Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus  (Luettu 25306 kertaa)

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Hyvään lihaan liittyvä elokuvavinkki: Steak Revolution niminen leffa Netflixissä, raskalainen leffa hyvän pihvin metsätyksestä (jossa jo alkuun todetaan että ranskalaisista roduista ei sitä hyvää pihviä oikein saa. Blondi ja Charolainen sopivat paremmin keitettäväksi).

Edit: Katsoin loppuun ja täytyy sanoa että hämmentävän informatiivinen leffa. Sortuu pieneen ituhippeilyyn haluten korostaa nurmiruokinnan paremmuutta, ja on välillä vähän hidas, mutta hämmentävällä tavalla pitää fokuksen eläimissä ja antaa kuitenkin hyvät pisteet monelle viljalla tuotetulle pihville. Siis kannattaa oikeasti katsoa jos hyvä naudanliha ja sen tuottaminen kiinnostaa. Ruotsikin on mukana.

Niin totta. Lihasopparotuja kutsutaan silti pihvikarjaksi, vaikka se onkin selvä virhe.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Hyvään lihaan liittyvä elokuvavinkki: Steak Revolution niminen leffa Netflixissä, raskalainen leffa hyvän pihvin metsätyksestä (jossa jo alkuun todetaan että ranskalaisista roduista ei sitä hyvää pihviä oikein saa. Blondi ja Charolainen sopivat paremmin keitettäväksi).

Edit: Katsoin loppuun ja täytyy sanoa että hämmentävän informatiivinen leffa. Sortuu pieneen ituhippeilyyn haluten korostaa nurmiruokinnan paremmuutta, ja on välillä vähän hidas, mutta hämmentävällä tavalla pitää fokuksen eläimissä ja antaa kuitenkin hyvät pisteet monelle viljalla tuotetulle pihville. Siis kannattaa oikeasti katsoa jos hyvä naudanliha ja sen tuottaminen kiinnostaa. Ruotsikin on mukana.

Niin totta. Lihasopparotuja kutsutaan silti pihvikarjaksi, vaikka se onkin selvä virhe.

Spoilaan tähän ketjuun ensi sunnuntaina sen, mitkä pihvit olivat parhaita, ja muita leffan pääpointteja. En vielä, koska mielestäni se on oikeasti katsomisen arvoinen nautaihmisille.

edit: Ja kaikkien joilla netti toimii kunnolla, pitäisi mielestäni ainakin kokeilla netflixiä.

Viimeksi muokattu: 17.10.16 - klo:19:58 kirjoittanut antti-x

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Hyvään lihaan liittyvä elokuvavinkki: Steak Revolution niminen leffa Netflixissä, raskalainen leffa hyvän pihvin metsätyksestä (jossa jo alkuun todetaan että ranskalaisista roduista ei sitä hyvää pihviä oikein saa. Blondi ja Charolainen sopivat paremmin keitettäväksi).

Edit: Katsoin loppuun ja täytyy sanoa että hämmentävän informatiivinen leffa. Sortuu pieneen ituhippeilyyn haluten korostaa nurmiruokinnan paremmuutta, ja on välillä vähän hidas, mutta hämmentävällä tavalla pitää fokuksen eläimissä ja antaa kuitenkin hyvät pisteet monelle viljalla tuotetulle pihville. Siis kannattaa oikeasti katsoa jos hyvä naudanliha ja sen tuottaminen kiinnostaa. Ruotsikin on mukana.

Niin totta. Lihasopparotuja kutsutaan silti pihvikarjaksi, vaikka se onkin selvä virhe.

Spoilaan tähän ketjuun ensi sunnuntaina sen, mitkä pihvit olivat parhaita, ja muita leffan pääpointteja. En vielä, koska mielestäni se on oikeasti katsomisen arvoinen nautaihmisille.

edit: Ja kaikkien joilla netti toimii kunnolla, pitäisi mielestäni ainakin kokeilla netflixiä.


.... 3-5 vuotiaiden hereford- ja limousine-lehmien...
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Hyvään lihaan liittyvä elokuvavinkki: Steak Revolution niminen leffa Netflixissä, raskalainen leffa hyvän pihvin metsätyksestä (jossa jo alkuun todetaan että ranskalaisista roduista ei sitä hyvää pihviä oikein saa. Blondi ja Charolainen sopivat paremmin keitettäväksi).

