Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus  (Luettu 25306 kertaa)

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Oletteko koskaan kuulleet lihan sisäisestä laadusta tai maidon?  ;D

Heinälihaa, kiitos!

t. Pihvivegaani

Maailman arvokkainta kobe-lihaa tuotetaan pelkästään heinällä ja väkirehulla, ei koskaan tuoreella nurmella:

http://www.kobe-niku.jp/en/contents/faq/index.html

What kind of feed do Kobe Beef cows eat?
As well as dried pasture forage and grasses such as rice straw, they are fed a diet of nutrition-rich feed supplements made by blending together soybean, corn, barley, wheat bran, and various other ingredients. They are given no pasture grass at all to eat. Water, too, is very important besides feed. This is the reason why there are many cattle-rearing farms in areas with good, clean water.

Toiset eivät anna ollenkaan heinää, vain riisin olkea ja väkirehua:

https://scandinaviantraveler.com/en/food-drink/the-secrets-behind-kobe-beef

Every farmer has a secret recipe
A few kilometers up the road is the farm of another prize-winning farmer, Katsunori Ohta. He and his brother Tetsuya won the Kobe Beef Association’s Distinction Award in 2011 and 2012. They raise cattle, and also serve it in three restaurants and a retail store.

The Ohta farm is a big operation. The brothers have 700 regular Wagyu cattle in addition to the 500 that will become Kobe beef.

“We started around 25 years ago with 100 cows,” he says. “The key to raising top-quality Kobe beef is balance and proportion. Pedigree is important, but it is the feeding that produces champion cattle. Every farmer has his own ‘secret’ recipe, but we feed our cattle a blend of rice straw, soybean, maize, barley, and other cereals.”



Eli nurmea ei tarvita laadultaan parhaan naudanlihan tuotannossa, eikä sitä tarvita mahdollisimman kustannustehokkaassa länsimaisessa naudanlihantuotannossa.  Tukioptimoidussa lihan tuotannossa sille ehkä on paikkansa jatkossakin. :)
Tässäkin näkyy maidontuottajan ajatusmaailma...Arvokkain=laadukkain..
Ite ajattelen hieman eri tavalla...

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Oletteko koskaan kuulleet lihan sisäisestä laadusta tai maidon?  ;D

Heinälihaa, kiitos!

t. Pihvivegaani

Maailman arvokkainta kobe-lihaa tuotetaan pelkästään heinällä ja väkirehulla, ei koskaan tuoreella nurmella:

http://www.kobe-niku.jp/en/contents/faq/index.html

What kind of feed do Kobe Beef cows eat?
As well as dried pasture forage and grasses such as rice straw, they are fed a diet of nutrition-rich feed supplements made by blending together soybean, corn, barley, wheat bran, and various other ingredients. They are given no pasture grass at all to eat. Water, too, is very important besides feed. This is the reason why there are many cattle-rearing farms in areas with good, clean water.

Toiset eivät anna ollenkaan heinää, vain riisin olkea ja väkirehua:

https://scandinaviantraveler.com/en/food-drink/the-secrets-behind-kobe-beef

Every farmer has a secret recipe
A few kilometers up the road is the farm of another prize-winning farmer, Katsunori Ohta. He and his brother Tetsuya won the Kobe Beef Association’s Distinction Award in 2011 and 2012. They raise cattle, and also serve it in three restaurants and a retail store.

The Ohta farm is a big operation. The brothers have 700 regular Wagyu cattle in addition to the 500 that will become Kobe beef.

“We started around 25 years ago with 100 cows,” he says. “The key to raising top-quality Kobe beef is balance and proportion. Pedigree is important, but it is the feeding that produces champion cattle. Every farmer has his own ‘secret’ recipe, but we feed our cattle a blend of rice straw, soybean, maize, barley, and other cereals.”



Eli nurmea ei tarvita laadultaan parhaan naudanlihan tuotannossa, eikä sitä tarvita mahdollisimman kustannustehokkaassa länsimaisessa naudanlihantuotannossa.  Tukioptimoidussa lihan tuotannossa sille ehkä on paikkansa jatkossakin. :)
Tässäkin näkyy maidontuottajan ajatusmaailma...Arvokkain=laadukkain..
Ite ajattelen hieman eri tavalla...

