kyllä vihiriätkin ns valmistuu, ainaki kovenee propionilla mutta eipä oo kosteutta tullu vertaaltua.. meillä valssimyllytys kerran päiväs lajittumisen minimoomiseksi, siitä spiraalilla kiskoruokkijaan.
pahanan pätkät tarttuu spiraalin yläpäähän ja on siivottava aika ajoon, valuvuus on tosiaan heikompi kun kuivalla osin kosteuden ja osin moskien takia mutta varsinaasta jäätymistä ei oo tapahtunu.. nuosta muista mahd ongelmista ei oo havaantua kun jauhettavat erät on pienehköjä eli 40 lypsävää kohti päivän satsi..
propiooni jyvä on joinki sitkiee valssattavaki, ei mee rikki niinku kuiva, ehkä parempi niin juoksevuuta ajatellen lastu taitaa valua viä heikomin.. syönti on kuitenki jopa paree tekeekö se propionin maku sen sitte vai mikä..
sitte viä se että kyllä ruostetta ja kulumista varmasti tuloo enempi propionilla ku kuivana..
nämä on omia havaantoja ny 10v aijalta mitä on hapotettu, eikä paluuta kuivattuun ole toistaaseksi..
niijjoo ja kulupuolesta, niinku joka välis mainitten, niin suurin säästö on sesongin työmenekis, ei se kaukana oo kuivatusta säilömiskuluna ja liika kostiana ei silläkää säily näin kokojyvänä tasovarastos
Viimeksi muokattu: 11.09.17 - klo:10:49 kirjoittanut jusu
mä mitää mistää tiä mutta... mummielestä.. tai äläs ny..