Onko sillä väliä onko suurimoksi tai muuten myyyäväksi vilja hyvin itävää. Ne erät joista ottaa siementä kuivaa matalammalla lämmöllä ja laittaa eri siiloon. Siemen viljelijät asia erikseen.
Mallasviljan tulee olla hyvin itävää, mutta muuten hyvä pointti. Ja aika monella varmaan riittää yksi kuivurillinen siementarpeeksi yhdellä laadulla vuodessa. Eikä siemenviljaa tarvitse joka vuosi välttämättä puida/kuivata ollenkaan.
Itse tulee toimittua noin. Vaikkei omat kuivauslämmöt näillä vanhoilla vehkeillä koskaan ylitäkkään 90 astetta. Yleensä ollaan 80 asteen paikkeilla.
Yritän siemenerän jättää aina yöksi jos ruuhkaa. Silloin jo luonnostaan viileempi ilma auttaa ja varsinkin kun ottaa aikaa enempi ni saa sit jauhaa vaik koko yön.
Viime syksynä syysvehniä tuli kuivailtua välillä yölläkin. Muita lajeja niin. Vähän et ehti kuivailla kahdella kaapilla päivisinkin.
Oikeasti viljan täytyy olla todella kuivaa et ehtii kaksi erää ajamaan päivässä läpi. Näillä vanhoilla kun se kosteuden poistuma ei ole tunnissa kuin varmaan prosentin molemmin puolin niin täyttöineen, jäähdytyksineen ja tyhjennyksineen niin kyllä sitä aikaa meni. Syysvehnän puintikosteudet oli 20 molemmin puolin syksyllä niin monesti meni niin et joka toinen päivä ehti ajaa kaksi kaapillista ja joka toinen vain yhden. Yhden kaapin päivillä täytti koneiston valmiiksi niin sai aamulla ajoissa käydä laittaa kuivumaan niin ehti vaihtaa sitten päivällä ja illalla ehti kuivaa toisen jonka sit taas seuraavana aamuna vasta tyhjäili.. näin näillä museovehkeillä jotka ovat vierestä vahdittavaa mallia..
Tiedän kyl et joillain alipainepannuilla vedetään siemenet, maltaat ja rypsit samoilla 120 asteen säädöillä. En sit tiedä missä ero on et homma toimii mut itse on tullut otettua nuo siemenerät varmanpäälle.