No mistä se lihan laatu tulee? Ympärivuotisesta laidunnuksesta satojen neliökilometrien aukeilla? Siitä että jotain eläintä on rakastettu oikein kovasti?

Marmoroitumista yms. on yleensä käytetty laadun mittarina, ja siinä kobe voittaa kaiken suomalaisen sata nolla, mutta ehkä sinä osaat kertoa paremman lihan laadun mittarin?


Ja on suomalainen pihviliha euroina laskettuna melkein yhtä arvokasta kuin kobeliha kun kaiken siihen pistetyn tukirahan laskee mukaan.


http://www.telegraph.co.uk/food-and-drink/features/worlds-best-sirloin-steak-revealed/

Tuosta huomaa että vähintäänkin loppukasvatus parhaalla pihvilihalla tehdään lähes aina ilman ruohoa. Maailman paras on ollut tällä kertaa agnuksen ja Waguy:n (eli se kobe-rotu) ristetytys viimeiset 450pvä viljalla ruokittuna:

Viimeksi muokattu: 13.10.16 - klo:21:45 kirjoittanut antti-x

maidontuottaja

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5521
  • 250k
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Oletteko koskaan kuulleet lihan sisäisestä laadusta tai maidon?  ;D

Heinälihaa, kiitos!

t. Pihvivegaani

Maailman arvokkainta kobe-lihaa tuotetaan pelkästään heinällä ja väkirehulla, ei koskaan tuoreella nurmella:

http://www.kobe-niku.jp/en/contents/faq/index.html

What kind of feed do Kobe Beef cows eat?
As well as dried pasture forage and grasses such as rice straw, they are fed a diet of nutrition-rich feed supplements made by blending together soybean, corn, barley, wheat bran, and various other ingredients. They are given no pasture grass at all to eat. Water, too, is very important besides feed. This is the reason why there are many cattle-rearing farms in areas with good, clean water.

Toiset eivät anna ollenkaan heinää, vain riisin olkea ja väkirehua:

https://scandinaviantraveler.com/en/food-drink/the-secrets-behind-kobe-beef

Every farmer has a secret recipe
A few kilometers up the road is the farm of another prize-winning farmer, Katsunori Ohta. He and his brother Tetsuya won the Kobe Beef Association’s Distinction Award in 2011 and 2012. They raise cattle, and also serve it in three restaurants and a retail store.

The Ohta farm is a big operation. The brothers have 700 regular Wagyu cattle in addition to the 500 that will become Kobe beef.

“We started around 25 years ago with 100 cows,” he says. “The key to raising top-quality Kobe beef is balance and proportion. Pedigree is important, but it is the feeding that produces champion cattle. Every farmer has his own ‘secret’ recipe, but we feed our cattle a blend of rice straw, soybean, maize, barley, and other cereals.”



Eli nurmea ei tarvita laadultaan parhaan naudanlihan tuotannossa, eikä sitä tarvita mahdollisimman kustannustehokkaassa länsimaisessa naudanlihantuotannossa.  Tukioptimoidussa lihan tuotannossa sille ehkä on paikkansa jatkossakin. :)
Tässäkin näkyy maidontuottajan ajatusmaailma...Arvokkain=laadukkain..
Ite ajattelen hieman eri tavalla...

No mistä se lihan laatu tulee? Ympärivuotisesta laidunnuksesta satojen neliökilometrien aukeilla? Siitä että jotain eläintä on rakastettu oikein kovasti?

Marmoroitumista yms. on yleensä käytetty laadun mittarina, ja siinä kobe voittaa kaiken suomalaisen sata nolla, mutta ehkä sinä osaat kertoa paremman lihan laadun mittarin?


