onhan maku "tummempi" kuin tavallisessa vehnäjauhossa mutta kitkeräksi sitä ei voi pahallakaan tahdolla sanoa.
Taannoin oli erään elintarvikegradun tai vastaavan yhteydessä leivonnaisten sokkotestit, ja vehnänen maistui paremmin kuin spelttinen, sekä rakenteen että maun kannalta. Samalla tavalla jotkut maistavat myös kauratuotteiden pienoisen karvaan jälkimaun, toiset eivät.
Mutta speltinkin laatu voi vaihdella, koska jauhoissa voi olla vain yhden tilan tuotantoa, kun taas kaupan vehnäjauho voi olla vaikka Australiasta. Kyllä syysvehnän ja kevätvehnän eron havaitsee, samoin tuoreeltaan jauhetun ja pitkään säilytetyn jauhon maun erottaa. Meillä jauhatettiin jauhot omasta viljasta sen aikaa kun karjaa oli, eli 1980-luvun loppuun. Nyt pitäisi ehkä viedä pari säkkiä viime kesän syysvehnää Töllinmyllylle, kannatuksen vuoksi.
-SS-