Tuo Antti-X.n ruokinta malli on jo todettu hyväksi 1970-luvun Suomessa, sitä harjoitettiin 2000 asti yleisesti. Sittenhän tuli nämä suuremmat nautakasvattamot ja apevaunut, toimii hyvin vallankin maitorotuisilla ja raskailla roduilla.
Mutta eikö sitten kannattaisi se vilja määrä kumminkin syöttää sioille taikka ihmisille suoraan.
Laajennetaan tätä asiaa hieman. Miksi naudoille pitää syöttää ihmisille kelpaavaa ruokaa??? Sen proteiini määrän minkä naudat pystyvät tuottamaan maidossa taikka lihassa, niin saisimme paljon helpommin syömällä sikaa, kanaa, kasviksia. Sitten syödään märehtijöillä tuotettua ruokaa kun 1-mahaiset eivät pysty sitä enään hyödyntämään, eli korsirehu. Naudanliha ja maito on mitä parasta ravintoa kun se tuotetaan oikein eli korsirehuilla. Viljat voidaan syöttää sioille taikka kanoille tahi syödä itse.
Minkä takia muuten länsimaalaiset aikuiset ovat ainoita jotka juo maitoa? Se vasta on epäluonnollinen ravinto aine aikuisille ihmisille?
Kohtuulisesti lypsävän, pitkäikäisen lypsykarjan hyötysuhde (jos siis lopputuotteen, maidon ja lihan engiasisältöä ajatellaan) on parempi kuin missään lihantuotannossa, edes broilerilla. Riippumatta siitä, miten sen lehmän ruokkii. Sille lehmälle voi toki syöttää viljasta myös korret, mikä parantaa viljan hyötykäyttöä. Ja tietty voi vetää pelkkää härkäpakua ja viljaa jos haluaa parantaa hyötysuhdetta.
Ja maitoa litkineet länsimaalaiset ovat tainneet historiallisesti pärjätä aika hyvin.
Ja jos ei halua juoda maitoa niin siitä voi tehdä aika montaa erilaista jalostetta. Hapatettua maitoa on perinteisesti nautittu muuallakin kuin länsimaissa.
Sääli että PP ei vastannut mitään siitä, mikä sitä laatua hänen mielestään on. Ehkä hänen nykyinen kirjoittelunsa on sitä laatua?