Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7

Aiheet - Waltteri

Koneet, laitteet ja tekniikka / 3d
: 23.01.10 - klo:19:41
Tuli tuossa vaan mieleen että millainen hydrauliikan läpivienti mahtaa olla näissä nhk 3d-käärimissä käärintävarsien yläpäässä(keskiössä)?? Tarkoitan siis sitä mistä öljy tulee esikiristimien tilttisylintereille. Näyttää vähän tihkuneen öljyä. Saako siihen vaihdettua tiivisteet vai kuinka?? Talvella ois aikaa rassata.
Millaisia kokemuksia on näistä nhk:n valmistamista käärintävaunuista(6000, 6001, 6002) niitähän ilmeisesti tehtiin vain 2000 luvun alussa. Niitä kun näyttää olevan myynnissä aika edukkaasti. Periaatteessahan se olisi ihan fiksu systeemi, kun saisi paalit kuljetettua pellon päisteisiin vähän nopeammin ja ilman turhia ajeluita pellolla. Mutta entäs sitten käytännössä?? Onko nämä toimineet ja kestäneet millään tavalla?? Toiminnassa en ole koskaan nähnyt tällaista. Perässähän siinä on 3d käärintä: nopeus,  toimivuus? Onkos näissä ollut paalin pystyynkäännintä.

Laittakaas kommenttia!!
Onko kellään kokemuksia toimiiko pihattomelli pellonpajan ruokkijassa?? Ainakaan nykyinen lypsymelli ei toimi ollenkaan pellettikoon kasvettua. Aikaisempi lypsymelli toimi ilman ongelmia mutta nyt kivennäiset joutuu jakamaan käsin. Raision kivennäisistä olisi nyt vaihtoehtona pihattomelli tai sitten pitää vaihtaa firmaa. Eräs henkilö vaan tuossa väitti pihattomellin imevän kosteutta ja paakkuuntuvan ruokkijassa. Nyt on vaan mietinnässä uskaltaako tilata suursäkin pihattomelliä vai ei??? Kirjoitelkaas  kokemuksia!!
Onko kellään kokemuksia etukuormainkäärimistä?? Kuinka mahtavat käytännössä toimia. Tällä hetkellä hinattava käärin ja myös jatkossakin, mutta ongelma tahtoo olla se että paalaimen perässä ei pysy. Olen vaan ajatellut, olisiko käyttökelpoinen ratkaisu pitää käärin myös keulilla, olisi helppo kuljettaa  paalit pellon päisteisiin ja samalla kääriä molemmissa käärimissä. Hinnat kun eivät tunnu olevan pahoja näissä käärimissä ja olisipahan aina varakäärin jos toinen reistaa. Pistäkääs kommenttia!!
Koneet, laitteet ja tekniikka / Nhk 1600
: 14.06.09 - klo:16:06
Onko muilla kyseisessä käärimessä ongelmaa, että käärintävarsi ei pysy paikallaan käärinnän päätyttyä vaan käärimen ollessa kallellaan valuu jommalle kummalle puolelle käärintä hissukseen. Muutenhan se ei haittaa, kun että muovi pääsee löystymään esikiristimessä ja kun käärintä alkaa uudelleen, muovi on sitten kaksinkerroin telojen välissä ja katkeaa. Onko tämä yleensäkin vika vai ominaisuus?? mistä ehtiä vikaa?? onko kellään neuvoja??
Mistä mahtaa johtua että 4500 tuntia ajetun mezzo valtran jarrut alkoivat yht´äkkiä narista. Jarruja ei ole tarvinnut vielä säätää ja kone on ollut lähes koko ajan kuormaus käytössä,joten voivatko jarrut olla jo tässä vaiheessa loppu. Perässä on käytetty koko ajan valtran omia öljyjä (ht60). Kuinka lopusssa olevat jarrut oireilevat?? Missä vika mahtaa olla??
Kasvintuotanto / viljelyn monipuolistaminen
: 04.04.09 - klo:19:36
Minkälaisia ideoita olisi viljelyn monipuolistamiseen lypsykarjatilalle. Viljelyksessä tällä hetkellä nurmea ja ohra-kaura seosta omiksi tarpeiksi ja jonkin verran ylitsekin. Jatkossa pinta-ala kasvaa entisestään, joten pitäisi miettiä vähän tarkemmin mitä kannattaa viljellä omat tarpeet ylittävällä alalla. Itseltä löytyy tällä hetkellä hyvät rehuntekokalustot (paalain systeemit) sekä kevättyökoneet (äkeet, kylvökoneet yms.) Viljan kuivauksen ja puinnin on tähän asti hoitanut urakoitsija ja tarvittaessa jatkossakin. Mikäpä olisi siis järkevä kasvi jatkossa?? Vilja? Tietäen tämän päivän rehuviljan hinnan, niin innostus laantuu kovasti. Entäs sitten jokin valkuaiskasvi ihan omille eläimille: herne??(sisältäähän se jonkun verran valkuaista) Vaiko sitten ihan säilörehun/kuivanheinän teko myyntiin, mutta sitäkin tuntuu olevan paljon tarjolla.
 
