En naudattomana vaan märehtijöitä (lampaita) kasvattavana oikein ehkä kuulu joukkoon, mutta...
Meillä lampaiden valkuaisrehuna. Luomua edelleen, jolloin väkirehu% maksimissaan 40-50, siitä ehkä neljännes, toisinaan jopa kolmanneskin papua. Ei ongelmia, kasvavat ihan "taulukoiden mukaan". Naapurissa katras tuotosseurannassa kansallisesti top3-joukossa jo monena vuonna ja siellä myös härkäpapu valkuaisrehuna. Lammas on tietty kiva, kun sille voi syöttää pavun sinältään, lehmille joutuu varmaankin murskaamaan/jauhamaan.
En osaa sanoa pavun valkuaisesta, onko hitaampaa irtoamaan kuin herneellä, jonka valkuainen ei tahdo kestää pötsin ohi. Villi veikkaus, että ehkä on, hitaampaa. Mutta ei kait tuossa suuria häviä, jos laittaa ensin vaikka kolmanneksen rypsistä pavuksi, sitten puolet, kokeillen niin paljon kun asialliselta tuntuu.
Petri