin ei sen painoa suolavedellä voida rajattomasti - edes prosentteina laskettuna - kasvattaa/lisätä.
....ja lähdeviitettä kaipaillaan tuohon edelliseen

Noilla peruskoulun tunneilla nukkuneille tuskin kannattaa edes tuollaista perusasiaa selitellä.

Olisko nyt joku kyllästyminen tai jokin sensuuntainen sopiva termi tässä asiassa.....

Ihan vain esimerkiksi....sä voit "sulattaa" sitä suolaa veteen vain tietyn määrän...tosin nyt lienee pikemminkin kyse siitä miten saat teknisesti sen (suola)veden sitoutumaan sinne lihan joukkoon. Jos en väärin muista niin jonkinlaisessa rummussa kun kinkkuja pyöritetään niin vesipitoisuus kasvaa mutta suolaa kai siinäkin touhussa tarvitaan.....
Otsikko: Vs: Kemiantunnit...
Kirjoitti: yks.9 - 21.12.11 - klo:17:05
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä

Muistan kemiantunneilta, että sitä suolavettä voidaan "lisätä" vain tietty määrä, ei enempää... jos on esim. 10kg:n kinkku niin ei sen painoa suolavedellä voida rajattomasti - edes prosentteina laskettuna - kasvattaa/lisätä.
....ja lähdeviitettä kaipaillaan tuohon edelliseen

Noilla peruskoulun tunneilla nukkuneille tuskin kannattaa edes tuollaista perusasiaa selitellä.

Olisko nyt joku kyllästyminen tai jokin sensuuntainen sopiva termi tässä asiassa.....
....ja lähdeviitettä kaipaillaan tuohon edelliseen
Otsikko: Vs: Kemiantunnit...
Kirjoitti: Luomujussi - 21.12.11 - klo:17:10
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä

Muistan kemiantunneilta, että sitä suolavettä voidaan "lisätä" vain tietty määrä, ei enempää... jos on esim. 10kg:n kinkku niin ei sen painoa suolavedellä voida rajattomasti - edes prosentteina laskettuna - kasvattaa/lisätä.
....ja lähdeviitettä kaipaillaan tuohon edelliseen

Noilla peruskoulun tunneilla nukkuneille tuskin kannattaa edes tuollaista perusasiaa selitellä.

Olisko nyt joku kyllästyminen tai jokin sensuuntainen sopiva termi tässä asiassa.....
....ja lähdeviitettä kaipaillaan tuohon edelliseen

Minä nyt pitäisin aika nöyryyttävänä jos joutuisin jollekin selittelemään jotain peruskoulun oppikirjoista.

Oletko sä nyt sitä mieltä että sä voit saada suolavesipitoisuudeksi kinkulla sadaksi prosentiksi...........

Ehkä se raja ja kylläisyyspiste tulee jossain vastaan....