Heittäkääpäs hyviä ehdotuksia!
Kuivurin hommaaminenkaan itselle ei ole mahdottomuus, jos sen vaan saa kannattavaksi. Onko porukalla millainen käsitys, mihin viljan hinta asettuu jatkossa.
Maidontuotanto ja lihanaudat / pellon 400
: 05.01.09 - klo:22:48
Miten on mahdollista että kyseinen käsikapulalla oleva ruokkija tyhjentää yhdelle lehmälle koko ruokkijan???? Saa nähdä vieläkö aamulla on hengissä. Missä voi vika olla ruokkija riippui vaan kiskolla ja odotti seuraavaa jakokertaa kyseisen lehmän edessä. Nyt tuntuu jakavan normaalisti. Todella LUOTETTAVIA nämä pellonpajan laitteet >:( >:( >:( >:(
En tiedä onko tämä nyt oikea palsta tälle aiheelle, mutta kuitenkin... Mikä olisi helpoin tapa kunnostaa viljelyyn muutama peltohehtaari missä kasvaa pajukkoa ja lepikkoa, maksimissaan paksuudeltaan ehkä noin 3-4 senttiä?? Lepikko on toisin paikoin todella tuuheaa. Onnistuisiko esim. jollain kelamurskaimella (cabe yms.) ja tämän jälkeen kyntö jne.? Vai kuinka olisi paras edetä? Ei oikein kiinnostaisi kaivurillakaan ruveta kantoharalla sorkkimaan. Kuinka suuria lienee tuon kokoisten puskien juurakot?? Traktoriin olisi kyllä puskulevy nostolaitteisiin (2.5 m leveä piikit noin 30 cm välein). En tiedä mahtaisiko sillä mitään?? Onnistuisikohan pajukon murskaus näin talvella, kun olisi sitä joutavaa aikaakin?? Luulisi pajun silppuuntuvan pakkasen jäykistämänä paremmin, kuin kesällä. Lunta kylläkin on vähäsen. Pistäkääs vinkkiä
Harkinnassa olisi n141a hankkiminen kuormainkoneeksi. Vaihdossa olisi menossa 8150 valtra. Mietityttää vaan kuutosesta neloseen siirtyminen? Kuormainhommaan n:läinen olisi tietysti huomattavasti parempi, mutta entäpä sitten vetohommat: 14 motin paskavaunun vetäminen, samanpainoinen maansiirtokärri yms. Miten ännä pärjää näissä. Koeajossa tuntui ainakin vetävän vähintäänkin yhtä hyvin, kun piristetty mega. Painohan näissä on juuri sama ja akselivälikin taitaa olla samaa luokkaa. Saakos ännään muuten 42" renkaat? Millä kierroksilla mahtaa kulkea 50 km/h 650/38 renkailla?
Toinen vaihtoehto olisi tietysti t131, mutta sitä ei ilmeisesti saa advance versiona. En tiedä olisiko 131 hitek kuormainhommaan parempi kuin entinen mega? Ainakin akseliväli olisi vähän pidempi, mutta keula on ainakin yhtä pitkä. Kuinka 75 litran hydrauliikan tuotto riittää 65 kuormaimelle? onko ero advancen hydrauliikkaan kuinka suuri, hydrauliliittimet kuitenkin kuristavat virtausta huomattavasti.
Laittakaapas kommenttia tulemaan kyseisestä aiheesta!! Ennenkaikkea kiinnostaa jos jollain on kokemusta kutosesta neloseen siirtymisestä, onko harmittanut jälkikäteen?
Paljonko mahtaisi olla arvoa elhon suursäkkinostimella? Kyseessä on siis sellainen nostolaitteisiin tuleva, johon saa kiinni sitten apulanta- tai kylvökoneen. Ikää kyseisellä laitteella on noin parikymmentä vuotta. Valmistetaankos vielä kyseisiä laitteita?  Itse en ole ainakaan törmännyt niihin missään. Netistä koitin katsella, mutta ei käytettyjä löytynyt mistään.
Kuinkas täällä Suomenmaalla on oikein sadonkorjuut onnistuneet?? Onko puinteja aloitettu missään päin Suomea vielä ja millaisesssa säässä. Entäs sitten rehunteot? Täällä pohjois-savossa hätäisimmät tekivät toiset rehut kuun alussa ja saivat kuivana, mutta ehkäpä turhan nuorena. Nyt sitten on vettä riittänyt, millon lie ollut edellinen poutapäivä?? Itse vielä odottelen niitä poutaisempia kelejä(pikkuhiljaa usko alkaa kylläkin loppua ??? ) Viljoilla ei myöskään näytä olevan mikään kiire vielä, kunhan muutamia viikkoja odotellaan.... Jos vaikka tulisi routa ennen lumia, niin saisi vielä säilörehun ja viljat korjattua tänäkin syksynä ;)

