Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 290

Viestit - maanviljelija

Nyt on tehty ja lähetetty, alvit vielä maksamatta.
Kaluston myynti mvl:n mukaan, eli menojäännöksen ylittävä summa Lom. 2  kohtaan 3, ei vaadi mitään lisäselvityksiä koska kalustosarakkeesta kyllä selviää tapahtuma.
Pellon myynti on sensijaan tvl:n mukaista tuloa eli jos on omistettu yli 10v niin hankintameno olettama on 40%, tukioikeuksia ei huomioida eikä salaojia, ellei niitä ole erikseen hinnoiteltu kauppakirjassa.
Todellista ostohintaakin voi käyttää, jos seon verovelvolliselle edullisempi.
Salaojista minulle on kerrottu että ne voi hinnoitella vaikka ne olisi kokonaan poistettu. Ostaja voi tehdä poistot mutta myyjä maksaa niistä normaalin luovutusvoittoveron.
Tuleekos tuosta luovutusvoittoveroa tai mitä se nyt olikaan,siinä kait  oli aika kuin pitkään oli omistuksessa.Alvin tietysti maksat myydyistä koneista.Ja myyntitulo on maatalouden tuloa muutoin.Liekö iso vaiva tehdä lisäselvitys,mutta selkeästihän asia konepoistotaulukossakin selviää.
Kyllä kaluston myynti tai omaan käyttöön otto tuloverotuksen puolella aina verotetaan.
Katselin verottajan videoita, tukioikeuksien siirron verotusta pellon myynnin yhteydessä en oikein ymmärtänyt. Tukioikeudet verotettaisiin aina tulona vaikka niitä ei kauppakirjassa olisi eritelty ja niistä pitäisi maksaa alv?. Sitten oli taulukko jonka mukaan tukioikeuden arvo on 197€/ha(muistaakseni. Tätä käytetään jos muuta ei ilmoitettu. Sinänsä isosta rahasta kyse. Ostaja joutuisi mahdollisesti maksamaan tuon päälle alvin? Kuitenkin kauppakirjassa mainintana on että peltojen mukana myös vastaavat tukioikeudet siirtyvät ostajalle. Mitään hintaa niile ei ole määritelty. Nyt on kyse toiselle viljelijälle myynnistä ei spv:sta. Muutama vuosi sitten myin pienen pellonlämpäreen eikä silloin verottaja perään huudellut tukioikeuksista vaikka nekin siirtyivät ostajalle. Onko käytäntö muuttunut? Voihan nuo tukioikeudet vaikka lahjoittaa. Lahjaveroa menisi vasta yli 25 ha kaupasta.
Ymmärtääköhän verottaja kun kaluston poistoissa ilmoitan maatalouden koneista saadut myyntihinnat ja menojäännös tästä syystä on negatiivinen ja tämä summa ilmoitetaan 24%  arvonlisäverollisena myyntinä kohdassa 3 muut myyntitulot? Pitääkö tehdä joku eri selvitys?
Olen nyt myynyt osan pelloista. Lohkot 1-6ha, salaojat tiensä päässä, epämääräisen muotoisia ja jokunen isompi kivikin löytyy. Koko kauppa parisataa joten kyllä joillain on rahaa/rahoitusta.
Siis mikä pinta-ala, 6ha? No ei ole Kiuruvedellä..
Uudellamaallahan tapellaan maasta kukkapurkissakin.
Eikös joku täällä juuri kertonut kuinka 9ha peltoa ja 3-4ha metsää oli 300 000..
Oli hehtaarihinta alempi.
Olen nyt myynyt osan pelloista. Lohkot 1-6ha, salaojat tiensä päässä, epämääräisen muotoisia ja jokunen isompi kivikin löytyy. Koko kauppa parisataa joten kyllä joillain on rahaa/rahoitusta.
Vinkki. Kattelkaahan puhelin- ja nettiliittymääkin välillä ja kilpailuttakaa.

Tähän asti olen tullut toimeen 19,90 hintaisella liittymällä jossa rajattu määrä ilmaista puhetta/viestejä ja  2 megan 3g liittymä. Huomasin että 4g liittymien hinnat on tippuneet ja huudatin tuon liittymän omalla operaattorilla. Tuloksena rajaton 4G liittymä hintaan 21,90 / vuoden sopimus. Eihän täällä tuon operaattorin 4g toimi, mut 3g ihan asiallisesti ja aikoinaan kun vaihdoin radiolinjasta tuohon niin kuuluvuus vaan parani.

