Juu kannattaa miettiä ja lihaakin on montaa sorttia. Hesarin juttu vissiin edellisiltä jäi lukematta.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006273188.html
Sen mukaan Mäkkärin mainospossu oli paljon aikaansa edellä: naudanliha tuottaisi hiilidioksiidia 15 kg, potsi 5 kg ja broileri 4 kg. Eli kanaa syömällä maailma pelastuisi
Ero naudanlihaan kuulostaa yllättävän suurelta mutta järjestys on aika varmasti oikea. Mutta ruohonpurijamafian ja märehtijäintuottajien keskusliiton vastausta ja selityksiä odotellen... Vai onko tuossa jo ratkaisu Valion hiilineutraalin maidon tuottamiseksi: maidontuotannon päästöt naudanlihantuonnon piikkiin
On se maidon tai naudanlihan tuottaja taas rikollinen . Hiilivoima ei ole rikollisuutta , siitä vaan nyt tulee päästöjä . Broiskun lihassa soijaa jota tuotetaan kyseenalasin menetelmin .
Ja taas uhriudutaan kun vähän arvostellaan ja sotkeaan vielä lämpöenergiankin lähteet mukaan
Kyllä soijaa ihan tarpeeksi puhtoisestikin tuotetaan. Enkä minä nää siinä kovin suurta periaatteellisesta eroa raivataanko suota vai sademetsää.
Mutta entäpä sianliha? Muistaakseni semmoisia suunnitelmia on moomma notta komian vakuuttavasti kerrottu julkisesti, että pian meidän paketeissamme on täysin kotimaisella rehulla valkuaisrehu mukaanluettuna tuotettua sianlihaa. Tuo tavoite on ihan realistinen ainakin osalle sianlihasta.
Iltiksen jutun kommenteissa oli semmoinenkin, että kyllähän tuollakin perusteella siitä kaikkein kalleimmasta lihasta voi luopua jos ei suoraan kehtaa sanoa hinnan vaikuttavan paljon valintoihin.