Mitä luokka on rehuhyötysuhde? Pelkkä karitsa tai uuhi mukaanlukien.
Rehellinen ollakseni: en tiedä. Veikkaan, että varmaan samaa luokkaa muiden märehtijöiden kanssa.
Plussana syyskaritsan tuotannossa on, jos käytössä on laitumia, joita ei muuten pysty hyödyntämään. Ymmärtääkseni ns. suurissa lammasmaissa tuotannon tehokkuus (taloudellisuus) perustuu juuri tällaisen "ei muuten hyödynnettävissä olevan" resurssin käyttämiseen. Tai niinkun meillä: kesällä ovat maisemanhoitotöissä syömässä entisiä rantaniittyjä ja -peltoja, eivät viljellyllä pellolla. Näin vuodenkierrossa laskien rehuhyötysuhde paranee rajusti.
Petri
PS. onkin sitten markkinointijuttu, saako ne karitsat myytyä tähän syysruuhkaan. Itse koetamme satsata enemmän ympärivuotiseen, pääsiäispainotteiseen tuotantoon. Tosin kausihinnoittelun on muututtava aika lailla, jotta se oikeasti kannattaisi - tuossa Väylän takana Ruotsissa se toimii ihan hyvin, meillä ei.