Ja on suomalainen pihviliha euroina laskettuna melkein yhtä arvokasta kuin kobeliha kun kaiken siihen pistetyn tukirahan laskee mukaan.


http://www.telegraph.co.uk/food-and-drink/features/worlds-best-sirloin-steak-revealed/

Tuosta huomaa että vähintäänkin loppukasvatus parhaalla pihvilihalla tehdään lähes aina ilman ruohoa. Maailman paras on ollut tällä kertaa alle puolitoistavuotias agnuksen ja Waguy:n (eli se kobe-rotu) ristetytys viljalla ruokittuna.
Olin kerran tilalla, missä maitorotuset sai painavaa ohraa höystettynä tarvittavilla aineksilla ja ensiluokkaista säilörehua molempia vapaasti. En oo missään nähnyt ennen enkä jälkeen niin mahtavia sonneja.
Huonostakin asiasta voi löytyä joskus jotain hyvää.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus

Olin kerran tilalla, missä maitorotuset sai painavaa ohraa höystettynä tarvittavilla aineksilla ja ensiluokkaista säilörehua molempia vapaasti. En oo missään nähnyt ennen enkä jälkeen niin mahtavia sonneja.

Joku sopiva tilaseos vapaasti (siis lähinnä viljaa) + säilis vapaasti voisi näillä väkirehun hinnoilla olla kyllä aika toimiva vaihtoehto loppukasvatukseen, ainakin mikäli tukioikeutettua peltoa ei ole paljon suhteessa eläinmäärään. Appeen teko vaatii kuitenkin kuluvaa kalustoa aika paljon enemmän kun rehun heittäminen kakussa sonnien eteen, ja vapaan väkirehun hoitaminen kierukalla ja tasovahdilla pariin pönttöön. Siihen vielä olkisilppukuivutus vinokuivikekarsinoissa (en usko kestokuivikkeeseen isoilla eläimillä ja eläinryhmillä) niin hoitavat mahdolliset vatsavaivansa itse. :)

Viimeksi muokattu: 13.10.16 - klo:22:01 kirjoittanut antti-x

paalipoika

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 697
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Lihan syöntilaatu koostuu monesta osasta. Ruhon luokittuminen taikka rasvaisuus ei kerro lihan syönti laatua. S- luokan sonni, ei todellakaan voita R- luokan sonnia, välttämättä. Suuret mannermaiset rodut ovat nopeakasvuisia, liha on kyllä pehmeää, mutta siinä on selvät jänteet lihassyidenvälissä, liha on kuivaa. Britti rodut kasvavat hitaammin ja lihaksen sisälle syntyy se marmoroituminen. Kohtuullinen kasvu ja se lihan marmoroituminen on niitä tärkeimpiä asioita. Jos ruho on 5 rasvainen, siinä on paljon rasvaa pinnassa joka leikataan pois, ei siellä lihan sisällä silti ole välttämättä tapahtunut sitä marmoroitumista. Hiven-aineilla on sitten oma vaikutuksensa lihan koostumukseen, säilyvyyteen, väriin....

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Lihan syöntilaatu koostuu monesta osasta. Ruhon luokittuminen taikka rasvaisuus ei kerro lihan syönti laatua. S- luokan sonni, ei todellakaan voita R- luokan sonnia, välttämättä. Suuret mannermaiset rodut ovat nopeakasvuisia, liha on kyllä pehmeää, mutta siinä on selvät jänteet lihassyidenvälissä, liha on kuivaa. Britti rodut kasvavat hitaammin ja lihaksen sisälle syntyy se marmoroituminen. Kohtuullinen kasvu ja se lihan marmoroituminen on niitä tärkeimpiä asioita. Jos ruho on 5 rasvainen, siinä on paljon rasvaa pinnassa joka leikataan pois, ei siellä lihan sisällä silti ole välttämättä tapahtunut sitä marmoroitumista. Hiven-aineilla on sitten oma vaikutuksensa lihan koostumukseen, säilyvyyteen, väriin....

