Jossain on mennyt pieleen, kun niitä juustoja täytyy tuoda niin paljon. Voisiko asialle tehdä vielä jotain?
Juuston tuonnin tarpeesta keskusteltaessa kuulee/lukee usein myös tuottajakuluttajien kommentit, joissa moititaan Valion juustoja mauttomiksi. Ilmeisesti laihoiksi tjtn. Mää kun rn juustoistakaan mitään ymmärrä, en paremmasta tiedä niin en osaa valittaa.
Kai tuontiin on syynä "koska mä voin" -tyyppinen ajattelu. Ja on niin halbaakin... moni kuluttaja joutuu ajattelemaan asiaa lompakon kautta.
Kaikissa tuotteissa ei ole vaihtoehtoja tuonnille, vrt. mm. suurin osa koneista ja laitteista, joita ei valmisteta Suomessa. Tästäkin aina tulee kommenttia tyyliin "miksi meidän (kuluttajien) pitäisi ostaa suomalaista (huonolaatuista) tuotetta, et itsekään käytä suomalaisia koneita/palveluita!"