Olen kyllä täysin varma, että jossain vaiheessa syksyä Suomessa leipävehnän hinta alkaa kakkosella. Vaikka suurin osa on leipälaatua, sitä tulee niin kovin vähän, vähän tulee muuallakin euroopassa. Hinnat kyllä nousee vielä, koska leipävehnää joudutaan tuomaan Suomeen hyvin kaukaa. Ei sitä saada millään mistään alle 200 euron+rahtikustannus päälle, tämä on selvää kuin pläkki.
Ts ei saada tuotua niin paljoa että suomeen saataisiin keinotekoisesti luotua ylitarjontaa.
Jos suomen tuotanto kattaa vaikka 97%, ei tarvitse tuoda kuin 5% lisää ja noin vähäisen määrän tuonnista voi maksaa vaikka tuplahinnan että saa suomen hintaa painettua alas ja jää silti hyvin voitolle. Mutta jos pitäisi tuoda vaikka 20%, strategia alkaa kusemaan kintuille.
olisi kiinnostavaa tietää, kenellä on jotain velvoitteita hoidettavana eli pitää toimittaa joku sov.ittu määrä isolle asiakkaalle? Ylituotantovuosina ainakin näyttää kaupankäynti kovin haluttomalta ja ostajat jopa näyttävät sankareilta, jotka ostavat ja "hoitavat pois" nämä maajussin arvottomat ongelmajätteet. Voiko isot kauppaliikkeet vaan pitää välivuotta nyt, kun halpaa viljaa ei saa?
Joku on täälläkin tunnustautunut viljapörssien asiantuntijaksi, mites siellä mahtaa mennä? Jos on sitoutunut toimittamaan muutaman tuhatta tonnia leipävehnää 150€/tn ja sitten jonain päivänä puhelin pirahtaa ja ostaja kyselee koska tulee? Perinteisesti siellä kaikki vaan voittavat ja jyrkkä hintojen nousu on ollut tiedossa