Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - windmill

Puinti- ja kuivauspuuhissa olisi ollut hyötyä suhteellisen kosteuden ennusteesta. Kuivumisia pohtiessa tarvittaisiin tuntikohtainen, jonka nyt joutuu hakemaan Farmitin tietokoneversiosta.

Suunnitteletko optimoida hetkä, jolloin livahtaa palkkatöistä muihin puuhiin vai jotain muuta? Itse suhtaudun hieman epäillen oikein hienojen ennusteiden osumistarkkuuteen ja niistä saatavaan todelliseen hyötyyn. Parempi lopputulos voisi tulla, jos tilalla tai pellon reunalla olisi sääasema, jonka realliaikaisen mittaustuloksen saisi kännykkään. Sen sitten yhdistäisi korviensa välissä viralliseen ennustuksen ja ikkunasta näkyvän säätilan kanssa.
Jotain sellaista. Esim. apilan puinti tunti sujuvan vasta 60% kosteudessa. Ellei sellaista olisi ollut luvassa, olisi voinut alkaa leikkiä jotain muuta.Suhteellinen kosteus on yhtä mielenkiintoinen tieto kuin lämpötila, sade ja tuuli.                      Tänä yönä muuten ihanan kuivaa.
Ilmatieteen laitokselta saa jossain muodossa ennustetietoja. Olen suunnitellut toteutuneen sään pohjalta omaan käyttöön pienen sovelluksen joka varoittelee kun joku lämpösummaraja tulee täyteen. Ensikesänä meinaan testailla sitä. Sitä voisi ehkä muokata tuohon sinun tarpeeseesi. Kun alkaa illat pimenemään, alan suunnitella mitä se vaatisi. Kiinnostaako koekäyttö ensikesänä jos satun saamaan valmiiksi asti?
Eiköhän se ala löytymään visiiri...  :) sitä ootellessa pitää pultata älypuhelin fergun mittareden viereen. Tuo cerea vaikuttaa aika kovan luokan kamppeelta, katselin youtubesta demoa. On siihen tuo kaveri saanut jonkun verran väsäillä, tuohon grafiikkaan.

Ite olen väsäillyt yksinkertiasta muistuttajasovellusta joka laskee lähimmän ilmatieteenlaitoksen sääaseman tiedoista tehoisaa lämpösummaa ja muistuttaa mahdollisista tuholaisriskeistä. On jo valmis, ja koekäyttöä suunnittelen ensikesäksi. Pitää vaan etsiä erilaisia lämpösumman raja-arvoja nyt talven aikana. Jonkinverran löytyy ihan netistä, mutta luultavasti pitäisi päästä kahlaamaan läpi MTT:n julkaisuja noita oikeasti tarvitsemiani raja-arvoja varten.
Kasvintuotanto / Vs: Mansikka
: 26.09.13 - klo:10:35
Mansikkapunkki on paha. en tiedä pystyykö lohkojen välillä liikkumista käytännösä järjestämään niin, ettei saastunta leviäisi. voi hidastua, mutta aina hihassa tai koneessa punkki siirtyy. Entäpä sitten linnut yms? ei pysty estämään punkin leviämistä jos se on päässyt peltoon. Petopunkeilla voi hidastaa väistämätöntä www.biotus.fi
Itsellä ongelma pahenemassa.
Niitähän onkin melkoisesti noita mobiilisovelluksia viljelyn avuksi. Mielikuvitushan siinä vaan rajana on tietenkin. Pitää ruveta käymään läpi noita, mitä tässä keskusteluhaarassa on käyty läpi. Omiin erikoistarpeisiin pitänee opetella android-ohjelmointia vähän pidemmälle ja rakentaa itse jonkinlaiset raakileet tuotannonohjauksen tarpeisiin. Mutta saattaa viedä vähän liikaa aikaa ja tupakkia yhdeltä mieheltä, jotta maksaa todella vaivan. Millaisia tarpeita muilla lukijoilla on käynyt mielessä?
Android puhelimista on tuntunut samsung olevan ainoa vaihtoehto, ei ole tullut mieleenkään jostain syystä muut valmistajat, kun eniten on puhuttu jostain HTC:stä tms Samsungin lisäksi. Tuo Sony vaikuttaa nyt näiten lukemisen jälkeen erittäin mielenkiintoiselta. Kuinka moni maatalousyrittäjä android-käyttis-puhelinta mahtaa käyttää, millainen käsitys lukijoilla on asiasta? Entä onko siihen saatavilla mitään maatalouskäytössä hyödyllistä softaa tai palvelua?
Sivuja: [1]