Mulla on samanlainen liittymä 16,90/kuukausi, vuoden soppari. Jo kolmatta kertaa peräjulkkaa, uusivat aina kun kysyy, mitä tehdään kun muualtakin saisi halvalla kans  ;D
Keneltä? Juuri tein vuoden sopparin DNA 4G 200/200 puhe/tekstarit 19,80 kk. Puhelimen vaihdoin samalla. Sony Xperia X Performance 499€. Oli Samsung mutta siitä alkoi näyttö hiipua. Tässä pitäisi olla suht hyvä kamera.
Vapaa sana / Vs: paskalaki on paska laki.
: 21.12.16 - klo:17:10
Hiukan alle 4 tonnia oli peritty ok talon omistajilta erään putkihankkeen alueella, jakossa  lisää tavanomaisia maksuja.
Tuo nyt ei kovin iso maksu ole. Täällä liittymismaksu 5 tonnia ja liitostöistä vähintään 2 tonnia lisää.
Näin on. Jotkut täällä tosin haikailee maanviljelys-ja metsämaalle kiinteistöveroa ja puolustavat sitä kun sen saisi vähentää verotuksessa. Minä sillä rahalla tekisi tuotannollisen investoinnin ennemmin kuin maksaisi tyhjästä.
Miten jos myyn pellot nyt niin täytyykö uuden omistajan säilyttää kasvipeitteisyys jonka olen ilmoittanut?
Tällainen tuli mieleen tuon myynnin suhteeen. Naapurilla, omakotiasuja on rasitetie minun maallani. Itse en tietä en juuri käytä mutta myytyäni pellot tien liikenne kasvaa huomattavasti ostajan käyttäessä sitä. Naapuri hieman tietä kunnostanut, on ollut olemassa jo kun hän siihen saanut rasitteen. Voiko hän estää uuden omistajan tien käytön? Itselle jää vielä tien maa-ala omistukseen ja tie vie omistamalleni metsäpalstalle. Voinko kauppakirjaan merkitä ostajalle käyttöoikeuden tiehen?

Jos tilan myynnin yhteydessä tehtään lohkomisia paras tapa on kirjata viralliset tierasitteet joita pitkin eri tiloille kuljetaan. Tämän todennäköisesti ja toivottavasti maanmittari tekee nykyään aina automaattisesti lohkomisen yhteydessä. Joka tapauksessa virallisten rasitteiden ajantasalle saattaminen vaikkei lohkomisia tehtäisikään olisi selvin tapa myös tulevaisuutta ajatellen ja varmistaisi kulkuyhteyttä sitten kun taas jonkin kiinteistön omistaja vaihtuu.