Edit: Katsoin loppuun ja täytyy sanoa että hämmentävän informatiivinen leffa. Sortuu pieneen ituhippeilyyn haluten korostaa nurmiruokinnan paremmuutta, ja on välillä vähän hidas, mutta hämmentävällä tavalla pitää fokuksen eläimissä ja antaa kuitenkin hyvät pisteet monelle viljalla tuotetulle pihville. Siis kannattaa oikeasti katsoa jos hyvä naudanliha ja sen tuottaminen kiinnostaa. Ruotsikin on mukana.

Niin totta. Lihasopparotuja kutsutaan silti pihvikarjaksi, vaikka se onkin selvä virhe.

Spoilaan tähän ketjuun ensi sunnuntaina sen, mitkä pihvit olivat parhaita, ja muita leffan pääpointteja. En vielä, koska mielestäni se on oikeasti katsomisen arvoinen nautaihmisille.

edit: Ja kaikkien joilla netti toimii kunnolla, pitäisi mielestäni ainakin kokeilla netflixiä.


.... 3-5 vuotiaiden hereford- ja limousine-lehmien...

Vanhanpuoleinen musta hieho taitaa olla lähempänä elokuvan näkemystä, mutta katso ihmeessä se leffa. :)

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Hyvään lihaan liittyvä elokuvavinkki: Steak Revolution niminen leffa Netflixissä, raskalainen leffa hyvän pihvin metsätyksestä (jossa jo alkuun todetaan että ranskalaisista roduista ei sitä hyvää pihviä oikein saa. Blondi ja Charolainen sopivat paremmin keitettäväksi).

Edit: Katsoin loppuun ja täytyy sanoa että hämmentävän informatiivinen leffa. Sortuu pieneen ituhippeilyyn haluten korostaa nurmiruokinnan paremmuutta, ja on välillä vähän hidas, mutta hämmentävällä tavalla pitää fokuksen eläimissä ja antaa kuitenkin hyvät pisteet monelle viljalla tuotetulle pihville. Siis kannattaa oikeasti katsoa jos hyvä naudanliha ja sen tuottaminen kiinnostaa. Ruotsikin on mukana.

Niin totta. Lihasopparotuja kutsutaan silti pihvikarjaksi, vaikka se onkin selvä virhe.

Spoilaan tähän ketjuun ensi sunnuntaina sen, mitkä pihvit olivat parhaita, ja muita leffan pääpointteja. En vielä, koska mielestäni se on oikeasti katsomisen arvoinen nautaihmisille.

edit: Ja kaikkien joilla netti toimii kunnolla, pitäisi mielestäni ainakin kokeilla netflixiä.


.... 3-5 vuotiaiden hereford- ja limousine-lehmien...

Vanhanpuoleinen musta hieho taitaa olla lähempänä elokuvan näkemystä, mutta katso ihmeessä se leffa. :)

Sovitaan, että rasvainen naaras 😅😅
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

paalipoika

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 697
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Kyllähän paras liha on ab taikka hf lehmässä ja rasvaluokka noin 4 taikka yli.

Tuohon ruokintaan. Rotukarjahankkeessa jota veti Satafood ja MAiju Pesonen siellä tutkittiin sellaista ruokinta mallia, Väkirerun osuutta nostettiin 65 vuorokautta ennen teurastusta 40% kuiva-aineesta, sillä saavutettiin  loppukiri kasvuun, ruholuokannousu ja ennenkaikkea lihaksen sisään rasvaa, eli marmoroitumista.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Kyllähän paras liha on ab taikka hf lehmässä ja rasvaluokka noin 4 taikka yli.

Tuohon ruokintaan. Rotukarjahankkeessa jota veti Satafood ja MAiju Pesonen siellä tutkittiin sellaista ruokinta mallia, Väkirerun osuutta nostettiin 65 vuorokautta ennen teurastusta 40% kuiva-aineesta, sillä saavutettiin  loppukiri kasvuun, ruholuokannousu ja ennenkaikkea lihaksen sisään rasvaa, eli marmoroitumista.

Tuo loppuruokinta vahvasti väkirehupohjalta on ilmeisesti aika yleinen toimintamalli kun huippulihaa tuotetaan. Vaikka muuten ruokittaisiin nurmivaltaisesti.


Ruotsissa ovat muuten lanseeranneet teurastusautoja jotka kulkeva tilalta tilalle, ja siinä on aika hyvä pointti sen osalta, että stressi juuri ennen teurastusta pilaa isolla rahalla ja suurella vaivalla tuotetun lihan tosi tehokkasti.

