Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Kenen syy
: 01.03.20 - klo:09:53
Voipi sitä konkurssi tulla muistakin syistä kuin lainojen takia.
niille jolla sillä viljelyllä ei ole niin väliä tai, että tuottaako se mitään.
Ajattelussasi on looginen ristiriita. Et todennäköisesti huomaa sitä itse, eli mietipä lisää.
-SS-
-SS-
Muutama vuosi sitten tuossa lähiseudun tilalle tuli 50 vuotis mitalit. Vanhapari hoiteli karjaa 40 vuotta ja nuorenparin osuus 10 vuotta.Sitten lähtikin lehmät kun tuli mitalit saatua.
Ei sorkkis satu tietämään mistä johtuu sorkkakuumeen kroonistuminen?Onko tuo vain sorkkakuumeen pitkäaikainen versio.Jep .
Jatkuva sorkkakuume aiheuttaa kroonistumisen , pihatossa sellainen lehmä ei pärjää , parressa joten kuten . Ruokinnasta alkuksi vikaa hakemaan , märkä säliörehu , siis liian märkä , liiallinen väkirehu ovat ehkä suurin syy sorkkakuumeeseen .
Onko kutsu käynnyt 6.4. Onko hesaan lähtiöitä.
Olikos se Navettapiika kouluttautumassa uuteen ammattiin, hänhän varmasti olisi oiva työntekijä tuohon virkaan.
Noita tuotannon ja rehunkulutuksen optimointeja noilla tutkimuksilla on tarkoitus naudallakin aloitella, ihan samoin kuin sioilla ja siipikarjalla on jo pitkään tehty.Sioilla jalostusloikka hoidettiin tyylikkäästi: Faba sivuutettiin - Finpig toi ulkolaista ainesta ja nyt isot pahnueet pysyvät hengissäkin. Myös lehmärotuja on Suomen ulkopuolella, pienikokoisiakin. Ruskeakarja (Braunvieh), alunperin sveitsiläinen rotu. https://youtu.be/78vsRFHDZUc Plussaa elinikä, sorkat, maidon pitoisuus.
Toisaalta VG nimen omaan tuottaa kohtuukokoisen holsteinin siementä, ainakin jenkkiholsteiniin verrattuna. Semexin ja Altan valikoimastakin toki pienempää löytyy, mutta myös todella isoa. Navetta kannattaa täyttää sen kokoisilla eläimilä mille se on rakennettu, ja Suomessa tukiehdot käytännössä estävät rakentamasta tomivaa tuettua navettaa tosi pienille lehmille.
ja lampaana mennä virran mukana... ohan se kiva kun ens vuonna alkavat vaatia jotain kahluuallasta lehmille. ku kerran hollannissakin olis.. ja sit parin vuoten päästä ei tartteekaan.. joka vouhotukseen en lähe mukaan ekana..
Vaihdoitko meijeriä ?
Noi kahluu altaat on sorkkaterveyttä parantamaan eikä kiusaksi . En ole kuullut niitä pakollisiksi tulevan .
Voi jäärä!
Olisit vaan ruksinut ne kohdat ja antanut asioiden olla! Niin ne kaikki muutkin on tehneet. Tuskin ne sua linnaan olis vienyt vaikka olisit surutta kertonut olevasi "mallioppilas". En edes muista onko tuollainen juomakupin pesujen kirjaus ollut jossain vaatimuksena. Naseva elli on aina muutamaa kuppia kokeillut, mutta ei nyt sentään ole virtausta kellon kanssa mitannut. Ja puhtauskin on ollut mitä sillä hetkellä on sattunut olemaan. Joskus niissä on kuolalimaa enemmän joskus vähemmän. Itte en samasta kupista joisi vaikka olisin justiinkin pessyt Jos nyt alkaisi tuon lisän sääntöjä ratsaamaan, niin kait se helpoin olisi aloittaa laidunnuksen valvonnalla, mutta …
Päivällä autolla ajaessani kuuntelin naapurimeijerin mainosta niistä paljon puhutuista vapaista lehmistä ja hiilineutraalista tuotannosta. Vai meniköhän multa tuosta neutraalista jotain ohitte, mutta aika kova väite, onkohan se jotenkin todistettu. Valion tavoite oli jossain tulevaisuudessa, joten mun maidon hiilineuraaliuus on silloin varmasti jo toteutunut. Paitsi jos kaupan maito pierettää.
Itse olen miettinyt, että kovan brexitin yhteydessä meijerikentän ongelmia voi eu ratkoa jollain kiintiöillä.
Mutta jännä skenaario, jos yksi meijeri omatoimisesti noin toimisi. Miten markkina tilanne muuttuisi suhteessa muihin meijereihin? Toki riippuu onko ongelma enemmän huono katteisten tuotteiden määrä omassa portfoliossa vai yleinen liikatuotanto.
Yleensä Suomessa on mennyt niin että muut seuraavat Valiota, kun sillä on valtaosa tiloista. Eikö nyt ole runsas 5000 tilaa joista valiolaisia tiloja on noin 4000...?
Ne ongelmat ovat juuri se että siksi on vähäkatteisia jauheita, koska tuontijuustot. Ne vaikuttavat niin kuin meillä olisi ylituotantoa, vaikka ei ole, vaan muualla Euroopassa on ( Tanska).
Vain persaukiset turvautuvat munanjatkeisiin. Oikeasti rikkailla on varaa leikkiä vähän isommin...
Samaa mieltä . Mopoäijän mielestä noi on homoja
En tiedä pitääkö alkuperäinen väite paikkaansa, mutta helmikuun tuottajatiedotteessa oli juttua että tuottajien pitäisi pyrkiä vähentämään nestetuotosta ja lisäämään pitoisuuksia. Tätä perusteltiin mm. Keräilykustannuksilla ja että kuinka vähän vettä tarvitaan, suurin osa tehdään juustoksi tai maitojauheeksi, jäljelle jää siis vettä, jolla ei ole arvoa. Siinä mainittiin että pitoisuus hinnoitteluun tulee vielä muutoksia. Suoranaisesti ei voi vetää johtopäätöksiä että nestemaidolle asetetaan tuotantorajoituksia, mutta jos nestetuoto ei selvästi näillä suositteluilla ja pitoisuus hinnoittelulla korjaannu niin lopulta meijerit on pakon edessä. Sillä onhan se sanomatta selvää että kun tilat ovat keskittyneet litrojen lisäämiseen, ja kun vedellä ei ole hintaa, jottei valiolaiset meijerit joudu tiputtamaan tuottajahintoja 5 centtiä tai enemmän, niin tuottajien on ymmärrettävä omakin etunsa lopulta.