Jos tuon linkittämäni ulkofileepihvikilpailun katsot, niin about pelkkää skottimatskua (agnus lähinnä, myös yksi shorthorn ja yksi dexter irlannista) siellä löytyy perimästä. Ja sitten Waguy-karjaa joka on japanilaista alkuperäisrotua ja tuontirotuja yhdistelemällä jalostettua agnuksen kaltaista (mutta vielä enemmän marmoroitumisen suuntaan kasvun kustannuksella jalostettua) matskua.

paalipoika

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 697
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Tuo Antti-X.n ruokinta malli on jo todettu hyväksi 1970-luvun Suomessa, sitä harjoitettiin 2000 asti yleisesti. Sittenhän tuli nämä suuremmat nautakasvattamot ja apevaunut, toimii hyvin vallankin maitorotuisilla ja raskailla roduilla.

Mutta eikö sitten kannattaisi se vilja määrä kumminkin syöttää sioille taikka ihmisille suoraan.

Laajennetaan tätä asiaa hieman. Miksi naudoille pitää syöttää ihmisille kelpaavaa ruokaa??? Sen proteiini määrän minkä naudat pystyvät tuottamaan maidossa taikka lihassa, niin saisimme paljon helpommin syömällä sikaa, kanaa, kasviksia. Sitten syödään märehtijöillä tuotettua ruokaa kun 1-mahaiset eivät pysty sitä enään hyödyntämään, eli korsirehu. Naudanliha ja maito on mitä parasta ravintoa kun se tuotetaan oikein eli korsirehuilla. Viljat voidaan syöttää sioille taikka kanoille tahi syödä itse.

Minkä takia muuten länsimaalaiset aikuiset ovat ainoita jotka juo maitoa? Se vasta on epäluonnollinen ravinto aine aikuisille ihmisille?

JD6630

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5502
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Niin, suomi ei ehkä ole se maailman tehokkain maa väkirehun tuottamiseen.

Nurmirehun tuotannossa se taas on hyvin kilpailukykyinen.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Tuo Antti-X.n ruokinta malli on jo todettu hyväksi 1970-luvun Suomessa, sitä harjoitettiin 2000 asti yleisesti. Sittenhän tuli nämä suuremmat nautakasvattamot ja apevaunut, toimii hyvin vallankin maitorotuisilla ja raskailla roduilla.

Mutta eikö sitten kannattaisi se vilja määrä kumminkin syöttää sioille taikka ihmisille suoraan.

Laajennetaan tätä asiaa hieman. Miksi naudoille pitää syöttää ihmisille kelpaavaa ruokaa??? Sen proteiini määrän minkä naudat pystyvät tuottamaan maidossa taikka lihassa, niin saisimme paljon helpommin syömällä sikaa, kanaa, kasviksia. Sitten syödään märehtijöillä tuotettua ruokaa kun 1-mahaiset eivät pysty sitä enään hyödyntämään, eli korsirehu. Naudanliha ja maito on mitä parasta ravintoa kun se tuotetaan oikein eli korsirehuilla. Viljat voidaan syöttää sioille taikka kanoille tahi syödä itse.

Minkä takia muuten länsimaalaiset aikuiset ovat ainoita jotka juo maitoa? Se vasta on epäluonnollinen ravinto aine aikuisille ihmisille?
Juuri näin, antixin tapaan maidontuottajat pyrkivät tuottamaan aina vaan enemmän huonompaa ja halvemmalla, nostavat vielä leijonanosan tukiaisista vaikka syyttävät muita tuotantosuuntia siitä.. Sitten jos homma keulii, niin aina voi huutaa kriisitukia..

maidontuottaja

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5521
  • 250k
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Niin, suomi ei ehkä ole se maailman tehokkain maa väkirehun tuottamiseen.

Nurmirehun tuotannossa se taas on hyvin kilpailukykyinen.
Plus että luomukotieläintilalla vaikka lehmät onkin tav omaisessa nurmi on ihan en sanokkaan miten kannattava viljeltävä.
Huonostakin asiasta voi löytyä joskus jotain hyvää.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Niin, suomi ei ehkä ole se maailman tehokkain maa väkirehun tuottamiseen.

Nurmirehun tuotannossa se taas on hyvin kilpailukykyinen.
Plus että luomukotieläintilalla vaikka lehmät onkin tav omaisessa nurmi on ihan en sanokkaan miten kannattava viljeltävä.
No 2020 sulla lysti loppuu..