Viimeksi muokattu: 17.10.16 - klo:21:01 kirjoittanut antti-x

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Kyllähän paras liha on ab taikka hf lehmässä ja rasvaluokka noin 4 taikka yli.

Tuohon ruokintaan. Rotukarjahankkeessa jota veti Satafood ja MAiju Pesonen siellä tutkittiin sellaista ruokinta mallia, Väkirerun osuutta nostettiin 65 vuorokautta ennen teurastusta 40% kuiva-aineesta, sillä saavutettiin  loppukiri kasvuun, ruholuokannousu ja ennenkaikkea lihaksen sisään rasvaa, eli marmoroitumista.

Pitää vissiin olla hyvin vähärasvainen elukka jolle energia nostetaan ja valkuaista alennetaan lopussa.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

paalipoika

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 697
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Tuotahan tuolla isonveden takana tehdään. Tuolla ruokintamallilla sitten pystytään vaikuttamaan paljon sonnin teurastus ajankohtaan. Yleensäkkin jos on kaksi samana päivänä syntynyttä sonnia niin ne voidaan teurastaa joko 15 kk.n iässä taikka 24kk.n iässä, kun otetaan huomioon erilaiset ruokinta ja rotuvaihtoehdot. Ja kummatkin voivat toimia yhtä kannattavasti. Tuo hitaampi kasvatusmalli ei kyllä sovi joka tilalle, joko isäntäväen henkisistä syistä johtuen, tuotannon laajuudesta, kasvattamoista, vilje tekniikoista ja yms riippuvista syistä.

paalipoika

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 697
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Kyllähän paras liha on ab taikka hf lehmässä ja rasvaluokka noin 4 taikka yli.

Tuohon ruokintaan. Rotukarjahankkeessa jota veti Satafood ja MAiju Pesonen siellä tutkittiin sellaista ruokinta mallia, Väkirerun osuutta nostettiin 65 vuorokautta ennen teurastusta 40% kuiva-aineesta, sillä saavutettiin  loppukiri kasvuun, ruholuokannousu ja ennenkaikkea lihaksen sisään rasvaa, eli marmoroitumista.

Pitää vissiin olla hyvin vähärasvainen elukka jolle energia nostetaan ja valkuaista alennetaan lopussa.

kyllä siinä annettiin valkuaisrehua väkirehun joukossa

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Kyllähän paras liha on ab taikka hf lehmässä ja rasvaluokka noin 4 taikka yli.

Tuohon ruokintaan. Rotukarjahankkeessa jota veti Satafood ja MAiju Pesonen siellä tutkittiin sellaista ruokinta mallia, Väkirerun osuutta nostettiin 65 vuorokautta ennen teurastusta 40% kuiva-aineesta, sillä saavutettiin  loppukiri kasvuun, ruholuokannousu ja ennenkaikkea lihaksen sisään rasvaa, eli marmoroitumista.

Pitää vissiin olla hyvin vähärasvainen elukka jolle energia nostetaan ja valkuaista alennetaan lopussa.

kyllä siinä annettiin valkuaisrehua väkirehun joukossa

Satutko muistamaan mikä raakavalkuaisprosentti lopussa oli ??

Rupeaa kiinnostamaan.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

paalipoika

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 697
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
http://www.satafood.net/index.php?page=rotukarjan-hyvinvoinnin-ja-taloudellisten-toimintaedellytysten-kehittaeminen

tuosta osoitteesa pääsee hankkeeseen kun valitsee alta kohdan "rotukarjan hyvinnoinnin ja taloudellisten toimintaedellytysten kehittäminen

Lese

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 525
  • Proud to be a REDNECK
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Kyllähän paras liha on ab taikka hf lehmässä ja rasvaluokka noin 4 taikka yli.

Tuohon ruokintaan. Rotukarjahankkeessa jota veti Satafood ja MAiju Pesonen siellä tutkittiin sellaista ruokinta mallia, Väkirerun osuutta nostettiin 65 vuorokautta ennen teurastusta 40% kuiva-aineesta, sillä saavutettiin  loppukiri kasvuun, ruholuokannousu ja ennenkaikkea lihaksen sisään rasvaa, eli marmoroitumista.

Pitää vissiin olla hyvin vähärasvainen elukka jolle energia nostetaan ja valkuaista alennetaan lopussa.

kyllä siinä annettiin valkuaisrehua väkirehun joukossa

Satutko muistamaan mikä raakavalkuaisprosentti lopussa oli ??