Tietä kunnostanut naapuri eikä edes maapohjan omistaja pysty käsittääkseni kieltämään tien käyttämistä sillä perusteeella, että hän/he ovat tietä kunnostaneet. Mutta uusi tienkäyttäjä on vaadittaessa velvollinen maksamaan osan jo tehdyistä peruskunnostuksista ja joka tapauksessa uuden omistajan on tulevaisuudessa otettava osaa tien ylläpitoon. Jos tie ja kulkureitti kulkee tuon naapurin pihan lävitse, niin kannattaa varautua siihen että kulkeminen sitä reittiä pitkin alkaa olla historiaa. Pihoilta tierasitteen saa pois hyvin helposti.
Joo ei kulje, naapurilla liittymä tilustiehen jossa rasite. Asuinrakennus 50 metrin päässä tilustiestä. Alkoi vaivaamaan vain kun aikoinaan möin metsäpalstan johon naapuri oli saanut tierasitteen peltotielle. Kauppakirjaan tuli merkintä että tieoikeuksista päätetään lohkomisen yhteydessä. Eli minulla ei kai ollut tieoikeutta vaikka tie oli maillani ja käytin sitä metsään mennessä. Minulla siis ei ole tieoikeutta tähänkään tiehen vaikka se on ollut olemassa melkein 100 vuotta? Naapurin tontti lohkottu maistani ja kauppakirjassa annettu lupa käyttää tietä sillä ehdolla että ostaja itse vastaa tontilla vievän osuuden talvikunnossapidosta ja tien kunnostamisesta niin että sitä pystyy ajamaan henkilöautolla. Ennen lohkomista ostaja myynyt tontin edelleen ja uusi omistaja oli sitten lohkomisen yhteydessä saanut rasitteen. Tien varteen jää minulle edelleen maita joten minulle pitäisi myös hakea rasite tiehen?Ihan hyvin tähän saakka pärjätty kyseisen naapurin kanssa koska en tietä juuri ole käyttänyt. Nyt epäilyttää suhtautuminen kun liikenne lisääntyy ja luultavasti ajetaan raskaita lietekuormia tiellä. Pelloille pääsee toista tietä mutta se kulkee meikäläisen pihan ylitse ja tekisi melkein puolen kilometrin lenkin. Ja kuten totesit rasitteita pihojen läpi ei kai myönnetä enkä tietysti haluakaan.
Tällainen tuli mieleen tuon myynnin suhteeen. Naapurilla, omakotiasuja on rasitetie minun maallani. Itse en tietä en juuri käytä mutta myytyäni pellot tien liikenne kasvaa huomattavasti ostajan käyttäessä sitä. Naapuri hieman tietä kunnostanut, on ollut olemassa jo kun hän siihen saanut rasitteen. Voiko hän estää uuden omistajan tien käytön? Itselle jää vielä tien maa-ala omistukseen ja tie vie omistamalleni metsäpalstalle. Voinko kauppakirjaan merkitä ostajalle käyttöoikeuden tiehen?
Tuntuu vain, että naapurisopu joutui koetukselle. Vuokrasin kauempana sijaitsevalle suurelle karjatilalle, enkä rajanaapuri luomuviljelijälle.

Miten saatoit tuollaiseen toimenpiteeseen  eksyä. Semmoista pidetään täällä päin todellisena sodanjulistuksena rajanaapureille, nehän ovat niin kuin puoliksi omistamassa niitä lopettavan peltoja, ei niitä saa muille antaa.

Rajanaapurin nautintaoikeus kuulemma on muualla maailmassa tavallista. No, ostin hiukan peltoa rajalta, mutta silti sain hiukan kauempaa lieviä syytöksiä osakseni siltikin, kun se sarka oli kuulemma katsottu jo valmiksi muuhun tarpeeseen.

-SS-

Yksi ostotarjous,paras, on karjatilalta ei ihan vierestä. Tulee kyllä paskaa niskaan naapureilta. Sen verran kauan kärkkyneet näitä tiluksia. Siksi muutankin pois.
Tilakeskuksilla ja mummonmökeillä on arvoa nousukautena, kun työvoimapulassa paremmintoimeentulevat työmatkapendelöijät haluavat kauemmas kaupungin hälystä. Mutta esimerkiksi Salon seudulla semmoinen pihapiiri on ongelmajätettä, eli tilakeskuksen arvo voi olla negatiivinen, purku- ja jätteenhävityksen hinta. Tietysti myös kunnan haja-asutusalueelle poikkeusluparakentamiseen suhtautuminen on merkittävä asia, mahdollisten tonttien arvon kehittymistä silmälläpitäen.

Että peltokauppoihin jos pääsee, niin voihan tämän todentaa itsekin. Laittaa ehdoksi kokotilan kaupan, katsoo, kuinka paljon ostajaehdokas alentaa tarjoustaan.

-SS-

Peltojen myynnin jälkeen jää vielä n 20 ha metsä/pelto/ tonttimaata sisältäen 4 rakennuspaikkaa. Eikä sinänsä kiire myydä, voihan tässä vielä pari vuotta asua. Eikä sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu, voi lotossa tulla päävoitto tjsp.
http://yle.fi/uutiset/3-8464611
Mitenköhän peltomaan hinta kehittyy eri alueilla tulevaisuudessa? Tuleeko hinnat laskemaan tämän "kriisin" myötä, vai pitääkö laajentavien tilojen tarve hinnat entisellään?
Mikä on hinta-arviosi Uudellamaalla ei niin hyvästä salaojitetusta epämääräisen lohkorakenteen omaavasta pellosta. Ei mitään suorakaiteen muotoisia ja 1,5 - 6 ha lohkoja, yhteensä muutamakymmenhehtaari, ja salaojatkin tiensä päässä. Pari potentiaalista ostajaa. Lehmä ja viljatiloja.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 290