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Tuo Antti-X.n ruokinta malli on jo todettu hyväksi 1970-luvun Suomessa, sitä harjoitettiin 2000 asti yleisesti. Sittenhän tuli nämä suuremmat nautakasvattamot ja apevaunut, toimii hyvin vallankin maitorotuisilla ja raskailla roduilla.

Mutta eikö sitten kannattaisi se vilja määrä kumminkin syöttää sioille taikka ihmisille suoraan.

Laajennetaan tätä asiaa hieman. Miksi naudoille pitää syöttää ihmisille kelpaavaa ruokaa??? Sen proteiini määrän minkä naudat pystyvät tuottamaan maidossa taikka lihassa, niin saisimme paljon helpommin syömällä sikaa, kanaa, kasviksia. Sitten syödään märehtijöillä tuotettua ruokaa kun 1-mahaiset eivät pysty sitä enään hyödyntämään, eli korsirehu. Naudanliha ja maito on mitä parasta ravintoa kun se tuotetaan oikein eli korsirehuilla. Viljat voidaan syöttää sioille taikka kanoille tahi syödä itse.

Minkä takia muuten länsimaalaiset aikuiset ovat ainoita jotka juo maitoa? Se vasta on epäluonnollinen ravinto aine aikuisille ihmisille?

Kohtuulisesti lypsävän, pitkäikäisen lypsykarjan hyötysuhde (jos siis lopputuotteen, maidon ja lihan engiasisältöä ajatellaan) on parempi kuin missään lihantuotannossa, edes broilerilla. Riippumatta siitä, miten sen lehmän ruokkii. Sille lehmälle voi toki syöttää viljasta myös korret, mikä parantaa viljan hyötykäyttöä. Ja tietty voi vetää pelkkää härkäpakua ja viljaa jos haluaa parantaa hyötysuhdetta.

Ja maitoa litkineet länsimaalaiset ovat tainneet historiallisesti pärjätä aika hyvin. :) Ja jos ei halua juoda maitoa niin siitä voi tehdä aika montaa erilaista jalostetta. Hapatettua maitoa on perinteisesti nautittu muuallakin kuin länsimaissa.


Sääli että PP ei vastannut mitään siitä, mikä sitä laatua hänen mielestään on. Ehkä hänen nykyinen kirjoittelunsa on sitä laatua?

Viimeksi muokattu: 13.10.16 - klo:22:47 kirjoittanut antti-x

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Niin, suomi ei ehkä ole se maailman tehokkain maa väkirehun tuottamiseen.

Nurmirehun tuotannossa se taas on hyvin kilpailukykyinen.

Tähän pitää sanoa, että Irlanti ja Uusi-Seelanti vie siinä hommassa kokonaisuuden kannalta 100-0. Valitettavasti.

maidontuottaja

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5521
  • 250k
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Niin, suomi ei ehkä ole se maailman tehokkain maa väkirehun tuottamiseen.

Nurmirehun tuotannossa se taas on hyvin kilpailukykyinen.

Tähän pitää sanoa, että Irlanti ja Uusi-Seelanti vie siinä hommassa kokonaisuuden kannalta 100-0. Valitettavasti.
Näin se on, meillä on joku harhainen käsitys siitä, jotta nurmentuotantomme olisi kustannustehokasta.
Huonostakin asiasta voi löytyä joskus jotain hyvää.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Pihvikarja ja luonnon monimuotoisuus
Niin, suomi ei ehkä ole se maailman tehokkain maa väkirehun tuottamiseen.

Nurmirehun tuotannossa se taas on hyvin kilpailukykyinen.

Tähän pitää sanoa, että Irlanti ja Uusi-Seelanti vie siinä hommassa kokonaisuuden kannalta 100-0. Valitettavasti.
Näin se on, meillä on joku harhainen käsitys siitä, jotta nurmentuotantomme olisi kustannustehokasta.
Nurmen suhteellinen kilpailukyky on kyllä parempi kuin viljalla ja aina paranee pohjoista kohti..