Rupeaa kiinnostamaan.

https://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/481462/RotukarjahankkeenLoimaa.pdf?sequence=1
Miks Vesa myy ja te ette?

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Kyllähän paras liha on ab taikka hf lehmässä ja rasvaluokka noin 4 taikka yli.

Tuohon ruokintaan. Rotukarjahankkeessa jota veti Satafood ja MAiju Pesonen siellä tutkittiin sellaista ruokinta mallia, Väkirerun osuutta nostettiin 65 vuorokautta ennen teurastusta 40% kuiva-aineesta, sillä saavutettiin  loppukiri kasvuun, ruholuokannousu ja ennenkaikkea lihaksen sisään rasvaa, eli marmoroitumista.

Pitää vissiin olla hyvin vähärasvainen elukka jolle energia nostetaan ja valkuaista alennetaan lopussa.

kyllä siinä annettiin valkuaisrehua väkirehun joukossa

Satutko muistamaan mikä raakavalkuaisprosentti lopussa oli ??

Rupeaa kiinnostamaan.

https://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/481462/RotukarjahankkeenLoimaa.pdf?sequence=1

Sieltä se löytyi. Oli n. 16% 😅

Kuiva-aineena 7,6 kg säilörehua, 2,5 kiloa ohraa ja 2,6 kiloa ŕypsiä. Yhteensä 13,5 kgka vuorokaudessa.. Joka on tosiaan jotain 40% yli normien.

Mutta kallis dietti. Lypsylehmillle annetaan siis samaa, noin 21 kg kuìva-ainetta vuorokaudessa. Maitoa tulee 32-34 litraa.

Hieno tuo tutkimus, siinä oĺi ne kasvukäyrätkin. Täytyy opiskella ja hyödyntää
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Unohdin pistää tänne että mitkä olivat Steak Revolution leffan parhaat pihvit:

Paras oli 13 vuotias Rubia Gallega (espanjalainen liharotu) härkä. Eli ihan vaan lihantuotantoa varten 13 vuotta kasvatettu eläin. Joka päiväannokseksi Espanjassa sai 8-15kg viljaa ja 20kg heinää/olkea, jos oikein katsoin. Aika extremen kallis tapa tuottaa pihvi, vaikka voivat toki saada 2 tonnia elopainoa kun tarpeeksi ehtivät kasvaa. Tämä vaatii myös naudaksi järjettömän pitkää raakakypsytystä raittiissa ilmassa, eli todellinen extremelaji.

Toisena oli brittiläinen longhorn-pihvi erittäin laadukkaan brittiravintolan valmistamana. Liha saa levätä erillisessä laittessa 54 asteessa 15min kypsentämisen jälkeen jne. Tämän ruokinnasta ei tietoa, luultavasti nurmea lähinnä, ja lopuksi viljaa enemmän. Ainakin tämä on yleinen tapa tuotta hyvää lihaa siellä päin.

Kolmantena waguy-hieho, joka on parempaa kuin kobeliha (joka siis on waguy härkää/sonnia). Väkirehulla ja heinällä/oljella ruokittua. Tämä oli ns. suussasulavinta mutta ei ehkä niin paljon makua kuin sen voittajissa.

Neljäntenä Peter Luger, iso ja kallis pihvipaikka jossa Amerikkalaiseen tehotuotantotapaan tuotettu (mutta erikseen parhaat ruhot valittu) agnus-pihvi kypsennetään kahteen kertaan. Ensin ritilällä grillataan iso (noin kilo) luullinen kimpale kokonaisena, sitten se leikellään tarjoilulautasella paloiksi ja poistetaan jämäpaloja, ja lautanen taas grilliin.



Vasta yhdeksäntenä oli ruotsalainen (tosi kallis) waguy-sonni ruoholla ruokittuna. Ehkä syynä on se, että paras genetiikka ei ole eksynyt ruotsiin, ehkä kokit eivät olleet tarpeeksi hyviä, tai ehkä se waguy olisi tarvinut enemmän viljaa syödäkseen. :)




Lisäpointtina pitää sanoa, että tässä on taas ibérico de bellota -possua tullut syötyä, ja kyllä se pari vuotta kasvanut, pari vuotta ilmakuivattu ja tammenterhoilla ruokittu possu on vaan upeimmasta päästä lihaa. Ja hyvään naudan pihviin verrattuna suorastaan halpaa (tämä tuliaisena saatu näyttää olleen 150€/kg) kun sitä voi syödä aika pienen palan kerrallaan. Ja kotona eikä jossain Espanjassa tms. :)