Itse en ainakaan pidä rasvaisesta lihasta, koiran kuppii se meillä menee. Ja teurastaessakin liika rasva vaan hankaloittaa hommaa.
Siihen en osaa vastata miten rasvaisempi ruoka toimisi, nopeuttaisiko kasvua vai vaan rasvan määrän kasvua, kun en ole kokeillut tarkoituksellisesti. Riittävä valkuaisen saanti on ainakin oleellinen kavussa, kuten muillakin eläimillä.
Aiemmalla rehullamme kanit tuppasi helposti rasvoittumaan, sai annostelun kanssa olla tarkkana. Tänä kesänä uudella ruoalla näyttäisi kasvavan paremmin. Mutta enpä sano vielä mitään, kun niin pieneltä ajalta on kokemusta.
Kyllähän sopivassa massassa oleva eläin on terveempi ja hedelmällisempikin, niin siihen kannattanee pyrkiä.
Kani tosiaan kerää rasvansa sinne vatsaonteloon, eikä se kerros sisäelinten ympärillä terveyttä paranna. Joskus yllättänytkin miten rasvainen sieltä voikin olla, ulkoisesti ihan sopivan näköinen ja tuntuinen kani.
Patapoikasillahan ei toki ehdi rasvasta terveydellistä haittaa tulla, mutta emo syö samaa ruokaa. Eikä se siinä muuhun, kuin pöytään, tähdätyssä kasvatuksessa ainakaan laatua paranna.
Puhtaasti lihaksi kasvatettaessa kannattaisi ennemminkin hakea kasvuvauhtia roturisteytyksillä. Esimerkiksi ranskanluppa naaras astuttaa nopeammin aikuiskokonsa saavuttavalla uroksella, kuten wiener, valkoinen maatiainen tms.