Laittakaapas tilannetiedotuksia myös muualta päin maata, niin saadaan jonkinlainen näkemys tästäkin kesästä!!
Kun näissä ulkomaan koneissa vauhdin lisäys tuntuu olevan aina niin helppoa: Mittaristo pimeäksi, johtoja irti jne. Niin kuinkas sitten nämä nyky valtrat(N+T sarjat)? Onko kuinka helppo saada nopeutta lisää,  kun isoimmalla vaihteella näissäkin on kierrokset rajoitettu?? Tarkoitan lähinnä CR-koneita. Toimiiko näissäkin joku vastaava vippaskonsti, vai pitääkö jotenkin ohjelmoida uudelleen. Katselin vain yhtenä päivänä erästä t170? valtraa, kun ajeli tien päällä ehkä noin 75km/h linssissä. Matka taittuu jo näissä nopeuksissa. (turvallisuus onkin sitten jo eri asia) Onko jollain tietoa näistä??
Minkälaisia kokemuksia paalaimien silppureista. Itsellä kokemuksia eniten jontikoista, ja tuntuu että paaleista ei löydy ollenkaan silputtua heinää?? Vaikka terät ovat käytössä. Sitten jos verrataan welgerin suomi mallia, niin vaikka terämäärä ei poikkea, niin paalista kyllä näkee että on silputtu. Mistä johtuu?? Onko jd:ssä joku poppakonsti, millä sen saa silppuamaan? Terät on teroitettu varmasti kunnolla, muttei silppua vaan synny? Pääseekö terät jotenkin väistämään heinää?
Minkäslaista silppua tekee sitten Welgerin profi tai esim. Mchale?? Kannattaako pistää enemmän rahaa likoon, jotta saisi profin käyttöön, onko ero silpussa niin suuri?
Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7